Technicka příprava výroby
Re: Technicka příprava výroby
Však cajk, ty díry tam budou pro čep a v pripade potreby tam budou vsude vygravirovane osy, takze to jde pouzit jako pravitko. Dnes jsem se o tom s operátorem bavil a jen vyvalil oci, ze to pravitko na klasicke menzury chci 5x
tak mu budu muset dat trosku cas na ty dalsi pravitka.
To by bylo ideální...
Beru i s dírkama, jenom by tam mohla být ta středová ryska. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
lathur:
neboj, davam gravirovat stredovou osu a osu v pravem uhlu od stredove pro nulty prazec
neboj, davam gravirovat stredovou osu a osu v pravem uhlu od stredove pro nulty prazec
Trochu jsem ho popohnal na laseru, at to do ctvrtka udela, tak snad to nebude trvat dlouho 
Vypada to peckovne
kvuli mne musel v sobotu do prace, aby to bylo kdy vypalit
pac to trvalo hodinu a v pracovni dobe pro to nebyl prostor.
Vypadá to SUPER! Budou i ty miniatury?
Jo, jo, jo, tak nějak jsem si to představoval, je to moc pěkný. Máš už vypočítanou kalkulaci? JleT
ozvali se mi J.J a Pikus, kteri to maji zamluvene. na rozdani mi zbyva posledni kus.
Co se tyce menzur na ukulele atd. nic neslibuji. Vidite, jak dlouho trvalo tohle. Kdyz to vypaluje takovou dobu, tak se to v pracovni dobe dela spatne. Ja jsem rad, ze jsem je dokopal k peti pravitkum a dvoum pripravkum
Co se tyce menzur na ukulele atd. nic neslibuji. Vidite, jak dlouho trvalo tohle. Kdyz to vypaluje takovou dobu, tak se to v pracovni dobe dela spatne. Ja jsem rad, ze jsem je dokopal k peti pravitkum a dvoum pripravkum
Takže ty, JJ a Pikus. Můžu se přidat? JleT
Chápupain2 píše: Co se tyce menzur na ukulele atd. nic neslibuji. Vidite, jak dlouho trvalo tohle. Kdyz to vypaluje takovou dobu, tak se to v pracovni dobe dela spatne. Ja jsem rad, ze jsem je dokopal k peti pravitkum a dvoum pripravkum
Kdyby to přece jen klaplo a ta dvě pravítka pro mě a lathura byla,platí co jsem napsal výše. Platím předem co si řekneš. Tak snad....
tak teda jeste Lathur... napis mi PM pro vic info.
skrz druhe pravitka uvidim co se da delat. uz na firme budu jen mesic, tak to mozna vyjde tak tak
skrz druhe pravitka uvidim co se da delat. uz na firme budu jen mesic, tak to mozna vyjde tak tak
Koukám, že jsem zaspal, když se porcoval medvěd. Mám zájem! Jak ti to vychází s cenou?
Zdarec.
Nemáte pls někdo schéma rozměrů k výrobě el. kytary typu les paul?
Psát umíš, číst asi taky, o googlu jsi slyšel. Použij tyto 3 schopnosti a za pár vteřin máš kupu plánů na LP.
A o 3 řádky dál, kam jsi asi nedočet, je téma nastroje/technicke-vykresy-kytar-t17871.html
A o 3 řádky dál, kam jsi asi nedočet, je téma nastroje/technicke-vykresy-kytar-t17871.html
Chvíli jsem přemýšlel kam s tím a tohle vlákno mi nakonec přišlo nejvhodnější.
Chystám se vytvořit šablonu pro tělo kytary. Doma jsem objevil zbytky laminátové plovoučky. Myslíte, že je to vhodný materiál? Samozřejmě po slepení jednotlivých desek k sobě.
Chystám se vytvořit šablonu pro tělo kytary. Doma jsem objevil zbytky laminátové plovoučky. Myslíte, že je to vhodný materiál? Samozřejmě po slepení jednotlivých desek k sobě.
Jo, z nějaké 7-8mm jsem dělal šablonu na krk. Dobrý matroš. Po doladění obrysu je dobré hranu zpevnit nějakým bezbarvým lakem nebo vteřinovým lepidlem. U měkčích typů z MDF rozhodně, některé jsou dost tvrdé už tak.
Na celé tělo budeš muset slepit 2 ks? To není špatné, mít jasnou osu těla v té spáře.
Hlavně vyber nějaký pěkný dekor
, nebo chystej šablonu dekorem dolů, já se na ty lamina už nemůžu koukat.

Šablona na tělo je z laminované HDF - tenké dno šuplíku, dekor pařený buk.
Na celé tělo budeš muset slepit 2 ks? To není špatné, mít jasnou osu těla v té spáře.
Hlavně vyber nějaký pěkný dekor

Šablona na tělo je z laminované HDF - tenké dno šuplíku, dekor pařený buk.
Ok. Díky za rychlou odpověď. Zkusím to z toho udělat.
Btw. Jestli se povede tělo, ke kterému mám kupovaný krk, pustím se pak do zkušebního krku na další případný projekt. Jeden příhodný jasanový hranolek mi zbyl. To je ovšem výhledový plán na další pětiletku.
Btw. Jestli se povede tělo, ke kterému mám kupovaný krk, pustím se pak do zkušebního krku na další případný projekt. Jeden příhodný jasanový hranolek mi zbyl. To je ovšem výhledový plán na další pětiletku.
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
joker1999 píše:Zdarec.
Schéma rozměrů - to asi nemusí být okótovaný výkres v měřítku 1:1
Rozměry, ty nejdůležitější, se týkají poloh pražců, kobylky a ořechu.kmensik píše:Psát umíš, číst asi taky, o googlu jsi slyšel. Použij tyto 3 schopnosti a za pár vteřin máš kupu plánů na LP.
http://www.yitars.de/anleitung-mensur62 ... 1e38d.html
Pro rozměry korpusu je rozhodující, jak věrně nebo volně chceš originál LesPaul napodobit.
>>>> https://www.youtube.com/watch?v=A5ORLk1K3Ic
Naposledy upravil(a) kocour dne 8.10.2015 18:32, celkem upraveno 1 x.
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de