mám tohle kombo http://www.pmuzik.cz/p1005-RANDALL-RG-50-TC.html, randall 50W lampa s výstupem na externí reprobox a chci se zeptat, jestli by to mělo lepší hutnější zvuk s nějakym tim reproboxem, případně jakej by byl nejlepší
Randall RG50TC kombo plus reprobox
Pravidla fóra
Randall RG50TC kombo plus reprobox
Ahoj lidi,
mám tohle kombo http://www.pmuzik.cz/p1005-RANDALL-RG-50-TC.html, randall 50W lampa s výstupem na externí reprobox a chci se zeptat, jestli by to mělo lepší hutnější zvuk s nějakym tim reproboxem, případně jakej by byl nejlepší
nemám s tim zkušenosti
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Randall RG50TC kombo plus reprobox
Co je pro tebe hutnější?
Reprobox ti zvyšuje plochu, kterou ti aparatura ozvučí, ale kvalitu zvuku ti to nezlepší (pokud teda v reproboxu nebude nějaká zásadně lepší reproduktor).
Reprobox ti zvyšuje plochu, kterou ti aparatura ozvučí, ale kvalitu zvuku ti to nezlepší (pokud teda v reproboxu nebude nějaká zásadně lepší reproduktor).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Těžko říct, jestli chápu kvalitu zvuku stejně jako ty, ale třeba zvukový spektrum a charakteristiku umí změnit reprobox celkem jednoznačně, ne? Přece jenom je kombo vždycky trochu kompromis i co se přenášení týče a u tohoto komba nebude ozvučnice zrovna nějaký zázrak.Nero píše:Co je pro tebe hutnější?
Otázka je, jestli má cenu kupovat kombo s reproboxem. Když už reprobox, tak k tomu jen hlavu.
Naposledy upravil(a) Radagabi dne 14.09.2014 20:20, celkem upraveno 1 x.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Mohl bys mi prosím vysvětlit jak k tomu v případku, že ke kombu připojíš ext. box dojdeTěžko říct, jestli chápu kvalitu zvuku stejně jako ty, ale třeba zvukový spektrum a charakteristiku umí změnit reprobox celkem jednoznačně, ne?
Obzvláště to zvukový spektrum a charakteristiku...
-----
Odpovím si sám - nijak. Jak správně podotkl Nero, dojde jen a pouze k zvětšení plochy repráků, but thats all. Nedojde k zhutnění ani k zlepšení zvuku, jen to bude hrát "víc" tou plochou.
To Nebi - musel bys interní repro v kombu odpojit, open back nikdy tlačit nebude a použít k tomu uzavřenej box - pak to zhutníš a bude to tlačit. Ale to zas Radagabi správně píše, že je lepší hlava.
IMHO pokud to málo tlačí a není to hutný, střel to a koukni po hlavě + boxu. Koupit k tomu exterňák a hrát na obojí je cesta z deště pod okap.
Jenže furt nevíme o jaký "zhutnění" má jít a po jakým zvuku jdeš
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Fajn, nechci dál vyvolávat nějaký zbytečný debaty. Já jen, že jsem testoval svoje VHT ve zkušebně v kytarách s reproboxama a hrál jsem na několik značek a zvuk byl pokaždé jiný například u Orange šli krásně slyšet středy - ideální zvuk pro doprovodnou rockovou kytaru, ENGL při úplně stejném nastavení o dost víc basoval na otevřeném ečku a také jsem daleko více řezaly výšky. Repro bylo v obou příkladech V30 a v obou případech jsem stál ve stejné pozici vůči repráku.
Tohle všechno podle mě dělá ozvučnice, taky poznáš plastový reprák od dřevěného. Repro v malé skříni oproti velké.
Tohle všechno podle mě dělá ozvučnice, taky poznáš plastový reprák od dřevěného. Repro v malé skříni oproti velké.
Naposledy upravil(a) Radagabi dne 14.09.2014 20:21, celkem upraveno 1 x.
Tohle všechno udělá uzavřenej box s V30, to je celý. Ale hnát půl výkonu 50W lampy (nikoli tvýho koťátka, byť nic proti němu
) do jednoho open back Seventy 80 a půl výkonu do uzavřenýho boxu je jako k čemu
Potažmo při požadavcích na zhutnění (drze čtu víc tlaku) a zlepšení celkovým (tady si představuju zpěvnou nasranost). Mno
Když už bych stejně jako tazatel zvažoval koupi boxu, jdu k tomu do hlavy a mám to celý načisto, mno ni ?

Když už bych stejně jako tazatel zvažoval koupi boxu, jdu k tomu do hlavy a mám to celý načisto, mno ni ?
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Orange i Engl byly oba uzavřené a stejně mezi nimi byl rozdíl, jeden kytarista(co na to hraje mimochodem 30 let) mi tvrdil že i mřížka před reprákem ovliňuje zvukpavel68 píše:Tohle všechno udělá uzavřenej box s V30, to je celý. Ale hnát půl výkonu 50W lampy (nikoli tvýho koťátka, byť nic proti němu) do jednoho open back Seventy 80 a půl výkonu do uzavřenýho boxu je jako k čemu
Potažmo při požadavcích na zhutnění (drze čtu víc tlaku) a zlepšení celkovým (tady si představuju zpěvnou nasranost). Mno
![]()
![]()
![]()
Ale jinak s tebou ve všem, cos napsal souhlasím. Samozřejmě, že to co vychází ze zesilovače nemůže reprák nijak ovlivnit.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
U reproboxů je hromada faktorů, které ovlivňují celkový zvuk a pokud to někomu přijde, že hrají všechny uzavřené boxy s V30 stejně, tak to mu asi i závidím...
Jinak o použití uzavřené 1x12 s kombem je dobrý nápad pro o něco lepší basy (pokud jsou teda opravdu potřeba), ale v tady tom konkrétním případě bych dal V30 do komba a to reproboxu 70/80, pokud je teda nějak omezený rozpočet. Pokud ne, tak pořídit nějakou ověřenou 2x12 s V30, s těmi ten randall funguje dobře.
Jinak o použití uzavřené 1x12 s kombem je dobrý nápad pro o něco lepší basy (pokud jsou teda opravdu potřeba), ale v tady tom konkrétním případě bych dal V30 do komba a to reproboxu 70/80, pokud je teda nějak omezený rozpočet. Pokud ne, tak pořídit nějakou ověřenou 2x12 s V30, s těmi ten randall funguje dobře.
Díky za rady chlapi! čím víc názorů, tím víc věcí na promyšlení.
Ale abych to tedy upřesnil, příde mi že ten reprák co tam je, je takový "chrastítko". Když hraju tlumený éčko, tak to neni čistej zvuk když trošku přidám basy.
Jinak mám teda finančně omezený možnosti, proto se tady tak blbě ptám
takže co sem tady vyčet, tak nejlepší řešení vyměnit reprák za lepší nebo reprák odpojit a připojit výstup ze zesilovače rovnou na reprobox...
Ale abych to tedy upřesnil, příde mi že ten reprák co tam je, je takový "chrastítko". Když hraju tlumený éčko, tak to neni čistej zvuk když trošku přidám basy.
Jinak mám teda finančně omezený možnosti, proto se tady tak blbě ptám