Demagogie je mi podsouvat, že vycházím jen ze zvuku Metallicy, takže s tím pousmáváním bych trochu brzdil. Jinak se omlouvám, ale ten Gilmourův snímač neznám (nevím, jak je konstruovanej), navíc je to single coil. Velmi pravděpodobně trochu jiný snímač, než klasický EMG 60/81/85 aktivy (pravděpodobně nejrozšířenější), o kterých se bavím.cherreda píše:Sorry, ale toto je typická diskuzní demagogie.Pokud Ti někdy EMG něco ošklivého provedly, kupříkladu takový David Gilmour je možná jiného názoru.
EMG nevyrábějí pouze jeden model snímače, o sterilitě se nedá hovořit, a trousit tady lidem na dotazy na EMG úsudky typu "já tam slyším ty aktivy, jsou takové uchrastěné" na základě zvuku jedné kapely, která pravděpodobně v polovině kytarových zvuků na nahrávkách na EMG ani nehraje a třetinu kariéry je nepoužívali vůbec, je leda k pousmání.(bez urážky)
Tyhle kousky zní prostě sterilně (třeba SD Blackout je na tom mnohem líp) a clean je katastrofa, což je v pořádku, protože většina lidí na tyhle snímače stejně asi clean moc nehraje. Na určitý věci jsou to dobrý snímače a netvrdím, že nemají výhody. Není ale důvod tady popírat realitu, protože na ně hraješ nebo seš od EMG nebo co já vim, protože ony prostě mají i ty nevýhody.
Možná by to chtělo trochu objektivity, kterou tady cítím, trochu postrádáš. Dynamika je omezená (pokud teda chápeme stejně pojem dynamika), to není žádný mýtus (stejně tak slabší vliv dřeva), ale výchází to z konstrukce a chování toho snímače. Klidně ale hoď nějaký video/nahrávku s dynamickýma orgiema, ať sem ponaučen. Budeš to mít asi těžký, ale možná nějakýho šílence, co se o to pokouší, najdeš.cherreda píše:Z pohledu uživatele dlouhodobě hrajícího na několik kytar s pasivy i aktivy bych takto striktně nešířil podobné internetové "pravdy". Dynamika aktivů není omezená, jen se chovají jinak než pasivy. Kupříkladu stahováním volume potu neztrácejí výšky. Rozdíl je to markantní a obzvlášť při prvním vyzkoušení to může překvapit. Každému to nemusí vyhovovat.