BOOSTER ve smyčce

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
KuřeCz

BOOSTER ve smyčce

Příspěvek od KuřeCz »

Chci se zeptat - mám celolampáč marshall, má sériovou efektovou smyčku. Overdrive efekty (co jsem četl) by měli ve smyčce pouze přidávat hlasitost (nekreslit). Když tam zapojim svojí SD1čku od Bosse tak je vše v poho, ale když jí zapnu, tak mám uplně pocit jako by se uplně odpojil předzesilovač a šlo to celý jen přes tu krabičku . I když jsem na zkreslenym kanále, tak jí zmáčknu. Hlasitost sice stoupne značně, ale prostě ten zvuk jako by šel jenom z tý krabičky. Nevíte čím to může být? Je to normální?

S SD1čkou hraju standartně kytara -sd1 - Marshall, jen jsem to prostě zkoušel.

A hodlám si stavět (protože si chci prostě něco jednoduchýho postavit) Clean boost podle předlohy. Ten by se měl zapojovat jak pro zvýšení hlasitosti na sólo?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: BOOSTER ve smyčce

Příspěvek od Hendrek »

Zkreslovadla do smyčky nepatří (ani OD, ani Dist). Ty slouží na nakopnutí lamp v předzesilovači, tedy před amp. Do smyčky tedy jen clean boost, který skutečně bude zesilovat hlasitost.
Jinak problematika efektové smyčky se řeší v tomto threadu: kytarove-efekty/efektova-smycka-t6657.html
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Zkreslovadla do smyčky klidně zapoj, ničemu to nevadí. Ale zvukově se to chová jinak než před preampem. Protože zkreslení krabičky je poslední stupeň a za ním je už jenom čistý koncový stupeň, projeví se charakter jeho zkreslení nejvíce. Takový zvuk se sice málokomu líbí, ale zapojit to bez obav můžeš.

Tady se hned na první straně mluví o linear boosteru:
ostatni/homemade-efekty-t18726.html
KuřeCz

Příspěvek od KuřeCz »

Ten zvuk se mi vážně nelíbí :) . Vyrobim si clean boost podle tohoto http://www.jer00n.nl/2010/07/28/clean-b ... r-or-bass/ + si samožejmě přidělám tlačítko zapnuto vypnuto (pro rozdělení cest) a možná že i LED diodu :) . A když to nebude ono, když to bude nějak měnit zvuk ve smyčce a nebude se mi líbit, tak se hold nebudu zesilovat na sólo :) . Jasně, můžu koupit equalizer, ale prachy momentálně šetřim na jiný věci
premda

Příspěvek od premda »

Tak co Kuře, už jsi to postavil? :) taky bych do toho sel, tak jestli uz si to vyzkousel a jake to je? :D
KuřeCz

Příspěvek od KuřeCz »

Postavil, funguje perfekto, jen jsem nevyřešil to, že z baterky se odebírá neustále, že ta baterka nejde opojit jinak, než mechanicky :/ . Dřív než jsem to začal řešit jsem zjistil, že se vlastně zesilovat nepotřebuju a radši se věnuju zpěvu, než sólování :D
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Pokud to máš jenom na baterku bez možnosti extérního napájení, tak použij 3PDT přepínač, kterým budeš baterku odpojovat. Ledku necháš zapojenou napevno, tak aby se odpojila s baterkou.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“