Stolička ke hraní
Pravidla fóra
Stolička ke hraní
Zdravím,
rozhoduji se mezi těmito stoličkami http://kytary.cz/stagg-pb40-bkp-sbk/HN132450/, http://kytary.cz/stagg-pb40-bkp-vbk/HN132447/. Jediný rozdíl je v materiálu, tedy buď koženka nebo samet. Tak nějak nevím co je lepší, koženka by mohla být odolnější, ale nemusí být zas tak pohodlná, ale samet se nejspíš může nějak poškodit v kratším čase.
Máte někdo s tím nějaké zkušenosti ?
Pokud byste věděli i o nějaké alternativě, tak klidně pište..
Díky
rozhoduji se mezi těmito stoličkami http://kytary.cz/stagg-pb40-bkp-sbk/HN132450/, http://kytary.cz/stagg-pb40-bkp-vbk/HN132447/. Jediný rozdíl je v materiálu, tedy buď koženka nebo samet. Tak nějak nevím co je lepší, koženka by mohla být odolnější, ale nemusí být zas tak pohodlná, ale samet se nejspíš může nějak poškodit v kratším čase.
Máte někdo s tím nějaké zkušenosti ?
Pokud byste věděli i o nějaké alternativě, tak klidně pište..
Díky
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Re: Stolička ke hraní
Já mám samet cca rok a čtvrt (tj. co mám piano) a bez problému. Dávám si na něj ještě ručník, protože se mi potí zadek
ale vzhledem k tomu, že se na té stoličce nešoupu ani jinak nevrtím, nemyslím si, že bych ho v nejbližší době nějak ošoupal. 
Digi piano Kawai CA-95 Rosewood od června 2013. 
Já jsem měl podobnou sametovou stoličku u prvního piána (tuhle). Samet vydržel, i když po několikerém politím kdoví čím dcerami už nevypadal moc hezky. Větší výhrady jsem ale měl k tomu zvedacímu mechanismu, který se brzo rozkejklal (asi jsem na něj byl moc těžký).
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Je fakt, že asi větší problém než výdrž sametu bude jeho údržba, resp. čištění. Na koženku stačí vlhký hadřík, samet se holt musí minimálně vysávat.
Digi piano Kawai CA-95 Rosewood od června 2013. 
Před pár měsíci jsem si pořídila tebou odkazovanou první stoličku, dokonce ve stejném e-shopu (měli na ni zrovna pětistovku slevu
), jen v bílé. Rozhodla jsem se pro koženku z praktických důvodů - zašpinění, obzvláť u bílé barvy, a dva psi, jejichž chlupy by na sametu krásně držely. Na údržbu opravdu stačí vlhký hadr. Na druhou stranu si myslím, že se samet moc ošoupávat nebude a posezení na něm bude příjemnější; ke kožence se trochu lepím a sedák je překvapivě docela tvrdý. Ke kvalitě zpracování nemám zásadnější výhrady.
Sedáky k těmhle stoličkám se mimochodem prodávají náhradní (jsou nahoru jen nasazené), nejdražší součást stoličky je ta konstrukce.
PtJaa mě trochu vyděsil s tou životností zvedacího mechanismu, ale co už, snad chvíli vydrží.
Sedáky k těmhle stoličkám se mimochodem prodávají náhradní (jsou nahoru jen nasazené), nejdražší součást stoličky je ta konstrukce.
PtJaa mě trochu vyděsil s tou životností zvedacího mechanismu, ale co už, snad chvíli vydrží.
Spíš jsem byl na ni moc těžký a moc jsem se vrtěl (asi otázka repertoáru) 
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Správny rocker za klávesmi nesedí, ale stojí

Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Jasné, akorát tohle mám do studia hlavně ke klavíruPredator píše:Správny rocker za klávesmi nesedí, ale stojí![]()
![]()
Jinak díky za reakce
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Stoličku mam v provedení se sametem, myslím, že se tolik nepotí zadek. Mechanismus už jsem musel dát svařovat. Prostě se podemnou strhl. Jsem ale těžká váha. Mám ještě jednu, taky kupovanou v Kytarach. cz a ta je nezničitelná, protože je to jednoduchá x konstrukce s koženkou, tu nosím na živé hraní.
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Ozivim tema jinym dotazem. Mam novejsi model cca mesic a ta stolicka pri sebemensim pohybu vrze. Do maximalni nosnosti mi zbyva vcelku dost. To je normalni?