tranzistorové kombo (jazz, blues) do 6000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
jenda

tranzistorové kombo (jazz, blues) do 6000

Příspěvek od jenda »

Ahoj hraju na akustiku ale válí se mi doma i elektrika. Jen nemám kombo.
Takže si rikam, že bych si koupil kombo. Nechce se mi ale kupovat lampu (nechci do toho sypat peníze)
Doporučil by mi někdo slušný kombo na drnkání na doma tak do 6tis. tranzistor.
Zvažoval jsem výkon mezi 10-20W.
Líbí se mi Orange ale popravdě jen kvůli barvě :o))))))))
Hraju jazz blues, nic vostrýho :o). Na kytary.cz je mraky komb v nabídce ale nikde v popise nepísou co je šunt a co rozumný :o)))
díky za tip a radu.
Naposledy upravil(a) Nero dne 6.09.2014 10:09, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upřesněn název.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Re: tranzistorové kombo

Příspěvek od pavel68 »

Otázka za všechny bludišťáky :wink:
Kolik potřebuješ a využiješ zvuků :?: Na domácí žvýkání je super Roland micro cube, 2W, ale sakra nahlas, přes půlku jsem s hlasitostí doma nikdy nešel ani když si chci zahrát nějakou trashovou nálož. Teď jsem tu měl asi dva tejdny Fender Mustang 100, i s pokojovou hlasitostí zvuk hezkej, zvuků a použitelných kotel.
Na doma 10 - 20W je imho slepá cesta, na doma přiliš, na zkušebnu málo. Taky bych 100% nevrážel 6K do novýho trandu - to už bych zvážil tu lampu hele ... pohlídal bych bazar. Kombo nejni auto a nájezd (pokud se tedy k němu někdo před tebou nechoval jako debil) není nic proti ničemu.
Osobně bych 6K za novej trand nikdy nedal :wink: kolem dvojky se dá něco sehnat i na ten jazz a blues.

Je ti ale jasný že zrovna tyhle dva styly jsou imho o lampě :wink: Ten jazz ještě dejme tomu, ale ještě jsem neslyšel trand bluesově plakat ... vlastně jo, ale nedalo se tomu věřit.
Tak si to nech projít hlavou.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
jenda

Příspěvek od jenda »

kolik potřebuji zvuků? :o))) no jak rikam, na elektriku sem hrabnul jednou v zivotě. Jazz hraju akustickou lubovkou pekně na středech bez zadnýho efektu. To asi nevyužiju.¨
Prostě jsem si jen rikal, kup si nějakou malou bednu kdyz si budes chtít drnknout pod proudem :o)))

myslíte, že kdyzbych vzal nejakej lowend lampovej za 6 ze to bude lepší svezení nez tranzistor??
vím, ptám se jako debil ale fakt proud neznám. Nejde mi ani tak o ty prachy, estli mam dat sest nebo osm je uz jedno. Jen abych pak nebyl nadrátovanej, že to hraní stojí za nic.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 6.09.2014 6:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučen double post.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Hmm ... potřebuješ pěknej clean. Ten uměl starej Roland Cube (oranžová koženka), nebo jsem tuhle viděl na bazaru starej Sessionette 75W, dělaly se i v 50W verzi.
To umí čistej jako málo co a nějak kolem tý šestky za to frajer chtěl. Jsem přesvědčenej že tady najdeš zvuk do kterýho se zabouchneš jako blbec do sklepa na první dobrou :lol:
Mít 6K a hledat krásnej čistej, prohledal bych ebay.
myslíte, že kdyzbych vzal nejakej lowend lampovej za 6 ze to bude lepší svezení nez tranzistor??
vím, ptám se jako debil ale fakt proud neznám. Nejde mi ani tak o ty prachy, estli mam dat sest nebo osm je uz jedno. Jen abych pak nebyl nadrátovanej, že to hraní stojí za nic.
To máš těžký. Na elektriku hrábneš jednou za rok, tak jak ti má člověk poradit :lol:
Jdi po tom Sessionettu - za ty samý drobný ho pošleš klidně dál, pokud nebude vyhovovat. Ale divil bych - neslyšel jsem za život moc trandů s krásným čistým jako tyhle dva - tedy ne za budget 6K :wink:

Edit - tady je :twisted:
https://www.google.cz/search?q=sessione ... CEcQsAQ4Cg
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
jenda

Příspěvek od jenda »

Děkuju ti Pavle za tipy. Hele jen 60W - není to moc? aby mi neskákaly hrnky na poličce .o))
Kdysi mi kamarád ríkal, že je lepší to kombo hrát ve vysokejch otáčkách než mít výkon a dusit ho, jestli mi rozumíš :o
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Nz 8)

Kamarádova poučka platí u lampy, trandu a na clean se netýká. Hrníčky si poskáčou jen pokud si to budeš přát a pazoura dá volume doprava :wink: Zkreslenej (pokud bys ho chtěl používat a jednoho dne to přijde, žáno) je ale na obou dost vintage. Na tom Sess. je strop někde ve vosumdesátejch a nová vlna ... ten Cube to samý.
Ovšem shrnuto primárně ti jde o čistej a takhle ho žádnej novej trand za 6K nebude umět, to se vsadím :wink:
Trand hraje lineárně - tzn. od volume 0,1 je to stejný až po chvíli, kdy to začne limitovat reprák. Kolem těch 50W v trandu je imho základ - pořád u každýho předpokládám progres směrem zkušebna, tak ať máš grunt a nesháníš pak něco dalšího. Sám to doma drhnu na 100W Kustoma a občas se mnou žena i mluví :twisted:
Kecám, normálně se na to dá hrát s hlasitostí běžný TV.

Edit - mrkej. Sessionette 75. Se stratem a teletinou zabiják na clean ...

ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
KuřeCz

Re: tranzistorové kombo (jazz, blues)

Příspěvek od KuřeCz »

Mě osobně se u kamaráda i docela líbil zvuk Vox mini5. Má tam dost možností zvuku, takže si člověk může vybrat. Nevim prostě se mi to docela líbilo :D jemnej jazz a štěkavej blues by se na to myslím dal.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Mě osobně se u kamaráda i docela líbil zvuk Vox mini5
Vono de vo to, že všechny tyhle prdítka mají moc malej repráček - z toho na clean prostě nepoleze tlustší tón nikdy, repro má příliš malou plochu. Osobně jsem nevyštrachal nic co by mně nějak víc bavilo z ničeho pod 10 palců, ani ten Micro Cube nemá s tou osmičkou (nebo je v tom snad i šestka?) clean zvuk co by mně posadil na zadek.
Je to jenom šidítko a cvičítko.
Za 6 - 8K už se dá prostě sehnat dospělý apáro, co ten clean bude mít pecka z místa, tak proč do toho nejít hned. Ten Session je prostě vyzkoušená a prověřená záležitost, co mě porazila na záda už v roce 85.
Ty starý Cube byly čistým taky vyhlášený, třicítku jsem míval, prodal jsem Jirkovi Milejch tady z Palice a hraje na to dodneška ...
Za ty prachy bych se rovnou všem cvičítků a šidítkům vyhnul :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Za sebe můžu říct, že mě třeba hrozně baví clean, co má ten můj Peavey Bandit. Ale hlavně s Ibáňou. Hraje to krásně jemně, naprosto super na sólovou kytaru. Ostatně jsem jej koupil od nějakého pražského bluesmana, který si na něm pochvaloval právě čistý zvuk. Hlasitostí je to ok jak na doma, tak do tišší kapely.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Re: tranzistorové kombo (jazz, blues) do 6000

Příspěvek od pavel68 »

Ale jo - Banditi nebejvaly špatný apára, halda lidí tu na ně hrávala. Kopejtko, celý Medium. To máš ale těžký hele - mě zase začal děsně bavit clean na tom trandu Marshall 100Dfx. Ale jen do tý naší muziky a výhradně s tou mou Dimaverkou. S indonéským Jacksonem už se nic nekonalo a s Kubovo stavěnou pseudo Ibou kde je F1 u krku a místo singlů kopie choperů už vůbec. Ztratilo to drobet tý špíny co ten zvuk právě dělá tím zvukem ... a to ještě výhradně s tou Twin bednou, co v ní je víbůh co, protože ani majitel (basák z Llyr to netuší). Budu jí muset někdy zezadu rochnout a kouknout co je v tom za poklad že to hraje jako ďas. Vsadím boty že píchnout to do normální stock bedny, byl by to prostě jenom blbej trand - byť Marshallům nelze upřít, že i v trand verzi si dovedou zachovat kousek charakteru Jima ... vyhulená plexi to nebude nikdy ...
Doporučil bych to někomu na jazz a blues :?: Těžko ... já si myslím že dost postarších aparátů ten čistej bude umět. S těma co píšu nahoře prostě mám osobní a dobrou zkušenost. Zkus si na ten Sessionette někdy zahrát pokud ho objevíš a jestli máš rád clean, budeš se přiblble usmívat tak tejden :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“