Obaly na bicí

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Re: Obaly na bicí

Příspěvek od necibici »

Jaké obaly na TAMA Rockstar s uchycením star cast? Mám obavu že ať měkké nebo tvrdé obaly budou malé právě pro to uchycení tomů. Koukám spíše po obalech měkých,např...

Já mám nějakou značku(ve zkušebně),co už kytary.cz neprodávaj a v pohodě se vejde i držák,ale u jiných výrobků bych si to nelajznul,no můžeš si je objednat a když to nepůjde,můžeš je vrátit..Ale když máš set 10,12,14,tak si kup obaly 12,13,16 a není co řešit.Ten Ritter vypadá o dvě třídy kvalitnější,než Stagg.Mám Obal na činely Rockbag a pářou se mi spoje u uší,takže kvalita nicmoc..A na konec-levný měkký obal=žádný obal. :roll:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Původně jsem pomýšlel na tvrdý, ale díky tomu uchycení je to sázka do loterie,a nechci to vracet a posílat sem tam.Asi vyhrajou měkký a větší.Dík.
voodoo

Příspěvek od voodoo »

Zdravim, mam dotaz ohledne obalu na bici Mapex, jak tluste je polstrovani, jestli neco vydrzi, popr. jake mate zkusenosti s temito obaly. Mam na mysli tyhle obaly http://kytary.cz/mapex-db-t24204/HN138573/

Diky
konar
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0

Příspěvek od konar »

necibici píše:Jaké obaly na TAMA Rockstar s uchycením star cast? Mám obavu že ať měkké nebo tvrdé obaly budou malé právě pro to uchycení tomů. Koukám spíše po obalech měkých,např...

Já mám nějakou značku(ve zkušebně),co už kytary.cz neprodávaj a v pohodě se vejde i držák,ale u jiných výrobků bych si to nelajznul,no můžeš si je objednat a když to nepůjde,můžeš je vrátit..Ale když máš set 10,12,14,tak si kup obaly 12,13,16 a není co řešit.Ten Ritter vypadá o dvě třídy kvalitnější,než Stagg.Mám Obal na činely Rockbag a pářou se mi spoje u uší,takže kvalita nicmoc..A na konec-levný měkký obal=žádný obal. :roll:
Nakoupil jsem obaly Protection Racket (v podstatě hlavně z toho důvodu, že jsem pro moje celkem atypické rozměry jiné nenašel) a jsem mimořádně spokojen. Polstrování je silné a ještě je vevnitř taková jakoby ovčí houně, takže se buben má jak v bavlnce. A hlavně proč to píšu - v každé velikosti dělají kromě standardu ještě verzi "rims", která má o něco větší průměr právě aby se tam vešly tyhlety uchycení.
Windy

Příspěvek od Windy »

Mám také obaly Protection Racket a jsem maximálně spokojená. Mám od téhle značky i obal na djembe a super, protože má popruhy pro nošení na zádech. A obaly? Mají nejen tu houni uvnitř ale i skvělé úchyty, takže se všechno dobře přenáší... Na činely mám obal od Sabianu ale mezi činely nemám žádný speciální koupený polstr. Kopila jsem sadu hadrů na vytírání (takových těch klasických) a činely jsem jimi proložila, protože jsem zatím moc se soupravou necestovala, tak jsem toho víc neřešila. HW jsem zatím vezla jen v bedýnce, tašku ne všechno mám v plánu ale asi bych ji neunesla, takže bude muset mít kolečka. Na šlapku mám origo kufřík od Pearlu, byl v ceně.
konar

Příspěvek od konar »

Kolečka nejsou takový problém. Koupil jsem tenhle vozík:
http://www.music-city.cz/gator-vozik-na ... 13721.html
a tahání HW dostalo hned nový rozměr. Ale jak přijdou schody, tak se to musí stejně vzít do rukou a pak se to celkem pronese.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Mám polstrované od Ritter junior a v pohodě se tam vejdou u bubny s upevněním za ráfek;)
Co se týče tloušťky a výdrže, tak je to myslím velice dobré. Jezdím se soupravou poměrně často a k nějakým poškozením bubnů nedošlo nikdy. Pochopitelně nějaké šrámy jsou na samotných futrálech, ale vzhledem k tomu že je vlastním již asi 8 nebo 9 let a když vidím jak to v třeba v kapelouvé dodávce skoro každý víkend ne úplně šetrně cestuje mezi těmi bednami a těžkými aparáty kytaristů, nebo jak s tím zacházejí různí stage pomocníci a bedňáci na akcích,....... tak jsem naprosto spokojena.;)

na dvojpedál mám originál polstrovanou tašku se kterou to Gibraltar prodává... a platí stejně jako obaly na bubny.

Na mechaniku mám dva HW baggy od Stagg a ty už teda po těch letech trpí asi nejvíc, ale i kdybych měla investovat 2x 1000,-Kč do nových každých 10 let, tak se to vyplatí!!

Co se týče plechů, tak jsme koupila nějaký starý pevný futrál od Šiba...... trošku jsem jej vytunila tím že jsem původní zavírání nahradila 4mi novými zámky a vnitřní kovový trn demontovala úplně (hrozí nebezpečí vytváření tzv "klíčové dírky" ). Činely tedy vozím ve futrálu jen proložené nastříhanými proklady z filcové tkaniny a nemám s tím problém.
2014-08-02 12.54.32.jpg
2014-08-02 12.54.16.jpg
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

konar píše:Kolečka nejsou takový problém. Koupil jsem tenhle vozík:
http://www.music-city.cz/gator-vozik-na ... 13721.html
a tahání HW dostalo hned nový rozměr. Ale jak přijdou schody, tak se to musí stejně vzít do rukou a pak se to celkem pronese.
Vypadá to luxusně, jen se bojím že bych to do toho asi nenaskládala. A hlavně i jestli by se moje železo do toho vlezlo... jak je to velké na délku??
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
konar

Příspěvek od konar »

Na délku to má cca 110 cm, na šířku cca 35 a na hloubku cca 25. Dám do toho dvě šibenice, dva rovné stojany, stojan na bubínek, hi-hat a stoličku. A tím je to plné (šlapku jsem tam taky narval dokud jsem si nepořídil eliminatora s elegantním kufříkem).
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Čau,vozíte si někdo sám bicí v kombíku? Já jsem teď v "létě" jel 3x! se svýma bicíma s tím,že se museli vejít do Fabky ještě 2 lidi,tak jsem to moc extra nebalil a stojany šly až na konec dozadu,jak vyšlo místo a na to ta moje mega stolička..no prasárna,ale zas mě to nezdržovalo při montáži.Dřív jsem stojánky skládal do co nejmenšího rozměru všechny do jedný tašky,ale už se mi tam stejně nevejdou a celý to skoro neunesu.Jó,když jsem je měl ještě čerstvý novoučký,tak jsem o ně jinak pečoval,teď už balim jenom virbl,dvojšlap a plechy. :mrgreen:
Chtěl bych si teď koupit kufr na činely,ale dělají se pro 6 a pak až pro 9 a já mám teď s čínou(už jí taky beru) 7,tak nevim jestli se mi to vejde do tohodle..? O větším neuvažuju z důvodu rozměrů a samo taky ceně..
http://kytary.cz/hardcase-hn6cym20/HN125457/
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

konar píše:Na délku to má cca 110 cm, na šířku cca 35 a na hloubku cca 25. Dám do toho dvě šibenice, dva rovné stojany, stojan na bubínek, hi-hat a stoličku. A tím je to plné (šlapku jsem tam taky narval dokud jsem si nepořídil eliminatora s elegantním kufříkem).
tak to je pro mě hodně málo....
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Čau,vozíte si někdo sám bicí v kombíku? Já jsem teď v "létě" jel 3x! se svýma bicíma s tím,že se museli vejít do Fabky...
Vyjmečně jedu, zpravidla jenkdyž nejedu se svojí bandou (záskok) nebo když vypadne kapelní mikrobus. Třídveřový Peugeot 206 je pro moji sadu akorát... a ještě se vejde případná stopařka :-p
Letos jsem jela takhle 2x....
2014-08-02 12.48.24.jpg
2014-08-02 12.48.09.jpg
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

To snad není možný,jak to máš všechno zdokumentovaný.. :lol:
Tak takhle jsem taky jezdil s Corsou,ale kombík je kombík.Jinak když jsme se dostali k tomu převozu,tak my jezdímě dvěma kombíkama,v tom druhym jsou kytarový aparáty,akorát je boj,kdo bude ten druhej řidič,kytarista to má teď jasný,zas přišel o papíry.. :mrgreen:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:To snad není možný,jak to máš všechno zdokumentovaný.. :lol:
No je to spíše náhoda... v létě jsme se trošku trumfovali s naším mladým kolegou, Edou Štěpánkem (Abraxas, občas Dymytry, občas RockOpera,....) ... někam jel a dal své nádobíčko do Fábie... tak jsem mu ukazovala svůj "tetris" jak větší sadu naložím do malého Peugeota :twisted:

Většinu kšeftů ale přecejen jezdíme v pohodlí mikrobusu
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Do kombikove jednickove Fabky v pohode cely bici, 4 lidi a kytary. Mam normalni sadu a nebyli jsme uplne zaskladani...

Ted mam Ford S-Max a to je jina kava... Vezmu klidne dvoje bici a jeste 5 lidi... :))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

RonnieCZ píše:Do kombikove jednickove Fabky v pohode cely bici, 4 lidi a kytary. Mam normalni sadu a nebyli jsme uplne zaskladani........
Tak to klobouk dolů!! Eda dal do Fábie, ovšem hatshback, jen svoji nevelkou sadu a bylo plno. Ovšem on to dával v tvrdých futrálech.

pro představu té jeho nevelké sady https://www.youtube.com/watch?v=onm6lnNlRKc
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Ja mam teda obaly mekke, tvrdy je jen kufr na zelezo, ale ten tehdy nejel. Jeli jsme teda 4 vcetne ridice, ale i do prazdne fabky se vic jak 4 lidi nevejdou :D
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“