Tascam US-1800

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Holajs

Tascam US-1800

Příspěvek od Holajs »

Ahoj,

Radsi se zeptam i tady. Prosim s timto zarizeni http://kytary.cz/tascam-us-1800/HN115523/ muzu nahravat do 8xstop soucastne hlavne kvuli bicim. Je tam USB tak ztoho mam trochu strach vsude jsem vycetl ze USB=2stopy.

Diky moc Pavel
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Tascam US-1800

Příspěvek od pavlii »

:lol: :lol: víc hlav víc ví a víc diskusních fór umí zamlžit rozum jedince nad zdravou míru. OK - USB připojení = 2 stopy v případě "HW mixerů s USB připojením". Co se zvukovek týče, jedná se o plnohodnotné datové připojení A/D/A převodníků s "X" vstupy/výstupy, které lze - obvykle v kompletním počtu - posílat z/do počítače.

A upřímně řečeno furt nechápu, proč ztrácíš tolik času vyptáváním se na takhle banální záležitost, která bude napsaná v manuálu k Tascamu (jak jsem ti už psal jinde).

Je vidět, že spousta lidí je pořád bez rozumné náplně volného času.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Holajs

Příspěvek od Holajs »

dekuji, jsem se chtel jenom ujistit, abych pak nemel doma nepouzitelnou vec. Uz jsem si to vcera objednal a mam presne na to a nerad bych to vracel/prodaval, ze to nesplnilo ucel. Manual zkusim se podivat po netu. diky
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Mám dotaz na kvalitu předzesilovačů. Jsou použitelný do studia? (použitelný = zbytečně nešumí, nezkreslují, mají příjemný zvuk a převodníky nezlobí)
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Sice jsem s timhle zarizenim do styku neprisel, ale u Tascamu bych se toho zrovna nebal ... zvlast u prevodniku - myslim, ze Tascam je zrovna z tech lepsich - vybavuju si, ze u cehokoliv s touhle znackou zvuk bejval takovej, jako by ho nekdo nakreslil - uhlazenej, usazenej, presne orezanej - mozna az prilis "digitalni", ale dalo se s nim delat vzdycky dobre nakonec...
Milan S

Příspěvek od Milan S »

Asi hloupý dotaz, ale od toho je forum:
Zaráží mě, že fantomové napájení je na čtveřici vstupů. Já tam dám dva kondíky, další dva vstupy nevyužiji, protože zbytek mám dynamické mikrofony, a tak se chci zeptat na ty dva volné vstupy, které budou mít taky zapnuté napájení. Jsou ty jednotlivé vstupy oddělené, nebo se případně mění napětí, když mám kondíky pouze ve dvou ze čtyř napájených vstupů? (omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale zatím jsem se setkal pouze s preampy, kdy fantom byl spínatelný pro každý kanál zvlášť)
BC Rich Beast NT (Pele bass elektronika, RM snímače), Ampeg SVP, Trace Elliot PPA 600, Aguilar GS212-4, Boss GT-10B // Fokus Aoi (SD Invader snímač), Rockwell Red Trip, Laney GS412 PA / / ART TubePac, Alesis 3130, BBE Sonic Max. 482i
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

V čem by to mělo vadit? A proč by se mělo měnit napětí? Napětí je přeci stejné ať zapojíš jeden, dva nebo čtyři mikrofony.
Na mixpultu mám phantomové napájení pro všech 8 mikrofonních vstupů dohromady, byť mám zapojeno pouze 5 kondenzátorových mikrofonů a klidně můžu připojit do zbývajících vstupů dynamické mikrofony nebo je nechat volné. Ani nevím, zda je standardní dělat pro každý vstup phantom zvlášť. U mixů do 10tis. jsem se s tím rozhodně nesetkal a u zvukovek to bude obdobné.
Milan S

Příspěvek od Milan S »

takže nevadí dát do napájeného vstupu dynamický mikrofon, ok, to jsem potřeboval vědět
BC Rich Beast NT (Pele bass elektronika, RM snímače), Ampeg SVP, Trace Elliot PPA 600, Aguilar GS212-4, Boss GT-10B // Fokus Aoi (SD Invader snímač), Rockwell Red Trip, Laney GS412 PA / / ART TubePac, Alesis 3130, BBE Sonic Max. 482i
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nevadí.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Milan S píše:takže nevadí dát do napájeného vstupu dynamický mikrofon, ok, to jsem potřeboval vědět
Pokud bys použil špatně zapojený kabel, tak ten mikrák nejspíš odejde. Mezi vývody 2 a 3 nesmí přijít napětí!
Takže na tohle pozor.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Tahle zvukovka je za svou cenu dost v pohodě, měli jsme jí asi rok ve zkušebně, jediná nevýhoda je, že nemá žádnej virtuální mix a dodávaný ořezaný CUBASE taktéž neumí monitorovat signál na vstupu, takže se hůře nastavuje vstupní citlivost... Jinak to šlo! Z apředpokladu použití s dospělou plnohotnoutnou DAW není problém, samozřejmě monitoring při nahrávání taky není úplně bez problémů... je tam mylsím jedne blend pot, kterým se míchá zvuk z DAW a na vstupech, ale točit se s tím dá.

Co se týče preampů a převodníků, tak to není žádnej hi-end ale ani úplnej hnůj, zkrátka adekvátní za ty peníze.

Mimochodem, není to 8 kanál, ale myslím že 10 nebo 12 + stereo digital IN.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Milan S

Příspěvek od Milan S »

Má to 8 mic předzesilovačů, 2 TRS vstupy zepředu ovládané taky potencimetrem, ze zadu to má další 4 TRS, ale ty už se dají nastavit pouze na -10 / +4 dB (takže je téměř nutnost to hnát předtím přes jiné mic. předzesilovače), pak midi a digital vstup. Akorát mi tam chybí ADAT vstup, takže je to omezené pouze na tyto předzesilovače. Přikládaný Cubase je nepoužitelný.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Tak chtít za tuhle cenu ADAT a lepší DAW je asi non sense...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
Milan S

Příspěvek od Milan S »

DAW by měl být zvlášť.. klidně ať sníží cenu, ale ať tam nedávají takové zbytečnosti jako ořezané programy.. kdyby to mělo ADAT na dalších 8 vstupů a stálo to víc, vůbec bych se tomu nebránil .. každopádně těch 14 vstupů je dostatečných pro nahrávání bicích, takže jsem spokojen
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Tak nevim no. jde o to, že takto ořezanej DAW nemá prakticky žádnou prodejní hodnotu, tipoval bych že se výrobcům karet nabízí zdarma a čeká s epak, jeslti to nějakej uživatel neupgraduje... takže na tomhl ese neušetří nic. Pokud bych chtěl levnej ADAT, tak asi koukám na serii Scarlett od Focusrite, případně starý Hammerfall od RME přímo do PCI...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak. Nicméně nesouhlasím se SW - použitelný je (i bez monitorování vstupu; od toho je hlavně HW, případně jeho mixer - na DAW bych se v daném případě moc nespoléhal, čistě z osobního přístupu 8) ). Možná je tu uskalím to slovo "použitelnost" - otázkou jsou nároky uživatele. Samozřejmě nebudeme diskutovat srovnání s plnou verzí, to je nasnadě. Jen jsme cítil potřebu podotknout, že tvrdé zhodnocení "nepoužitelný" mi nepřijde fér.

P.

Milan S

Příspěvek od Milan S »

Já to beru hlavně z pohledu, že dělám v Cubase 5, spolu se zvukovými kartami tu mám Cubase 7 AL a právě teď co mi přišla Tascam US-1800, tak jsem vyzkoušel i ten ořezaný cubase 5 a nedá se to srovnávat, asi už jsem si na tu plnou pětku zvykl tak, že bych tu ořezanou nevyužil, ale asi máte oba pravdu, na něco se to použít dá a ta cena licence bude asi malá... právě pro to možnost, že si zákazník pak dokoupí upgrade. Zatím co jsem viděl zvukovky s ADAT, tak neměli víc jak 8 mic/linkových vstupů. Právě zvuli ceně jsem šel do Tascamu, abych nemusel kupovat další rozšíření skrze ADAT. Těch 14 vstupů co nabízí US1800 je pro mě dostačující. Není to sice špička, ale za tu cenu je to opravdu super karta (když porovnám cenu/kvalitu/počet vstupů).
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Však můžeš ještě připojit dva kanály přes S/PDIF, něco jako třeba ROLAND MMP-2... prodával jsem ho za 2500 a měl sem ho přímo k týhle kartě.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jj. Je nasnadě, že zvyk je "železná košile" a i já bych samozřejmě konstatoval, že dodávaná verze má spoustu omezení - ale to je právě už pohled z naší strany zkušených (čili jen jsem chtěl zmírnit případný negativní dopad na nováčka, který bude stejně i na takovouhle - obecně - ořezanou verzi docela čubrnět...).

Obvykle je 8x HW vstup max (když beru analog) - jde o smysluplný rozměr na práci, kdy je limitem 19" rack a obvykle 1U (i když 2U Saffire 56 nabízí víc místa, tak stejně má "jen" 8x analog IN). Nicméně fajn jsou potom, jak tu zaznělo, ta digi rozšíření (S/PDIF, ADAT).

P.

subroofer

Příspěvek od subroofer »

Souhlasím s pavliim co se týče jakkoli ořezané DAW z profi stáje, jde většinou o dostatečnou verzi pro nahrávání i následný mix, a je samozřejm ěna snadě, že kapela či interpret, který začíná a chce něco natočit bud eraději z akompletní balíček... jestli si pak něco ukradne nebo upgraduje dál už my tady řešit nemusíme :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“