Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

MrB14ck

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od MrB14ck »

zkus kontaktovat pana Gorčíka z http://www.gorstrings.cz/
v minulosti od něj kamarád kupoval custom sady za hodně slušné prachy.
nevím jestli to ještě dělá ale za zeptání nic nedáš...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Díky, ten mě taky napad, vim, že se u něja daj snad koupit struny harfový jednotlivý... Řikal jsem si, že zkusim nějakou možnost ofiko, než budu votravovat někoho telefonem.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Poraďte mi tloušťku strun. Na E používám na krátké menzuře Elixíry 10-52 a celkem mi to vyhovuje. Jakou tloušťku koupit pro stejný tah při ladění do C?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

Můžu ti gratis poslat plonkový 13´ Boomers. Ale Boomersky jsou drobet poddajnější než většina ostatních značek stejný tloušťky.....

edit: na druhou stranu už jenom ten název, Bummersky jsou to pravý ořechový pro tebe!!! :lol:
Obrázek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

:) Díky, Generále, ale nedělej si škodu. :) Zatím dohraju ty 10-52 a mezitím se uvidí, jestli budu to jiné ladění vůbec potřebovat, bo místo v příslušný kapele nemám jistý. Každopádně díky za tip.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
zanzibar

Příspěvek od zanzibar »

Co elixíry ?
akustika: Ibanez V (11 Elixir)
elektrika: Fender Bullet Squier (10 Elixir)

kombo: Craft FW15
MilanT

Příspěvek od MilanT »

zanzibar píše:Co elixíry ?
A na co jako přesně se ptáš?
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Já už delší dobu používám John Pears PB - hrajou i několik měsíců, i když už jsou už třeba dost černé. Z USA vyjdou i na zajímavou cenu.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Takže nejspíš definitivně jsem zakotvil na 9-46 (značky zatím zkouším) v E standard. Momentálně mám Elixíry - jsou skvěle příjemné (něco jak ty neony), ale nějak divně cinkají.
Na Drop C# 10-56 struny značky DR.
Maikel

Příspěvek od Maikel »

Zdarec, jakou tloušťku byste doporučili na Drop B(H), podle toho co sem tu četl, je to docela individuální ale tak zhruba ať vím po čem se mám koukat. Kytara je Cort X-2.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

No, ja bych na drop B doporucil .13
Hodně budem někde...
Maikel

Příspěvek od Maikel »

Je to velký skok, přejít z .09 na .11?
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ma nekdo tip na dostatecne levny struny, kde je vic tenkych e? Posledni dobou mi nejak praskaj :-/ Na elektriku...
Hodně budem někde...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tohle dělal Arkay, ale nevím, jestli to dělá pořád a jestli je pro tebe dostatečně levný :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

zda se, ze uz ne no...
Hodně budem někde...
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Akorát jsem si pořídil na elektriku D'addario NYXL (10-52), na obyčejný D'addarka se mi strašně dobře hraje, ale potřebuju nějaký struny co víc vydržej, tak jsem zvědav 8) (Měl jsem na ně fajn slevu)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Skipper píše:Akorát jsem si pořídil na elektriku D'addario NYXL (10-52), na obyčejný D'addarka se mi strašně dobře hraje, ale potřebuju nějaký struny co víc vydržej, tak jsem zvědav 8) (Měl jsem na ně fajn slevu)
Pak poreferuj. Jsem na ně zvědav. V prodejně kytar mi borka řekla, že si je lidi chválí a přechází na ně z elixírů. Osobně to beru jako kec, protože tyhle struny nemají coating a tudíž se vsadím že mi zkorodují a hnusně zmatní úplně stejně jako všechny ostatní struny na trhu. Ale zajímá mě spíš feeling a zvuk. :-)

Já stejně zůstanu u elixírů. Jediné struny, které mi vydrží bez jakékoli koroze = pro mě největší brutální výhoda, ikdyby nakrásně měly horší zvuk, což mi stejně nepřipadá :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Mno, tak já zrovna přešel na Ernie Ball právě kvůli zvuku, živějšímu oproti Elixírům.
Pak jsem koupil základní D'addaria, které byli pevnější a Ernie Ball už mně přišel jako bláto, ale bohužel jak u základní D'addarek, tak u Ernie Ballu byl problém s korozí.
Zatím jsem struny minulou neděli nasadil, brnknul, naladil a odjel do školy, tedy po 5ti dnech ani známka stáří, kytary mi leží v pokoji, jen jednou jsem si na ně brnknul, ale stále drží správný kovový zvuk :) Tento týden mám jen zkoušky, ale příští týden čeká struny zátěžový test v podobě dvou akcí (jedna je zábava, takže otestuji i výdrž).
Mimochodem jsem celkem řezník, hodně strun už mi popraskalo pod rukama, tak jsem zvědav jak vydrží.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
MIran

Příspěvek od MIran »

Demilich píše:
Skipper píše:Akorát jsem si pořídil na elektriku D'addario NYXL (10-52), na obyčejný D'addarka se mi strašně dobře hraje, ale potřebuju nějaký struny co víc vydržej, tak jsem zvědav 8) (Měl jsem na ně fajn slevu)
Pak poreferuj. Jsem na ně zvědav. V prodejně kytar mi borka řekla, že si je lidi chválí a přechází na ně z elixírů. Osobně to beru jako kec, protože tyhle struny nemají coating a tudíž se vsadím že mi zkorodují a hnusně zmatní úplně stejně jako všechny ostatní struny na trhu. Ale zajímá mě spíš feeling a zvuk. :-)

Já stejně zůstanu u elixírů. Jediné struny, které mi vydrží bez jakékoli koroze = pro mě největší brutální výhoda, ikdyby nakrásně měly horší zvuk, což mi stejně nepřipadá :)

Jí používám Elixíry , hodně se mi potí ruce . Ale dostal jsem ty D´addaria NYXL od kamaráda a tak jsem je dal na stratocastera. Zvukově mi oproti Elixirum nějak extra nepřijdou, ale už je mám cca 8 týdnů a docela jsem překvapený, že jsou pořád ve skvělé kondici. Je pravda, že je po každém hraní vyčistím .
Teď budu zkoušet Ernie Ball Coated Titanum tak jsem zvědavý......hlavně na zvuk .
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Tak teď celkem po cca 30 dnech, co mám struny D'addario NYXL na obou kytarách na které hraju o víkendech zkoušky s dvěma kapelama a kšefty (obvykle zábavy) - (.010 - .052 Standart E, občas Drop D) můžu napsat pár poznatků:
1. Výdrž zvuku, který se mi celkem líbil, zněl podobně jako nové D'addario EXL 140, ale s rozdílem, že ještě druhý týden tento zvuk vydržel, třetí týden se začal vytrácet a po čtvrtém týdnu už je zvuk opět celkem "umrtvený".
2. Výdrž strun, na to že jsem vždy nějakou strunu z nového balíčku obvykle po dvou týdnech vyřídil, tyto struny opravdu drží a to jsem opravdu celkem řezník. :D
3. Příjemnost na dotek, jako každé D'addaria struny, celkem tvrdé, oproti tomu mi teď každá struna připadá jak bláto (jako třeba struny EB)
4. Povrch a koroze, za čtyři týdny jsem nezaznamenal jedinou známku koroze a povrch zdá se stále stejný, ne jako u strun Elixír, kde mně přišel povrch po dvou týdnech ohraný, odrolený u snímačů.

Na struny jsem nepoužíval žádné čistidlo, pouze po každém hraní utřu hadrem, případně papírovým kapesníkem. Takže tyhle struny dál doporučuji, i přes svojí cenu si myslím, že se vyplatí, pokuď neměníte struny každý týden a přežijete i trošku mrtvý zvuk po pár týdnech.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“