Díky moc za každej tip
Footswitch Fender FM 212r
Pravidla fóra
-
StanleyCox
Footswitch Fender FM 212r
Zdravím, potřeboval bych nějaký levný footswitch na Fender FM 212R, protože ten originální se mi zdá zbytečně předraženej (kolem 1000,-). Mohl by mi někdo poradit, jestli vůbec funguje s jinými footswitchi, nebo musím do toho originálu?
Díky moc za každej tip
Díky moc za každej tip
Re: Footswitch Fender FM 212r
Nevím konkrétně tohle kombo, ale Fender má u řady komb atypické zapojení footswitchů, takže nejsou s jinými značkami kompatibilní, resp. jsou jen částečně (u 2 spínačového třeba funguje jen 1 funkce). Zkusím se ti mrknout na schémata na webu Fenderu, už jsem tam zapojení pro některé jejich footswitche hledal a našel.
Edit: Tak bylo to rychlé, protože jsem to už tady jednou postoval:
post432276.html?hilit= fender footswitch hot rod#p432276
Edit: Tak bylo to rychlé, protože jsem to už tady jednou postoval:
post432276.html?hilit= fender footswitch hot rod#p432276
-
StanleyCox
Paráda, díky.. nevadilo by mi ani, kdyby to mělo být jednotlačítkový
s tím "more drive" si až tak moc nehraju.
Ubastlit si to do nějakého jiného levnějšího 2-tlač. footswitche by neměl být problém. Těch pár součástek seženeš za pár korun, z netypických je tam Zenerova dioda na 3,9 V a dvoubarevná LEDka. Staší spájet součástky k sobě, k tak jednoduchému schémátku není třeba plošňák.
-
StanleyCox
Takže, kdybych si třeba koupil
šlo by mi na tom alespoň to jedno tlačítko pro výběr Clean/Drive ? Omlouvám se, že otravuju, ale na nějaký pájení zrovna nejsem.. to už bych nejspíš raději šel do toho drahého originálu, než abych něco zkazil.
Kód: Vybrat vše
http://kytary.cz/randall-rf2/HN102616/Re: Footswitch Fender FM 212r
Z toho schémátka mi funkce přepínače není zcela jasná, ale ta část na přepínání kanálů by měla být podobná, jako třeba u přepínače pro Fender Super Champ XD, pro který jsem si přepínač podle schématu pro SXCD footswitch vyrobil. A u něj fungoval klasický jednoduchý přepínač (Marshall) pro přepínání kanálů bez problémů. Koneckonců, než něco koupíš, můžeš to jednoduše zkusit - zapoj do vstupu pro footswitch normální mono jack-jack kabel a na druhém konci zkratuj oba póly - tj. propoj něčím vodivým špičku a plášť jacku (stačí samotný rozšroubovaný jack, abys měl přístup k oběma pólům). Jinak, i když budeš používat jen jedno tlačítko, určitě bys ocenil nějaký typ s LEDkou (ale chápu, že ten Randall je nejlevnější, přitom vypadá bytelně). Určitě ber 2-tlačítkový, třeba se časem do té montáže pustíš, nebo ti někdo pomůže, vážně to nic není. Součástky se vejdou do 50 Kč (4 diody po cca 1 Kč, Zenerka 8 Kč, nějaká svítivější 2barevná ledka do 10 Kč, normální svítivější LED cca 5 Kč, odpor cca 5 Kč).
Ahoj,
četl jsem tu spoustu článků ale nikde jsem nezjistil to co bych potřeboval. Chci se zeptat jestli někdo nevíte nějaké schéma footswitche pro kombo feder fm 212r. 2-tlačítkový channel select / drive-more drive select. chtěl bych ho doma udělat ale nikde nemohu najít schéma zapojení.
Moc vám děkuji za odpověď
S pozdravem vaflus
četl jsem tu spoustu článků ale nikde jsem nezjistil to co bych potřeboval. Chci se zeptat jestli někdo nevíte nějaké schéma footswitche pro kombo feder fm 212r. 2-tlačítkový channel select / drive-more drive select. chtěl bych ho doma udělat ale nikde nemohu najít schéma zapojení.
Moc vám děkuji za odpověď
S pozdravem vaflus
Zdar, snad by mohl vyhovět z tohoto linku: http://forum.metroamp.com/viewtopic.php?f=4&t=31462
Je to schema originálního FS dodávaného k hot rodu. Ať Ti to funguje
.
Je to schema originálního FS dodávaného k hot rodu. Ať Ti to funguje
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Tak snad to bude fungovat. Dám vědět jak to dopadlo i s fotkou 
Moc děkuji
vaflus
Moc děkuji
vaflus