Cinkání a pískání

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
WilliamCZ

Cinkání a pískání

Příspěvek od WilliamCZ »

CHtěl bych se zeptat. Koupil jsem si kytaru, jazzmastera. Začínam, takže to neni kytara za 30 tisíc atp (stál necelých 9). Jsem s nim spokojenej. DNeska ve zkušebně jsem ho zapojil do komba (poprvé byla kytara zapojená v tomto kombu, je kámošovo) a když jsem hranou špičky trsátka ťuknul do kytary, tak to jakoby pískalo, nebo cinkalo. Nevíte někdo co to znamená? Neni to nějaká závada na kytaře? Mam z toho docela obavy, mam svojí kytaru rád a fakt jsem z ní nadšenej.
Ctibi

Re: Cinkání a pískání

Příspěvek od Ctibi »

nebylo to toto? od 1:58 https://www.youtube.com/watch?v=luURyH9fzhk jestli ano, tak to je normální, pokud je zesilovač příliš vybuzený (vysoká hlasitost a moc gainu) Potom je třeba slyšet i poťukání trsátkem na tělo, čímž začnou rezonovat struny a začne to vazbit.

edit: pokud to bude přetrvávat, možná zkus pořídit nahrávku a někdo tady určitě bude vědět, co to je
WilliamCZ

Příspěvek od WilliamCZ »

Díky za odpověď. Nene, tohle to nebylo. Strum jsem při tom ani nedotkl. Vysloveně, špičkou trsátka jsem ťuknul do těla kytary a ono to cinklo. Jako když se jen tak přiklepne vysoký e. Takhle nějak ten zvuk zněl. Kamarádovi v tom samém kombu při tom samém zesílení kytara necinká.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nejlépe sem nahrát zvuk nebo video, ať se tu nemnoží zavádějící teorie. Kam přesně trsátkem ťukáš? Zatím mě napadá mikrofonický snímač, který otřesem generuje to pískání, ale jak říkám, bez bližšího info je to jen domněnka.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Možná jsou trochu mikrofonické snímače. Řešení jsou vesměs dvě.
1)Zkusit zalít snímače do vosku
2)Koupit nové, které už to mají a k tomu mají i o něco lepší vlastnosti:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Pokud jsi tukl trsatkem do kytary a cinklo to, tak to muze byt ozvena strun za kobylkou/orechem, pripadne ozvena nejakych pruzin. Sniamce vczdycky budou trosku mikrofonicke, protoze v tele nejsou ulozeny napevno a tedy se muzou pohybovat vuci strunam, coz nejaky signal generuje (je jedno, jestli se hybe struna vuci snimaci nebo snimac vuci strune :) ).

Jo a pokud jsi se vubec nedotkl strun (ani jednou rukou), tak tim tuknutim se preneslo tuknuti do nejakych strun a zlehka je to rozeznelo na vyssich harmonickych. To je taky bezny. Kdyz do kytary jebnes vic, tak se ozvou struny tak vic. A kdyz jebnes fakt hodne, tak diky tomu, ze je to cele pruzne struny cinknou o prazce a ozvou se naplno. Nekteri (Kamahl :D ) tak obcas prakticky i hrajou :)
Hodně budem někde...
WilliamCZ

Příspěvek od WilliamCZ »

Děkuju za odpovědi. Zvuk dodám, jak nejrychleji budu moct.
jupka6

Příspěvek od jupka6 »

Zdravím všechny to já mám úplně opačný problém co mám kde vybuřit abych mohl takhle zablbnout? http://m.youtube.com/watch?v=LgmtDXDJFg ... ogle&hl=cs
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“