Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Pěkně, ten hmatník vypadá suprově. Škoda že nemáš tu světlejší část vyfocenou zblízka, zajímala by mě. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Tady nějaké fotky

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Taky přidávám ještě na slunečním svitu fotky.
Místama mám ještě nějaké spáry a hrany zasrané od pasty
Mastr: Sice nejsem moc na ty olejové finishe, ale bude to pěkná kytara
a ten hmatník je šílený.
Místama mám ještě nějaké spáry a hrany zasrané od pasty
Mastr: Sice nejsem moc na ty olejové finishe, ale bude to pěkná kytara
Ty jo ale ten tvůj kousek vypadá taky dost dobře 
Dnes dorazil BKP Nailbomb

Dnes dorazil BKP Nailbomb

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Tak po dlouhé době dospěla renovace Joldy k nějakému výsledku. Pickguard bude ještě jiný, snímače klasicky SSS. Je to jednostrunná kytara s možností 6 strun
(špatně jsem pájel, strašně brumí, budu muset znovu rozdělávat). Překvapilo mě to dřevo. Musím poděkovat sqareovi, krerý dělal všechno vrtání a frézování

►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Mezitím, co jsem tu nebyl jsem nahrubo vyřezal tělo náhodně nalezenou přímočarkou nejlevnější řady. Bohužel jsem malinko podřízl "dovnitř", takže to bude zespodu trochu ergonomicky zkosený
Teď budu řešit jak to v domácích podmínkách dále opracovat.
Nápad s rentgenem se mi docela líbí, do Bítýšky to mám z Bystrce kousek, tak potom třeba poreferuju, jak to tam funguje.
Foto na Google+
Nápad s rentgenem se mi docela líbí, do Bítýšky to mám z Bystrce kousek, tak potom třeba poreferuju, jak to tam funguje.
Foto na Google+
Nevím, jestli není takové odvrtávání zbytečné
(navrtávám si díry jen tam, kde potřebuji zahnout, kdy to přímočarkou nevytočím) ale každý způsob, který dovede do zdárného konce je správný. Jen budeš to zbrušovat ručně po vyřezání nebo máš ještě šablonu a projedeš celý tvar frézkou?
Pokud to děláš přes šablonu a dal jsi tam rezervu pár milimetrů, tak by prořezání nemělo vadit. Ono totiž vždycky list přímočarky se vyhne a bok potom udělá kónicky.
Nicméně jsem určitě zvědavý, jak to půjde dál.
Nicméně jsem určitě zvědavý, jak to půjde dál.
Enrique: Začátek dobrej! Dřevo v pohodě. Přímořezka mi taky vždy ujela, a vždy šlo šablonu někam posunout, aby to nevadilo. Budeš frézovat, nebo rašple a svaly? Když máš stojan na vrtačku, stačil by ti šmirglovací válec. Tím to jde dobře a rychle.
Pain2: tož lepšíš sa. Prosím napiš k výsledku specifikace, např. tělo: jasan, krk: javor (BaCH), hardware: BaCH, snímače atd..., ať je jasné, co je co, co jsi dělal a co kde koupil, i zkušenost s kvalitou dílů.
Mastr: poctivý neck through! Dáš sem detail hlavy? Teď mám čistě vzhledově problém s tím, že jak tělo tak krk jsou hodně dominantní barvou a kresbou. Že k tak výraznému tělu by stačil monotónní hmatník a naopak tomu hmatníku by stačilo fádní tělo. Moc si to konkuruje. Možná jen foto s bleskem zvýrazňuje kresbu sapele. Nicméně to bude pecka tak jak tak. No k úplné blaženosti bych tam viděl černočerný snímač, jako je na webu BKP Miracle Man nebo Painkiller.
Pain2: tož lepšíš sa. Prosím napiš k výsledku specifikace, např. tělo: jasan, krk: javor (BaCH), hardware: BaCH, snímače atd..., ať je jasné, co je co, co jsi dělal a co kde koupil, i zkušenost s kvalitou dílů.
Mastr: poctivý neck through! Dáš sem detail hlavy? Teď mám čistě vzhledově problém s tím, že jak tělo tak krk jsou hodně dominantní barvou a kresbou. Že k tak výraznému tělu by stačil monotónní hmatník a naopak tomu hmatníku by stačilo fádní tělo. Moc si to konkuruje. Možná jen foto s bleskem zvýrazňuje kresbu sapele. Nicméně to bude pecka tak jak tak. No k úplné blaženosti bych tam viděl černočerný snímač, jako je na webu BKP Miracle Man nebo Painkiller.
No za frézkou bych asi musel někam cestovat, tak to zatím pižlám rašplí, s tím že to pak dohladím sandblockem. Ale už teď nejsem moc spokojen, po tom rašplování ta bočnice není moc rovná, spíš vlnitá řekněme. Bohužel jsem si moc velkou rezervu nenechal, takže to Tele bude asi trochu rustikální. 
Zkoušel jsem experimentovat i s vrtačkou (frézka, lamelový kotouč), ale problém je, že ty násady jsou většinou dost krátký, což je docela nešikovný. Ještě uvidím.
Zkoušel jsem experimentovat i s vrtačkou (frézka, lamelový kotouč), ale problém je, že ty násady jsou většinou dost krátký, což je docela nešikovný. Ještě uvidím.
Enrique: Jej. To se pořádně zapotíš
podobně jsem dělal první kytaru, jen s tím rozdílem, že jsem to zabrušoval vibračkou, ale nakonec stejně ta kytara dopadla tak, že jsem ji rozebral a součástky použil na jinou
a tělo mi tu teď leží zralé do krbu. Ta frézka je nedocenitelný pomocník.
Kmensik: Díky, no tělo: bahenní jasan, krk/hmantík: javor (poziční značky jsem koupil už sadu a jen vyfrézoval do hmatníku), kobyla: Bach, Ladící mechaniky: Bach styl ibanez. Ty klasické Jazzbass se mi nelíbily a navíc vzhledem k absenci horního rohu na base a tím uchycení pásu blíž k tělu bych měl strach, že by potom přepadávala na hlavu. Tto mechaniky jsou o dost lehčí. Na ultralehké Gotohy nebyly finance, přestože mi nabízel cenu za sadu 5ks 1800,- a to jsem fakt váhal
Snimače jsou taky Bach. Mají odlišný charakter, takže tam namíchám dost zvuků. Od šílených basů, po mlaskající tony
aktivní EQ je od Sollera. Mno, přemýšlím, či jsem něco vynechal, ale snad ne
a zkušenosti s kvalitou. Dřevo bez komentáře od Sollera. Kobyla masivní litina to spíš ukáže čas. Ladící kolíky taky. A ta elektronika včetně snímačů, nemůžu si stěžovat. Celé jsem to teda kompletně hliníkovou folii vylepil, dutiny, pod snímačema atd. a jenaprosto tichá, žádný slyšitelný brum. Já jsem maximálně spokojený.
Kmensik: Díky, no tělo: bahenní jasan, krk/hmantík: javor (poziční značky jsem koupil už sadu a jen vyfrézoval do hmatníku), kobyla: Bach, Ladící mechaniky: Bach styl ibanez. Ty klasické Jazzbass se mi nelíbily a navíc vzhledem k absenci horního rohu na base a tím uchycení pásu blíž k tělu bych měl strach, že by potom přepadávala na hlavu. Tto mechaniky jsou o dost lehčí. Na ultralehké Gotohy nebyly finance, přestože mi nabízel cenu za sadu 5ks 1800,- a to jsem fakt váhal
a zkušenosti s kvalitou. Dřevo bez komentáře od Sollera. Kobyla masivní litina to spíš ukáže čas. Ladící kolíky taky. A ta elektronika včetně snímačů, nemůžu si stěžovat. Celé jsem to teda kompletně hliníkovou folii vylepil, dutiny, pod snímačema atd. a jenaprosto tichá, žádný slyšitelný brum. Já jsem maximálně spokojený.
Jo, začínám si tu se svými polníma podmínkama připadat trochu jako trouba.
Ale "homemade kytara" je holt širokej pojem a ta moje bude prostě to úplně nejvíc DIY koště. Nemůžou všichni dělat hned skvosty, nějak se začít musí, že.
Uvidím, jak to dopadne. Jestli mě to chytne, určitě zakoupím potřebných přístrojů a pustím se do toho "doopravdy". Postupně přidám další fotky "ruční práce", snad už v lepší kvalitě.
Průběžné foto
Průběžné foto
Však v pohodě
nejsem ten, co by kritizoval. Jsem zvědavý, jak si se vším poradis. Budu to rad sledovat
pain2 píše: krk/hmantík: javor (poziční značky jsem koupil už sadu a jen vyfrézoval do hmatníku)
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
ve zkratce. Na sablony existuje inventor. Zafrezovani Dremlem na stojanku. Nulak koupeny u Bacha. Nefotil jsem ani telo. Mozna tak tri fotky. Nad tim se nikdo nepozastavil
Muzes si hrat dal na Columba, jestli chces.
-
Mulen
- Bandzone: http://bandzone.cz/newwind
No tak chalani medzi kutilmi by predsa mala vládnut pohodová nálada máme si vymienat rady a skúsenosti a nie tu podrypovat stále
Každý kto sa niečo snaží vytvorit a nesedí každý den v šenku pri pive a poldeci má právo na trochu uznania
Vačšinou vecí robí skoro každý z nás metódiou pokus omyl.... bud to je dobré a necháme to tak alebo ten postup vylepšíme alebo ho uplne zmeníme sme predsa len hobbici a máme si pomáhat
Každý kto sa niečo snaží vytvorit a nesedí každý den v šenku pri pive a poldeci má právo na trochu uznania
Vačšinou vecí robí skoro každý z nás metódiou pokus omyl.... bud to je dobré a necháme to tak alebo ten postup vylepšíme alebo ho uplne zmeníme sme predsa len hobbici a máme si pomáhat
Zrovna ty z hobíků celkem vybočuješ. Kvalitou myslím. Pain taky vybočuje. Jinak souhlasím se vším.
Pain: Nic jinýho jsem nečekal. Na tohle fakt nemusím být Colombo, abych poznal, že jsi pohádkář.
Já jen nemám rád, když mě někdo tahá za fusekli a ještě se přitom chce chlubit cizím peřím. Už posledně na teleti
Tady u toho si vykládej co chceš. Hotovej krk komplet se vším všudy i se zafrézovanýma výložkama zvlášť do světlýho dřeva jako je javor, který neschová žádnou chybu, navíc člověku, co s tím nemá prakticky žádný zkušenosti, se ze dne na den v rukách neobjeví. Každej, kdo si někdy něco takovýho zkusil vyrobit ví, že přivést krk do tohohle stavu v domácích podmínkách zabere dost času a pohádky o tom, že jsi to stihl po práci i s povrchovkou na těle asi za 20 dní, to je skoro k smíchu. Ten tvar hlavy hovoří za vše, prostě s tou hlavou od Bacha už mnoho jinýho vymyslet nešlo. Všichni jsme viděli jak vypadal krk, který jsi dělal skutečně sám.
Nevím, jestli je to nějakej zvrhlej způsob, jak si trochu nahonit ego, ale mě to přijde ubohý.
Docela by mě zajímaly detaily toho zafrézovávání Dremlem na stojánku. A můžeš mi prosím poslat odkaz, kde se dá koupit přesně takhle sada výložek? Dík
Já jen nemám rád, když mě někdo tahá za fusekli a ještě se přitom chce chlubit cizím peřím. Už posledně na teleti
bylo evidentní, že je to krk z Bachu, kde jen dobrousil profil. Taky každej, kdo někdy dělal krk ví, že opražcovaná fošna je nesmysl. A že pražce můžeš bouchat až když je krk prakticky hotovej, jediný, co tam nemusí být hotový je právě ten profil a tvar hlavy.pain2 píše:Krk byla opražcovaná fošna. Zbytek jsem dodělával.
Tady u toho si vykládej co chceš. Hotovej krk komplet se vším všudy i se zafrézovanýma výložkama zvlášť do světlýho dřeva jako je javor, který neschová žádnou chybu, navíc člověku, co s tím nemá prakticky žádný zkušenosti, se ze dne na den v rukách neobjeví. Každej, kdo si někdy něco takovýho zkusil vyrobit ví, že přivést krk do tohohle stavu v domácích podmínkách zabere dost času a pohádky o tom, že jsi to stihl po práci i s povrchovkou na těle asi za 20 dní, to je skoro k smíchu. Ten tvar hlavy hovoří za vše, prostě s tou hlavou od Bacha už mnoho jinýho vymyslet nešlo. Všichni jsme viděli jak vypadal krk, který jsi dělal skutečně sám.
Nevím, jestli je to nějakej zvrhlej způsob, jak si trochu nahonit ego, ale mě to přijde ubohý.
Docela by mě zajímaly detaily toho zafrézovávání Dremlem na stojánku. A můžeš mi prosím poslat odkaz, kde se dá koupit přesně takhle sada výložek? Dík
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
u Bacha v sekci pozicni znacky
maji toho na dilne hodne. Jen spoustu veci neuvádějí na Eshopu, coz nechapu. Vzdycky, kdyz jsem neco shanel a rekl jim o to, ze to nemaji na shopu, zasel dozadu a donesl to
Jinak. Chce nekdo z mistnich stavitelu to pravitko? je to prakticky prkotina a na laseru bude lepsi, kdyz naraz necham vypalit treba 5ks
na jedne strane by bylo 647,7 na druhe 630 uprostred treba na basu 864... jeste neco Vas napada?
Jinak. Chce nekdo z mistnich stavitelu to pravitko? je to prakticky prkotina a na laseru bude lepsi, kdyz naraz necham vypalit treba 5ks
na jedne strane by bylo 647,7 na druhe 630 uprostred treba na basu 864... jeste neco Vas napada?
pain2 píše:u Bacha v sekci pozicni znackymaji toho na dilne hodne. Jen spoustu veci neuvádějí na Eshopu, coz nechapu. Vzdycky, kdyz jsem neco shanel a rekl jim o to, ze to nemaji na shopu, zasel dozadu a donesl to
![]()
Bylo, nebylo za sedmero horami :p ale s tema vecma, co maji na dilne a ne na shopu neni pohadka.
O tom pravitku to budu potrebovat vedet, co nejdriv od vas, pac firma krachuje kvuli Ukrajine a mam smlouvu do rijna. Tak fusuji, co se da
Bylo by to jen za dobirku
O tom pravitku to budu potrebovat vedet, co nejdriv od vas, pac firma krachuje kvuli Ukrajine a mam smlouvu do rijna. Tak fusuji, co se da