Vadí něčemu trochu prohlej krk ?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Vadí něčemu trochu prohlej krk ?

Příspěvek od vikicek »

Chci se zeptat, vadí něčemu když je krk u kytaru krapet ohlej nahoru? Omezuje to nějak, nebo to mění zvuk ?
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

nahoru - myslíš "do luku"? - to naopak je potřeba, nějaký info najdeš třeba tady:

http://www.instrumento.cz/clanky.php?ta ... d_clanku=7
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Ahá, jj myslim do luku, prostě se podívám od kobyly k hlavici a je prohlej "nahoru". Ale neni to nic velkýho, fakt decentně, jen jsem myslel že má být uplně rovnej. Tak díky :wink:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Netvrdil tady skoro kazdy na foru, ze lepeny krk ma delsi sustain???...na strance co udala Jana je to naopak...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Pokud je prohlej nahoru tak to je do dé a ne do luku a mělo by to být prohlé naopak a nebo rovné.Ano lepený má delší sustain údajně,ale nejdelší má stejně průběžný :idea:
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 6.01.2008 10:47, celkem upraveno 1 x.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Cliff

Příspěvek od Cliff »

Mylann píše:Netvrdil tady skoro kazdy na foru, ze lepeny krk ma delsi sustain???...na strance co udala Jana je to naopak...
no nemá :P
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Cliff píše:
Mylann píše:Netvrdil tady skoro kazdy na foru, ze lepeny krk ma delsi sustain???...na strance co udala Jana je to naopak...
no nemá :P
Co ? Snad lepený má delší sustain pokud vím...
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Red Bull píše:Pokud je prohlej nahoru tak to je do dé a ne do luku a mělo by to být prohlé naopak a nebo rovné.Ano lepený má delší sustain údajně,ale nejdelší má stejně průběžný :idea:
Naopak? Ale kdyby to bylo naopak tak se mi struny opíraj o pražce.
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Cliff

Příspěvek od Cliff »

Co ? Snad lepený má delší sustain pokud vím..
nemá :D
Obrázek
Obrázek
Cliff

Příspěvek od Cliff »

ne máš pravdu lepený má větší s. teď jsem to našel omlouvám se.
Obrázek
Obrázek
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

vikicek píše:
Red Bull píše:Pokud je prohlej nahoru tak to je do dé a ne do luku a mělo by to být prohlé naopak a nebo rovné.Ano lepený má delší sustain údajně,ale nejdelší má stejně průběžný :idea:
Naopak? Ale kdyby to bylo naopak tak se mi struny opíraj o pražce.
Prostě by měl být krk rovný nebo do luku a ne do D - tak třeba si jen nerozumíme a máš to OK

vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Sorry, ale já to nechápu. Podivej, když zvednu kytaru do vejšky. Otočim si ji k sobě tak, abych u sebe měl tělo a kobylku a předemnou aby byl krk. Přiložim ke kobylce oko a koukam se směrem od kobylky k ladícím kolíkům. Krk se mi teď zdá, jako by byl prohlej vhůru. jako kdyby ten krk struny tahali, jako kdyby na něj byli moc silný. Je tohle D nebo luk?
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

je uplně jedno, co to je, v praxi záleží na tom, jak vysoko jsou truny od pražců a zároven, jestli při hraní v jakýkoliv poloze některý "nedrnčej" o pražce. pokud máš struny ještě dost vysoko, kvůli tomu, je potřeba poštelovat výztuhu krku - utáhnout, aby kladl větší odpor, tak se stáhne "dolů" a struny budou celkově níž
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

vikicek píše:Sorry, ale já to nechápu. Podivej, když zvednu kytaru do vejšky. Otočim si ji k sobě tak, abych u sebe měl tělo a kobylku a předemnou aby byl krk. Přiložim ke kobylce oko a koukam se směrem od kobylky k ladícím kolíkům. Krk se mi teď zdá, jako by byl prohlej vhůru. jako kdyby ten krk struny tahali, jako kdyby na něj byli moc silný. Je tohle D nebo luk?
Tohle bych označil za prohnutí do D měl by být naopak jakoby že u 12 pražce je dolu ne nahoru, ale jak psal Maples pokud to nedrnčí a nemáš vysokej dohmat tak je to OK

jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

vy v tom děláte zmatky...

jak vypadá luk??? přece - rovná tětiva (tj. struny) a ohlý dřevo (v tomhle případě krk kytary). struny ten krk tahem prohýbají. samozřejmě u kytary to je jenom malounko, že. :roll:

špatně by bylo, kdyby krk byl prohlej opačně: to je, že by byl prohlý "dozadu" - a tudíž by ti struny ležely na pražcích nebo by hodně drnčely, ale z tvýho popisu soudím, že tak to nemáš.

tak, zmatky snad vyřešeny :)

a k míře toho prohnutí - trošku to být má, ale ne moc. prostě - aby ti struny ani nedrnčely, ale abys ani neměl vysokej dohmat (to by bylo, kdyby ten luk byl až moc prohnutej a struny by tudíž byly moc daleko od hmatníku). když trochu pohledáš tady na fóru, najdeš k tomu kupu informací.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

jana píše:vy v tom děláte zmatky...

jak vypadá luk??? přece - rovná tětiva (tj. struny) a ohlý dřevo (v tomhle případě krk kytary). struny ten krk tahem prohýbají. samozřejmě u kytary to je jenom malounko, že. :roll:

špatně by bylo, kdyby krk byl prohlej opačně: to je, že by byl prohlý "dozadu" - a tudíž by ti struny ležely na pražcích nebo by hodně drnčely, ale z tvýho popisu soudím, že tak to nemáš.

tak, zmatky snad vyřešeny :)

a k míře toho prohnutí - trošku to být má, ale ne moc. prostě - aby ti struny ani nedrnčely, ale abys ani neměl vysokej dohmat (to by bylo, kdyby ten luk byl až moc prohnutej a struny by tudíž byly moc daleko od hmatníku). když trochu pohledáš tady na fóru, najdeš k tomu kupu informací.
Jo, máš pravdu :)

Struny jsou rovně a krk ze "za nima" ohýbá.
Opačně by to bylo tak, že by mi struny ležely na ohnutym krku, ale ja to mam naopak.

Blbý ale je, že mi struny drnčej (i když je krk ohnutej do luku), takže to chce asi zvednout basový struny ne ?

EDIT// grrr už mě ten zmatek neba :)
Je to prostě trochu prohlý, jako tenhle HORNÍ obrázek krku.

Obrázek

Je to tedy luk nebo ne ?
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To horní je luk. Lehce do luku má krk být...

Ad sustain a krky - na tamtý stránce to je blbě. Lepený má lepší sustain než šroubovaný právě kvůli lepidlu a že se tak vibrace můžou přenášet bez menších ztráz než u sešroubování. Nejdelší má průběžnej, rozdíly mezi šroubem a průběhem jsou dost značný (aspon mě subjektivně připadají)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“