Výměna lampy u Laney LV300
Pravidla fóra
-
FilipRocker
Výměna lampy u Laney LV300
Zdravím, potřeboval bych poradit ,jak vyměnit lampu u LV300... Jakmile dam hlasitost nad 12h, kombo začne vydávat docela děsivé zvuky, při pohledu na elektornku je zčernalá, asi odešla..Koupil jsem si novou ECC83 lampu a teď to možná bude znít trapně,ale nevim, jak vyndat lampu z komba.. K lampě se jakžtakž dostanu zezhora, viz foto, ale šrouby u panelu zezadu i zespodu mají stržené závity a já doufal, že by to šlo vyměnit i takhle... Lampu bych měnil poprvé, četl jsem, že stačí vzít a vytáhnou, ale když jí zezhora uchopim prstama, tak vytáhnout nejde, nerad bych to tam nějak urval nebo tak..Pomohli byste laikovi, prosím?
https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2& ... w1256-h523
https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2& ... w1256-h523
Re: Výměna lampy u Laney LV300
Pokud jí nestiskneš moc hrubě, tak se jí nic nestane. Prostě trochu tahej, trochu viklej, ona po chvíli půjde. Jestli jsi někdy tahal z CD mechaniky či disku v PC napájecí kabel, tak tohle je totéž.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Zdar, to, že je lampa nahoře černá někdy je to lesklé zrcátko je úplně normální. Je to odpařený getr. Nic to nevypovídá o tom je-li dobrá nebo ne. Osobně tipuji, že bude v pořádku a závada bude jinde. Že jsou elektronky u některých zesilovačů a komb obtížně vytáhnutelné je pravda. Možná Ti pomůže když si vezmeš gumovou rukavici aby Ti po skleněné baňce neklouzaly prsty, mi to takto funguje. Tvůj odkaz se mi nepovedlo zobrazit.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
FilipRocker
Tak podam "vtipnou" zprávu po mym zásahu. Se starou elektronkou, jakmile jsem volume vytáhl zhruba nad půlku, začalo v tom děsně chrčet a fakt hrozně hlasitý divný šustivý chrčivý zvuky, který byly hlasitější než samotná kytara... Ale jakmile se hrálo potichu, tak v pohodě..
Tak jsem vyměnil lampu, zapnul kombo a bez zapojený kytary v tom začlo chrčet, začalo to hučet a pak najednou ticho, zapojil jsem kytaru a aparát vůbec nehraje..Zkusil jsem tam vrátit starou elektronku, ale zase to nehraje, zasunul jsem jí tam pořádně, nemyslím si, že bych jí tam měl nějak napůl nebo ne...Asi budu muset sehnat opraváře
Tak jsem vyměnil lampu, zapnul kombo a bez zapojený kytary v tom začlo chrčet, začalo to hučet a pak najednou ticho, zapojil jsem kytaru a aparát vůbec nehraje..Zkusil jsem tam vrátit starou elektronku, ale zase to nehraje, zasunul jsem jí tam pořádně, nemyslím si, že bych jí tam měl nějak napůl nebo ne...Asi budu muset sehnat opraváře
-
FilipRocker
Možná jsem to nějak odpálil, nevim, v Laney je ECC83 a u nás v hudebninách měli jen 12AX7, což byl ekvivalent, aspoň to tvrdil prodavač, tak sem tam šoupnul 12AX7
Snad jsi jí tam zandal správně (i když kdyby ne, tak bys ji zničil a to by sis asi všiml
). Škoda, žes ty zvuky nenahrál.
Mimochodem, ten odkaz vede kamsi do tvého e-mailu, kam my se samozřejmě nedostaneme.
Mimochodem, ten odkaz vede kamsi do tvého e-mailu, kam my se samozřejmě nedostaneme.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Ještě se můžeš podívat na stav pojistky. Je součástí zásuvky síťového kabelu. Kdyby byla vadná, tak ji bez zjištění příčiny proč se přepálila radši nevyměňuj. Jestli o tom nic nevíš, nech to na opraváři. Jo a 12AX7 je opravdu ekvivalent ECC83, prodavač se nespletl
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
FilipRocker
To byla nepodstatná fotka.. tu novou lampu, kterou jsem tam zkoušel jsem dal do svýho VHT Special 6 a hrálo to v pohodě, takže lampa je v pořádku, muselo se nějak dodělat to kombo..
-
FilipRocker
Kdyby byla špatná pojistka, tak normálně nesvítí kanály při přepínání a tak, ne?
-
FilipRocker
Jenom si to tak v klidu hučí, když tam píchnu kabel a šáhnu na druhej konec, tak žádnej kontakt..Mrtvo..A to to předtim aspoň nějak hrálo
Jo, to by nesvítilo nic, takže pojistka je OK. Aspoň něco
.
-
FilipRocker
Asi to budu muset zavézt nebo poslat nějakému opraváři, ale udivuje mě, že to hrálo a teď to nehraje vůbec