Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
Jeden kytarovej a druhej basovej . Jeden pro dceru (guitar) a druhej (bass) pro mě.
S tím fw to říká filo dobře bude záležet na tom zavaděči takže to bude
pudová záležitost buď to pude a nebo nepude.
hodně zoomu přeje prase
S tím fw to říká filo dobře bude záležet na tom zavaděči takže to bude
pudová záležitost buď to pude a nebo nepude.
hodně zoomu přeje prase
X je zástupný znakHendrek píše:A X1on a X1Xon nic není, tak vlastně ani nevím, které ty modely si vlastně chceš koupit?
Jestli máš v řetězci ještě místo, zkus tam vrazit ještě další ParaEQ, dej 20kHz (případně míň) a stáhni gain na -12. Mi to u MS50G zabralo.Hendrek píše: Je to skoro 1:1 až na ten VF binec, který ZOOM generoval (nejspíše zemní proudová smyčka z důvodu napájení více efektů z jednoho zdroje, ačkoliv Markbass to nedělal).
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím, ale myslím, že to bude prosákávat i tak, on to není IMHO nějaký šum, který generuje ten mulťák, on to je spíše brum, krerý vzniká uzavřením nějaké zemní smyčky z důvodu napájení více efektů jedním adaptérem. Nic co by nešlo řešit dobrým galvanicky odděleným multizdrojem, ale na to zatím nejsou love
.
Na druhou stranu, jak tak o tom přemýšlím, tak ten šum přestal, když jsem ten zkreslovací efekt z efektového řetězce bypassnul, takže ten para EQ by přeci jen mohl zabrat. Podám pak info.
Ještě k tomu FW: on je i rozdílný pro verzi bez pedálu a s pedálem, protože pedálová verze obsahuje pár efektů navíc.
A jestli mohu poradit, tak pořiď obě verze s pedálem, ono se s tím dá více vyblbnout a také při loopování to po drobném mechanickém upgradu poskytuje daleko více možností (vlastně nejen při loopování).
Na druhou stranu, jak tak o tom přemýšlím, tak ten šum přestal, když jsem ten zkreslovací efekt z efektového řetězce bypassnul, takže ten para EQ by přeci jen mohl zabrat. Podám pak info.
Ještě k tomu FW: on je i rozdílný pro verzi bez pedálu a s pedálem, protože pedálová verze obsahuje pár efektů navíc.
A jestli mohu poradit, tak pořiď obě verze s pedálem, ono se s tím dá více vyblbnout a také při loopování to po drobném mechanickém upgradu poskytuje daleko více možností (vlastně nejen při loopování).
Dnes jsem objednal B1on takže brzo budu testovat.
Jsem rád, že malý Japonec tak zaujal. Zcela právem. Za ty prachy je absolutně variabilní a více méně realistickej. Ale to už se opakuju.
Mám v plánu test (s kapelou) "vše v ZOOMu" do kyt. koncáku. napíšu.
S tim přehráváním FW z G1 na B1 a s bastlením to asi nepůjde. Nechtějte toho moc. Za ty legrační prachy si snad jde koupit verzi, která je potřeba.
"G3 je nástupnická verze G1" Není to tak. První byla G3 a G1 je její "redukovanou" verzí.
Mám v plánu test (s kapelou) "vše v ZOOMu" do kyt. koncáku. napíšu.
S tim přehráváním FW z G1 na B1 a s bastlením to asi nepůjde. Nechtějte toho moc. Za ty legrační prachy si snad jde koupit verzi, která je potřeba.
"G3 je nástupnická verze G1" Není to tak. První byla G3 a G1 je její "redukovanou" verzí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak já upřesním, že první skutečně byla G1, pak G2 a pak až G3. A nejnověji se teď ZOOM opět vrací k první řadě v nové generaci G1on, která zvukově odpovídá G3.
V té G1 sérii je G1on už čtvrtá generace (G1, G1N, G1u, G1on).
Zatímco třeba G2 série je teprve u třetí generace (G2, G2u, G2Nu).
A série G3, G5, G7 a G9 jsou teprve první generací, přičemž nejnovější z nich je paradoxně G3.
V té G1 sérii je G1on už čtvrtá generace (G1, G1N, G1u, G1on).
Zatímco třeba G2 série je teprve u třetí generace (G2, G2u, G2Nu).
A série G3, G5, G7 a G9 jsou teprve první generací, přičemž nejnovější z nich je paradoxně G3.
Když to bereš takhle, tak ano. Pro mě je G1on nová, izolovaná věc, která má s předchůdci společné jen označení G1. Ale obsaženými moduly se od nich liší a naopak odkazuje na dříve uvedenou G3.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
FW opravdu nejde přehrát.
Dnes jsem skušel posilat midi program change do b1on a ono to přepíná stejně jako G3 po usb.
Takže půjde udělat převodník. Nebo už ho nekdo má? Nebo aspoň návod?
Takže půjde udělat převodník. Nebo už ho nekdo má? Nebo aspoň návod?
Další ukázka hajgejnů. Poctivě nahráno, přes koncák EL34 do bedny Randall RX412 mikrákem Shure SM57 do zvukovky. Bez masteringu a dalších úprav.
1. preamp ENGL E530. Je středovější, špinavější.
2. G1on, simulace téhož, staženější středy. Zvuk je dělán dle mého nastavení na hlavě Thunder.
3. G1on, simulace preampu Mesa Recto.
https://soundcloud.com/torst2/rx412-sm5 ... -g1onrecto
1. preamp ENGL E530. Je středovější, špinavější.
2. G1on, simulace téhož, staženější středy. Zvuk je dělán dle mého nastavení na hlavě Thunder.
3. G1on, simulace preampu Mesa Recto.
https://soundcloud.com/torst2/rx412-sm5 ... -g1onrecto
to zni zajimave, osobne jsem prekvapeny, jak ta mesa zni stavnate oproti e530 ...
zacina me svrbet ruka a prijde me, ze to asi koupim ... ja to teda chci hlavne pouzivat do smycky na modulace, delay, reverb ...
zacina me svrbet ruka a prijde me, ze to asi koupim ... ja to teda chci hlavne pouzivat do smycky na modulace, delay, reverb ...
klidně. modulace a delaye budou hrát jak origo předlohy. Teda věřím, zatim jsem neporovnával. No a pak zkusíš dát před modulaci simulaci Mesy nebo Marshalla a zjistíš, že původní zesík nepotřebuješ a budeš hrát už jen do Returnu ...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
torst píše:klidně. modulace a delaye budou hrát jak origo předlohy. Teda věřím, zatim jsem neporovnával. No a pak zkusíš dát před modulaci simulaci Mesy nebo Marshalla a zjistíš, že původní zesík nepotřebuješ a budeš hrát už jen do Returnu ...
koukal jsem do manualu a nikde jsem tam nenasel, jak se to hodi do bypass modu. Co jsem mel kdysi digitech, tak ten to mel docela debilne udelane na zmacknuti obou pedalu najednou. Jak to funguje tady?
On áno také tak.
Tak jsem odzkoušel G1on v reálu s kapelou na zkoušce. Zapojil jsem ho do returnu Engla Thunder jako clean a Higain preamp. Zvuk byl v podstatě totožnej, jen ta lampa má v sobě ještě ten časovej faktor, prostě attacky maj v sobě takový to "pumpnutí", zapružení. Kdežto ZOOM hraje dobře, ale rovně. Odehrál jsem s tou simulací skoro celou zkoušku a úplně v pohodě, byl to pořád ten můj zažitej Lead sound. Nic takoveho, jak se psávalo o digitálech, že se neprosaděj, že je zamaskuje hajtka nebo zpěv. Prostě preampovej zvuk vyladěnej podle Engla funguje stejně jako celej Engl (mimo výše uvedené).
Když jsem pak na konci zkoušky přepojil zas na normální celou hlavu, basák poznal rozdíl v tom, že ta celolampa je špinavější, prasáčtější. V podstatě se mu líbil víc ten srovnanej, procesorovej zvuk.
Zkoušel jsem přepínat G1on i na simulaci preampu Mesa Recto, ale ta už tak přirozeně nezněla, trošku se ztrácela. Také jsem jí nastavoval jen odhadem, bez reálné předlohy. Ale G1on s modelací Diezel+para EQ je bezva !
Shrnuto - ZOOMem lze lampovej preamp věrně napodobit, pokud oželíte tu lampovou kompresi - měkkost attacků.
Když jsem pak na konci zkoušky přepojil zas na normální celou hlavu, basák poznal rozdíl v tom, že ta celolampa je špinavější, prasáčtější. V podstatě se mu líbil víc ten srovnanej, procesorovej zvuk.
Zkoušel jsem přepínat G1on i na simulaci preampu Mesa Recto, ale ta už tak přirozeně nezněla, trošku se ztrácela. Také jsem jí nastavoval jen odhadem, bez reálné předlohy. Ale G1on s modelací Diezel+para EQ je bezva !
Shrnuto - ZOOMem lze lampovej preamp věrně napodobit, pokud oželíte tu lampovou kompresi - měkkost attacků.
Včera další zkouška s kapelou. Už mám presety v G1on rozmístěné, takže žádné bloudění a je to pohoda. Používám modul BG Drive, tedy Mesu předkopnutou simulací TS9 a ještě samozřejmě para EQ. V kapele žádný protesty, ten Thunder jako koncák pro ZOOMa hraje bezvadně. Zvuk je mesovější než samotnej Thunder, plnější, má v sobě ten patřičnej "chrocht". Už se asi k celolampě nevrátím . ZOOM na hrad !
Co přesně koriguješ tím ParaEQ?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
přidávám basy a výšky. Třeba pro toho Diezela nastavuju F1 50hz, Q1 0,5, G1 8 F2 8kHz, Q2 0,5, G2 7
Díky.