El.kytara do 4000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Venom22cz

Re: El.kytara do 4000

Příspěvek od Venom22cz »

Zdravím! Potřeboval bych trochu poradit od zkušenějších hráčů. Uvažuji že si koupím novou kytaru max do 3000 - 4000 +/- korun. Byl bych rád kdyby mi někdo poradil, která značka je slušná v poměru cena/kvalita. Zatím uvažuji nad těmahle: http://kytary.cz/washburn-rx10-mb/HN113829/ ; http://kytary.cz/cort-x-1-bks/HN103326/ ; http://kytary.cz/cort-x-4-bk/HN147428/; http://kytary.cz/washburn-xm12-mr/HN123509/ , kterou byste mi doporučili?

U Cortu se mi líbí ten jejich design, ta Washburnka taky nezní marně, ale příjde mi taková moc placatá, ale konec konců to by se už nějak vsáklo, hlavně aby to hrálo dobře a nešlo to po roce do kytek. :)
Caren

Příspěvek od Caren »

Doporučuji spíš se kouknout na bazar.. taky ho moc nemusím ale nová kytara za tyhle prachy bude hrát nejspíš dost nekvalitně a navíc bude za chvíli po ní... na bazaru něco určitě bude, můžeš si jí dojet vyzkoušet atd... koukej na to kdy byla naposledy seřízená, aby si nemusel dávat prachy ještě za to.. a jak moc byla hraná :) ... nejideálnější je když najdeš nějákou víc starší ale míň hranou - nízká cena, ale pořád dobrá kvalita, a vydrží ti :)

Jestli chceš vyloženě novou tak bůh s tebou :D taky se to dá.. ae nekvalitní nástroj by tě mohl od hraní i odradit (předpokládám že si začátečník protože jinak by s ise na to asi neptal :) )
Hodně zdaru :)
Cvičit a cvičit, o ničem jiným to není.. tak žádný výmluvy x)
Kytara: ESP LTD F-100FM
Kombo: LANEY LX65R
Venom22cz

Příspěvek od Venom22cz »

Zase do použitý se mi moc jít nechce. Protože její životnost je relativní, a nemá už na ní záruku takže když si za 4000 koupíš použitou je to trochu sázka do loterie a když se ti po roce rozpadne tak člověk vyhodil 4000 z okna a upřímně každý není Rockefeller. Když si člověk koupí novou má alespoň záruku, takže když se něco podělá, buď dostane novou nebo jí opraví aniž by musel do toho víceméně financovat.
Caren

Příspěvek od Caren »

nesouhlasím, to spíš ta nová do 4000 je taková sázka do loterie... zeptej se tady kohokoliv, doporučí ti to samý... samozřejmě že kytary do 4000 existujou ale když jí budeš chtít vrátit s tím že hraje na nic a má špatně tohle a támhleto.. tak máš prostě smůlu (a tím pádem si ty 4000 vyhodil).. když je z bazaru tak ten někdo kdo na ní hrál už má tohle všechno pořešený - aby seděly pražce, dohmat, atd atd... když koupíš novou ještě budeš muset utrácet za seřizování (což u bazaru je možný taky ale stačí si najít takovou která seřízená byla a máš to vyřešený

Ale dobrá, dejme tomu že bazar nepřipadá v úvahu (což je nesmysl, ale musím přiznat že tě z části chápu.. ale opravdu jenom z části)
takže.. hlavně si najdi kytaru která nemá žádný "tremolo" (to je ta páčka u kobylky...) to se vyplatí mít na kytaře 20 000+ ... tady je to šunt díky kterýmu se ti všechno bude akorát rozlaďovat a nebude to dobrý... pak už záleží jen na tom jaká se ti líbí..
a ještě dotaz - plánuješ to kupovat přez internet nebo dojdeš do hudebnin?
Venom22cz

Příspěvek od Venom22cz »

Vím co je tremolo! :D Už jsem měl kytaru proboha až takový začátečník fakt nejsem. :D Mám Axl Jaknife... nikdy více... krásný design ale hudební vlastnosti hrozný... pochopil jsem proč byla tenkrát ve slevě, ale co, byl jsem úplný začátečník a bral jsem co šlo. Chci si právě s kámošem co hraje v kapele a už o tom něco ví zajít přímo do prodejny v děkance a aby mi jí prostě zkontroloval zdali má vše co má mít než jí koupím. A s tím tremolem to mi je jedno jestli bude nebo ne, přeci jen jsem spíše rytmičák než solák.

v tom případě se mi to zredukovali na tyhle dvě: http://kytary.cz/washburn-xm12-mr/HN123509/ ; http://kytary.cz/cort-x-3-bk/HN116089/ Ale u tý Washburn mi trochu vadí ten typ dohmatů ale zase má hezkou barvu.
Caren

Příspěvek od Caren »

Tak jestli máš zkušeného kmaráda a deš do hudebnin tak to ti poradí spíš on než my, kdyý ví co chceš a ty taky nejsi úplný malý pívo :D
Promiň, ale prostě sem nemohl tušit jak daleko si nebo nejsi, tak radši píšu všechno :)

tak jako tak doporučuju ti upřednostňovat kytaru bez tremola (v týhle cenový relaci), i když to použivat nebudeš tak stejně ti tam bude dělat bordel, ničit ladění atd :)
víc ti asi neporadím :D nebo chceš vědět ještě něco ?

Edit: bejt tebou tak když bych měl na výběr mezi těmahle 2ma vybral bych rozhodně WASHBURN XM12 MR :)
Venom22cz

Příspěvek od Venom22cz »

Takže Washburn? Ok tak moje přítelkyni se taky líbí víc. :D Tak teď zbývá našetřit zbylých 2000, a jdu pro ní. :-)

A máš přímo s Washburnkama dobrý zkušenosti?
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Ok tak moje přítelkyni se taky líbí víc.
WTF :?: :roll:
Si vybíráš kejtru podle toho, jestli se líbí přítuli :?: To není správná cesta ... rovnou pod pantofel :wink:
Potažmo nečekej nijakej kvalitativní skok směrem nahoru od toho, co máš teď doma. Mám přímou zkušenost s dvěma WASHBURN WIN14 WA (tedy za stejný kačky jako přítulí vybraná) a leda do kamen.
I nejšitovější Stagg z lisovanýho hajzlpapíru má proti nim luxusní ladění. Levnej Wash. prostě nebrat.
Prošla mi rukama cirka stovka nástrojů v tomhle levelu, vybrat z toho něco použitelnýho je vopruz.
Ten názor na bazarovou je naprosto zcestnej, ale naprosto. Je třeba mít na paměti, že kejtra není auto, tudíž nájezd ji nijak nedegraduje - spíš naopak. Zkontrolovat nejdůležitější věci zvládneš a lze se kolem bůrečka už dostat k velmi slušnýmu nástroji. Jen to nechce panikařit a počkat si.
Nikdy, opakuji že NIKDY bych nedal 4K za novýho Wash. ani toho Corta. To jsou totiž skutečně vyhozený prachy do kanálu.
Doteď jsem to jen četl a nechtěl do toho vstoupit - už jen poznámka o tremolu a doprovodný hře, tudíž jeho nepotřebě je velmi úsměvná :lol:

Takže se vykašli na novou a přišetři ty litry tři. Pak už se dá přemýšlet o nějakým nástroji. Bazarovým přirozeně :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Venom22cz

Příspěvek od Venom22cz »

pavel68: Nevybírám podle přítelkyně, jen jsem říkal, že se jí líbí. Ale já prostě nemám prachy na dražší, chápeš to? A co jsem čet tak si snad jediný co na Corty a Washburny nadává, většinou čtu, že jsou s nima lidi dost spokojený za tu cenu. Samozřejmě, že někdo, kdo prostě hraje na kytary za 10 000 a více hodí kytaru za 4000 do koše.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja by som to povedal takto , nový Strat Vibe rada stoji okolo 390E , na bazaroch idú po cca 230-250E , ja som moj kúpil v top stave za 250 s tvrdým kufrom , no a za tých 390E som mohol mať zas niečo lepšie z bazáru , za 250E nič nové v podobnej kvalite nekúpim , tu sa treba rozhodnút , či nové menej kvalitné alebo kvalitnejšie použité , určite dost záleží na tom , či to financuješ sám alebo ta niekto s podmienkami sponzoruje , no a 90% ludí tuto z fóra ti odporučí bazár , prečo asi , lebo za svoje peníze dostaneš víc
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Venom22cz píše:pavel68: Nevybírám podle přítelkyně, jen jsem říkal, že se jí líbí. Ale já prostě nemám prachy na dražší, chápeš to? A co jsem čet tak si snad jediný co na Corty a Washburny nadává, většinou čtu, že jsou s nima lidi dost spokojený za tu cenu. Samozřejmě, že někdo, kdo prostě hraje na kytary za 10 000 a více hodí kytaru za 4000 do koše.
Chápu, naprosto.
V tom případku se na nákup nový kejtry za tyhle prachy prostě vyprdni a šetři. Ticka navíc už prostě rozhoduje ... Nic lepšího ti skutečně poradit nedokážu. Relevanci množství spokojených userů na úrovni "těsně po začátku" taky komentovat nebudu - nemělo by to smysl, byť sám to drtím na dvě Dimaverky. V tomto jsem tu určitě vyjímkou.
Novýho za 4k koupíš leda zgarb a naleštenej prd. Tečka.
Bejt tebou, prostě poslechnu zkušený kluky :wink:

Edit - tady máš funglovku za dvaapůl, pokud trváš na stock levelu ...
http://hudba.bazos.cz/inzerat/39144897/ ... kytaru.php
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Venom22cz

Příspěvek od Venom22cz »

Tak pokud máš takový názor tak je toto téma "El.kytara do 4000" naprosto k ničemu. Myslel jsem že tohle téma je od toho aby se člověk poradil o tom která kytara je dobrá v ceně do 4000. Ale koukám, že tady Se mluví skoro jen o bazarech a odrazuje se od koupě nový. To se to tu rovnou může jmenovat "El.kytara z bazaru".

A ta Cort z odkazu moc funglovka nebude když je jen za 2500, a je tam psáno, že byla nepoužívaná ne že je fungl nová. Pokud by byla fungl nová tak by měla mít přibližně stejnou cenu jako při nákupu. Nepoužívaná může taky znamenat, že třeba si jí někdo koupil, hrál na ní chvíli a pak mu třeba leží v koutě dlouhou dobu. Jak je něco až tak moc levný, tak je jasný, že je v tom háček.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Venom22cz píše:a pak mu třeba leží v koutě dlouhou dobu. Jak je něco až tak moc levný, tak je jasný, že je v tom háček.
A nová kytara se třeba dlouho válí na prodejně. Rozdíl nulový. Ba naopak na prodejně bude hraná víc, když ji lidi budou zkoušet, než u člověka, kterého hraní přestalo bavit po týdnu a rok mu leží doma.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Venom22cz

Příspěvek od Venom22cz »

No jo, ale na prodejně si jí můžeš právě zkusit jak ti sedí. A prodejce ti musí dát takovou na kterou nikdo nesahal, pokud ne tak máš právo si říct že chceš kus, který nikdo před tebou nepoužíval. Proto se většinou na prodejně vystavují takzvané "výstavní kusy", které jsou k dispozici na ozkoušení a pak se třeba prodají za sníženou cenu.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Co sis myslel není relevantní. Kytara (nová) do 4K skutečně není dobrá žádná, votomalevůbec nic. Jde jen o to, co který jednotlivec pod tím slůvkem myslí, tedy co komu stačí. Začátečníka a mírně pokročilýho to na chvíli porazí na záda, ve chvíli kdy pochopí, že to nikdy naladit nepůjde, to maže na bazáč. Klidně si kup novou a za chvíli se bude válet na bazaru další kousek, vychválenej až do nebes + vytuněn bláboly typu "vyhraná, ani škrábaneček,etc". Píšeš že už nejsi ouplný vořezávátko, ale rozumný názory nebereš v potaz.
Všecko, ale všecičko se vyrábí v čajně. Je ouplně jedno co je na tom krku napsáno, snímače a HW to má ten samej, pražce taky. Včetně značek tradičně trvajících na pure výrobě historicky, tedy i Epiphon a Squier. Jistě - už i oni tam zadávají výrobu.
Takže "značka" není vůbec důležitá, už ani trošku - ne v tomhle levelu. Lhostejno co vezmeš do ruky - všecko je to stejný, pokud máš kliku, alespoň to ladí - to je celý.

My se ti tu snažíme říct, že na nákup nový elektriky za 4K prostě není vhodná doba a asi jen tak nebude. Já ti navíc říkám že na budgetu 5K se právě láme chleba, a lze za tu sumu už pořídit přes bazar nástroj - ne něco, co se jako nástroj pouze tváří, a jest jen otázkou času, kdy tě to začne s**t.
A ty si meleš svou a rád bys, abychom tě utvrdili že chceš koupit dobře, potažmo hledáš, či predikuješ háčky tam, kde těžko budou (když už ti ve svým volným čase najdu co chceš o dvojku levněji). To je marný hele, ztrácím tu s tebou čas.
Kup si co chceš, ale pak tu nebreč že to neladí už na třetím pražci (nevím proč na ty Washbourny lepí žluťáci tak vysokej ořech) a o ladících oktávách si mužeš nechat zdát. Zrovna u nich hapruje menzura.

Jen do toho. Já si jdu hrát s malou, to má větší smysl :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Caren

Příspěvek od Caren »

Všichni ti rvou bazar protože to za ty prachy je prostě nejlepší cesta, a když to říkají Všichni zkušení tak na tom asi něco bude, nebo ne ? :)
Ale v tom jak tu někdo říkal že by si měl našetřit víc.. to už je kravina, když píšeš že do 4000 tak do 4000, je jasný že když do toho dáš víc budeš mít lepší možnosti, ale to už je čistě tvoje věc a pro mě za mě si tu kejtru za 4000 kup... a ta bazarová "nehraná" nevypadá špatně, já bych jí na tvým místě bral všema deseti, a navíc si můžeš přijet a jen si jí vyzkoušet, a když se ti na ní něco nebude zdát tak jí prostě nekoupíš, nemusíš nutně kupovat zajíce v pytli...

prostě.. doporučil bych tu bazarovou než ti jí někdo vyfoukne :)

měl sem na to stejnej názor jako ty.. na ty bazary :) ... ale paradoxně u bazaru máš mnohem menší šanci že někomu naletíš než někde v prodejně, a to i když vezmu v úvahu reklamace atd... tak jako tak, dej nám potom vědět jak si se nakonec rozhodnul :D
Venom22cz

Příspěvek od Venom22cz »

pavel68: Já jen říkám, že kdybych chtěl kytaru z bazaru, tak se mrknu na bazar a nechodím se sem ptát. A prostě ty bazary mi smrděj... Už jsem se vyjádřil na začátku, že z bazaru nechci, tečka. A pořád mi tu všichni cpou bazar, tak sorry ale to je jak mluvit do bubu. :D Cením si každé vaší rady, ale prostě ještě jednou: Nechci kytaru z bazaru! Nemám z osobních zkušeností k bazarům důvěru!
Venom22cz

Příspěvek od Venom22cz »

Caren: Jak jsem psal výše já s Bazary mám povětšinou špatné zkušenosti. Takže spíš se rozhoduji pro tu novou. Protože i druhej kámoš mi doporučil radši koupit novou než z bazaru a ten sám hraje už pěkně dlouho na Jacksona za 3000. Takže on každý zkušený říká zase něco jiného, tak pak babo raď komu věřit.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ty máš nějaké zkušenosti s bazarovou kytarou? Jestli s bazary obecně, tak to tady netahej.
Jsi z Prahy, máš dva lidi k ruce, kteří tomu podle tvých slov rozumí víc než ty, jeden z nich "hraje pěkně dlouho".
Co ti teda brání je vzít např. k té ženské co prodává tu výše linkovanou KX5? Klidně podpoř hudební průmysl a kup si novou, ale odmítáním paušálním bazaru opakuješ chybu, kterou už udělalo x lidí před tebou, včetně mě.
Pavel68 to shrnul do puntíku přesně, nic dalšího už není třeba dodávat.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Caren

Příspěvek od Caren »

když je zvyklej na kejtru za 3000 tak se nediv, kdyby ochutnal jaký je to hrát na něco za 3000 ale z bazaru, nebo novou aspoň stření ceny tak by taky mluvil jinak... ale když víš že chceš novou a nechceš bazar tak je to "jak mluvit do dubu" i z naší strany :D ...
Jestli si pořád trváš na svým tak budiž po Tvém, jak už sem psal.. ta Washburn je z toho co tím pádem můžeš asi nejlepší možnost.. nejlepší z těch nejhorších ale aji to se počítá :)

a nezapomeň :D :
Caren píše:tak jako tak, dej nám potom vědět jak si se nakonec rozhodnul :D

//ale obecně to podle mě Pavel68 tak něják všechno vystihnul//
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“