Jackson JS11

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nirvana

Jackson JS11

Příspěvek od Nirvana »

Ahoj,

tak jsem pročítal všchna možná témata o levných kytarách, jakou vybrat, co za takové peníze dostanu atd.
Jsem naprostý začátečník, hraju týden a o kytarách nevím téměř nic, ale takhle začínal úplně každý. Hrál jsem 7 let na klavír a u hry na kytaru to moc k ničemu není. Kytaru bych si chtěl každopádně vybrat on-line, abych pak v kamenném obchodě nevypadal jako až tak úplný debil. Peněz mám dost málo, ale protože nemůžu mít z nedostatku zkušeností nějaké vysoké nároky na kvalitu a nepoznám nějaký velký rozdíl mezi kytarou za 3 a půl a kytarou za 15, potřebuju od vás zkušených radu.

Zatím se mi nejlepší kvalita za co nejméně peněz zdá být tahle varianta:
Jackson JS11
FiiO G01 nebo VOX anplug rockovou verzi

O Jacksonu JS11 jsem nikde neviděl žádný článek, takže vaše odpovědi by mohly pomoci i ostatním zájemcům o tuto kytaru, to samé platí pro sluchátkový zesilovač FiiO G01.

Styl mám poměrně jasně vyhraněný - tvrdost od Beatles po AC/DC (Judas Priest, Nirvana, Metallica, Black Sabbath, Gamma Ray, Hammerfall, ...)

Rozpočet do 5 tisíc „sakum prdum” (tj. se vším všudy)

Díky za podnětné názory, rady, ... :)

PS: potřebuji sluchátkový zesilovač, mám papírové zdi a nasrané sousedy
half.d

Re: Jackson JS11

Příspěvek od half.d »

Ahoj.
Předem bych chtěl napsat že docela chápu tvoji obavu jít si ji kupovat do kamenného obchodu, ale u těhle levných kytar je zapotřebí si ji opravdu dukladně prohlédnout, aby ses nedivil že ti poštou dojde kytara v hrozném stavu co se týká zpracování a dalších věcí. Můžeš to vyřešit tak, že vezneš nějakého kamaráda, který se v tom lépe vyzná nebo si najdeš, někde tady na foru jsem to viděl, pár rad a tipů, jak zjistit že je kytara dobře zpracovaná. Když bude mít prodavač kecy, prostě řekni, že nechceš jen tak vyhodit peníze, až pak zjistíš za nějakou dobu doma, že ti něco uniklo...

Jinak pokud seš na hard rock až metal, myslím že co se týká dvou humbuckerů by to šlo. Ale pamatuj že z humbuckeru nikdy nevyloudíš jemný, čistý ton jako u single snímače, kdybys chtěl hrát často nějaké ploužáky nebo klasické akordy s vypnutým zkreslením.

Akorát mi tam nesedí(jakožto jsi začátečník) to dvojzvratné tremolo. Aspon jsem teda četl že je tam dvojzvratné. S těmahle věcma bývají občas potíže s nastavením, laděním atd...I když, přímo s tímhle typem tremola zkušenosti nemám. Třeba se dá zablokovat neboli přidělat,přišroubovat k tělu a máš z toho pevnou kobylku. To by pak šlo.
Nirvana

Příspěvek od Nirvana »

Ahoj a díky za odpověď. Špatně jsi to pochopil s tím kamenným obchodem...vybrat on-line, koupit v kamenném obchodě po vyzkoušení :) Na slepo on.line bych to nekoupil právě z těch důvodů co jsi psal, ale každopádně díky i tak za upozornění.

Tremolo prý není nic moc, asi bude lepší ho zablokovat.

Nemáš zkušenosti s těma sluchátkovýma zesilovačema?
half.d

Příspěvek od half.d »

Aha, tak to potom jo ;-) Protože nechat si poslat kytaru bez osahání by byl opravdu risk.

Pokud pujde tremolo zablokovat, např jak jsem to udělal já na své taky levné kytaře, tak dejme tomu. Ale já mám jednozvratné tremolo. Ale pokud tremolo nebudeš používat, nejradši bych se mu vyhnul na kytaře uplně. Ovšem, když dneska prohlížím trh kytar, tak ty dvojzvratné tremola dnes dávají snad na 70% kytar. To je pak umění vybrat kytaru,když má člověk jasné představy a nechce tremolo :-D.

A jinak, se sluchátkovýma zesilovačema nemám teda zkušenosti žádné, takže v tom neporadím.
Nirvana

Příspěvek od Nirvana »

A kdyby to byly tvoje penize, tvoje prvni kytara bez jakychkoliv predchozich zkusenosti...dal bys za toty penize nebo bys hledal neco jinyho?
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Mohu se do toho vložit? :)

Kolem těch 5 tisíc se dá sehnat celkem hezký kytarový komplet http://kytary.cz/washburn-win14b-pake/HN113869/ nebo http://kytary.cz/fender-squier-affinity ... /HN146978/ , samozřejmě se to dá i ztlumit a nebo to má samo o sobě výstup na sluchátka.

Tyhle komplety nejsou nic moc, ale pro začátečníka je to imho ok. Máš tam navíc ladičku, pásek, obal, kabel, trsátka...

Pokud bys trval na tom sluchátkovém zesilovači a kytaře, tak by se měla podle mě určitě vybrat kytara bez tremola. Barva musí být nutně černá? :)
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Nirvana

Příspěvek od Nirvana »

Víc hlav víc ví, jasně, díky.

Na komplety jsem se díval, ale působí na mě tak nějak divně. Neviděl jsem tam (na můj rozpočet) vhodnou kytaru, která by se mi líbila. Už jsem se je chystal zavrhnout, na druhou stranu máš pravdu s tím, že sluchátka si můžu zapojit i do tohoto, ale nahlas bych ho vůbec nevyužil. A jelikož občas cestuji a kytaru bych chtěl brát s sebou, přenosný sluchátkový zesilovač se mi zdá být jako ideální volba. Ladičku bych nevyužil, pásek taky ne, obal a kabel určitě, trsátka stojí pár šupů.

Pořád se mi teda zdá být lepší volba to koupit jednotlivě. Ale díky za připomenutí kompletů, ještě o tom popřemýšlím :)
half.d

Příspěvek od half.d »

Nirvana píše:A kdyby to byly tvoje penize, tvoje prvni kytara bez jakychkoliv predchozich zkusenosti...dal bys za toty penize nebo bys hledal neco jinyho?
tohle je hodně těžká otázka...ale jelikož jsem byl kdysi dávno taky začátečník a znalosti byly takové jako tvoje, tak já třeba si koupil komplet sadu za 6000. Byla v tom kytara ibanez GRX40(btw, dnes stojí skoro shodně jako ta tvoje jackson) a další blbosti které jsou v každém setu, ale já je využil všechny narozdíl od tebe který má trochu jiné požadavky, takže nevím no.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Nirvana píše:Víc hlav víc ví, jasně, díky.

Na komplety jsem se díval, ale působí na mě tak nějak divně. Neviděl jsem tam (na můj rozpočet) vhodnou kytaru, která by se mi líbila. Už jsem se je chystal zavrhnout, na druhou stranu máš pravdu s tím, že sluchátka si můžu zapojit i do tohoto, ale nahlas bych ho vůbec nevyužil. A jelikož občas cestuji a kytaru bych chtěl brát s sebou, přenosný sluchátkový zesilovač se mi zdá být jako ideální volba. Ladičku bych nevyužil, pásek taky ne, obal a kabel určitě, trsátka stojí pár šupů.

Pořád se mi teda zdá být lepší volba to koupit jednotlivě. Ale díky za připomenutí kompletů, ještě o tom popřemýšlím :)

Ok, v tom případě bych se rozhodl na 90% pro ten rockovej VOX . Bude hodně záležet i na sluchátkách. Zkoušel jsem myslím ten VOX AmPlug Lead s Marshall sluchadlama asi za 2litry a nebylo to špatné. Dokonce jsem si ho málem koupil. Určitě bych ale být tebou ozkoušel, pokud ti to na prodejně dovolí. Jak znám VOX, mohlo by se ti stát, že ten classic rock nebude mít na Metallicu a tady ty tvrdší kapely dostatečné zkreslení.

Co se kytar týče, možná bych uvažoval i o nějakým Cortu http://kytary.cz/cort-x-1-bks/HN103326/ nebo http://kytary.cz/cort-x-4-bk/HN147428/ . Na ten první jsem hrál a celkem mě překvapil. I Washburny jsou za tuhle cenu prý slušné. Ale já osobně s nimi nemám moc dobré zkušenosti.

PS: Na kterou prodejnu chceš jít vybírat? Abych tu nenadhazoval kytary úplně z ruky.
Nirvana

Příspěvek od Nirvana »

A proč by sis vybral právě VOX a ne FiiO G01? Jenom proto, že ho máš vyzkoušený? Díval jsem se na ukázky a taky mi přišlo, že by to na Metallicu nemuselo stačit, ale to by zas tak nevadilo. Ten VOX amplug heavy už mě zase přišel že zkresluje na klasický rock hodně.

Na ty Corty se podívám, díky za tip. Ještě uvažuju o Epiphone LP Special II: http://www.lidlmusic.cz/katalog/epiphon ... -612006722

Prodejna jakákoliv v Brně, zatím nadhazuješ dobře :)
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Ten FiiO jsem nezkoušel no . Ale z youtube nahrávek mi zní podstatně hůř než VOX. Příliš basů a šumu při zkreslení. Ten VOX zní proti tomu úplně jinak, daleko líp a přirozeněji. FiiO pokud vím dělá celkově zesilovače i k počítačům a přesně tak bych ten zvuk i vystihl - počítačový a ne kytarový. Hádám, že i co se hraní týče, tak se na ten VOX bude hrát o dost lépe.

Pokud jde o tu kytaru,tak pokud se ti Les Paul líbí, proč ne :). Takovou cenu jako je v tom "lídlu" jinde asi doopravdy nenajdeš (jak z reklamy :lol: ) . Otázka je, jestli ta kytara bude v pořádku, když na kytarách stojí cca o litr víc. Navíc pochybuji, že ti ji tam zapojí.
Nirvana

Příspěvek od Nirvana »

Ještě se kouknu a porovnám :)

No díval jsem se na tu cenu a netuším, proč je o 1000 levnější než ty ostatní, možná, že si ji člověk musí sestavit sám, nevím. Napíšu do obchodu a zeptám se :)
kunec

Příspěvek od kunec »

Proč by ji v Lídl Music nezapojili?
Nirvana

Příspěvek od Nirvana »

Jo tak já si nevšiml, že e-shop je mimo provoz. Působí tak, že v provozu je.
Nirvana

Příspěvek od Nirvana »

Jestli někoho zajímá výsledek ...tak jsem koupil Jacksona JS11 nekoupil kvůli tremolu místo toho vzal Jay Turser JT-220 BK a kombo LINE 6 Spider IV místo sluchátkového zesilovače, protože i ten jde bez problémů zapojit do sluchátek. Takže vyřešeno, díky za rady, díky kterým jsem Jacksona zavrhnul. To vše asi za 5 tisíc z bazaru. Třeba to někomu pomůže v rozhodování. Ahoj a dík
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nirvana píše:Jestli někoho zajímá výsledek ...tak jsem koupil Jacksona JS11 nekoupil ... místo toho vzal X a Z místo Y, protože něco.... Ahoj a dík
:shock:
Ok vole. Asi je na mě moc brzo ráno... Jdu si uvařit čaj :lol: Tohle nedávám
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

...aneb jak to dopadne s pochopitelností psaného projevu, když jde gramatika do kytek. Není jasné, jestli jsi Jacksona koupil či nekoupil.
Nirvana píše:...tak jsem koupil Jacksona JS11 nekoupil kvůli tremolu...
Není ani jasné, zda jsi koupil kombo nebo sluchátkový zesilovač, když nejdříve se zdá, že jsi upřednostnil kombo,
Nirvana píše:...a (to) kombo LINE 6 Spider IV místo sluchátkového zesilovače,...
načež vzápětí hovoříš o sluchátkovém zesilovači.
Nirvana píše:...protože i ten jde bez problémů zapojit do sluchátek.
Ono je skutečně občas vhodné psát spisovně, aby ta podaná informace skutečně k něčemu byla. Ano, po chvíli dedukování na to člověk nakonec přijde, ale takhle po ránu chtít po někom přemýšlení... :D
Nominuji do tématu: underground/upadek-cestiny-aneb-mladez- ... 39657.html.
Dawe82

Příspěvek od Dawe82 »

ja si js11 koupil... mel sem v ruce asi vsechny levny kytary a js11 je o kategorii vejs nez cokoli jinyho.. takova grx20 kterou sem koupil jako druhou kytaru misto bullet strata hraje proti js11 tak nejak zahuhlane a utlumene ( jasne ze s sh8 je to uplne jinej nastroj:-D) jinak tremolo se da bez problemu prenastavit na jednozvratny a timpadem neni problem s ladenim a nastavenim.. jt sem mel v ruce taky ale pusobilo na me dost srandovne... jen skoda ze se js11 a 12 uz zrejme nikde nenabizi protoze bych si koupil jeste jednu...
DOMINO321

Re: Kytary značky "Jackson"

Příspěvek od DOMINO321 »

Máte niekto skúsenosti s Jackson JS11 Dinky?
Hľadám gitaru na metal a rock a táto sa mi celkom pozdava...má pekný zvuk ale mate niekto s nimi osobne skusenosti?
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 3.01.2015 13:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunutí tématu
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytary značky "Jackson"

Příspěvek od rotten77 »

DOMINO321 píše:Máte niekto skúsenosti s Jackson JS11 Dinky?
Hľadám gitaru na metal a rock a táto sa mi celkom pozdava...má pekný zvuk ale mate niekto s nimi osobne skusenosti?
Přesunul jsem ti dotaz do správného vlákna.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“