zesilovač začal hrát potichu
Pravidla fóra
zesilovač začal hrát potichu
Zdar.
Právě jsem si pořídil z druhý ruky Peavey 5150 II. Zesík hrál suprově,ale během zkoušky asi po 15 minutách poklesla hlasitost asi o 1/4. Takže ho musim hodně vytačet na koncáku(asi na půlku). Myslíte, že je to chyba lamp ? Zesik byl prej nově přelampovanej. Všechny lampy svítěj.
Dík za odpovědi
Právě jsem si pořídil z druhý ruky Peavey 5150 II. Zesík hrál suprově,ale během zkoušky asi po 15 minutách poklesla hlasitost asi o 1/4. Takže ho musim hodně vytačet na koncáku(asi na půlku). Myslíte, že je to chyba lamp ? Zesik byl prej nově přelampovanej. Všechny lampy svítěj.
Dík za odpovědi
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: zesilovač začal hrát potichu
a fakt to kleslo? nemůže to bejt třeba tim že začali hrát ostatní a tvoje uši si přivykly na ten hluk? koncák na půlku mi nepřijde jako něco extra moc
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
To ztišení je výrazný během hraní prostě skok že pak koncák vytáčim za 12tou hodinu..což je myslim už jako dost. Nechal jsem zesík prohlídnout u Rockwella,ale u nich zesilovač se zdál bejt v pohodě. Začíná bejt zoufalej 
Servis, DOBRÝ servis !
- Alternátor
Jo hele, tohle jsem řešil s Laney LC30 a řešil jsem to poměrně dlouho. Nový lampy nepomohly, servisák taky ne. Vykuchal celej zesík, zkouknul, proměřil a kde nic, tu nic. Nakonec se ukázalo, že to byly zoxidovaný patice u lamp. Stačilo prostříkat kontakťákem a přes noc nechat uležet a ráno bylo kombo jak nový, pro problému ani památky. Nicméně radši to vem do servisu. Může to bejt i úplně něco jinýho.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Tak si kvuli nejakemu neschopnemu opravit Lajno rači koupiš novy drek misto stareho dobreho kusku. Fail.
problém s lampovou hlavou
Zdravím muzikanti,
minulý týden se mi stal takový problém. normálně hraju na zkušebně a z ničeho nic mi hlava přestala hrát. Ledka u vypínače svítila, ale ledka u kanálů zhasla.. tak sem hlavu vypl a zapl. Vše už svítilo jak má, ale hlava hrála úplně potichu. Chtěl bych se zeptat jestli měl někdo podobný problém. Nevím jestli je to lampama, ty bych si dokázal vyměnit sám a nechci to zbytečně dávat někomu pokud je to jen nějaká kravina.
Díky za odpověď
edit: dodám, že hlasitost poklesla asi na 1/10. A volume na max tomu skoro nic nepřídá.
minulý týden se mi stal takový problém. normálně hraju na zkušebně a z ničeho nic mi hlava přestala hrát. Ledka u vypínače svítila, ale ledka u kanálů zhasla.. tak sem hlavu vypl a zapl. Vše už svítilo jak má, ale hlava hrála úplně potichu. Chtěl bych se zeptat jestli měl někdo podobný problém. Nevím jestli je to lampama, ty bych si dokázal vyměnit sám a nechci to zbytečně dávat někomu pokud je to jen nějaká kravina.
Díky za odpověď
edit: dodám, že hlasitost poklesla asi na 1/10. A volume na max tomu skoro nic nepřídá.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 25.08.2014 5:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s podobným tématem.
Důvod: Sloučeno s podobným tématem.
-
Baalberith
Zdravím,
nechci zakládat novej topic když mám skoro stejný problém tak píši sem.
Mám tanzistrorové combo CRAT FW 65 - jeden týden jsem odešel ze zkušebny a vše ok další týden přijdu combo zapnu a na čistém kanálu začalo combo hrát strašně potichu - pomůže jen otočit potenciometr na 10/10 abych se dostal na rozumnou hlasitost.
Kombo jsem rozkuchal s tím že bude v háji potenciometr - ten jsem proměřil a zdá se být v pořádku.
Tušíte čím by to mohlo být? Máte / měl jste někdo stejný problém?
Předem dík za odpověd.
nechci zakládat novej topic když mám skoro stejný problém tak píši sem.
Mám tanzistrorové combo CRAT FW 65 - jeden týden jsem odešel ze zkušebny a vše ok další týden přijdu combo zapnu a na čistém kanálu začalo combo hrát strašně potichu - pomůže jen otočit potenciometr na 10/10 abych se dostal na rozumnou hlasitost.
Kombo jsem rozkuchal s tím že bude v háji potenciometr - ten jsem proměřil a zdá se být v pořádku.
Tušíte čím by to mohlo být? Máte / měl jste někdo stejný problém?
Předem dík za odpověd.
Mě se stalo přesně to v tom příspěvku nad tebou a myslím že byl špatně spájenej silovej kabel k boxu. Hlasitost se vracela při zakroucením kabelu vedoucího do konektoru - to sem opravil a od tý doby dobrý.
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
Mně todle dělal Orange TH30, tak jsem ho rozdělal, prohřál pochybný spoje, pořádně dotáh a mám zatim klid. Podle mě byl ale na vině uvolněnej potenciometr, kterej byl ubčas uzemněnej a někdy ne a podle toho to (ne)hrálo.
dvema lidem z meho okoli podobny veci delal spatny kontakt na vystupu efektove smycky - v obou pripadech jeden drat.
-
Baalberith
Ahoj,
všem děkuji za rady - zkoušel jsem zda to třeba není jen potenciometr, ale zdá se být v pořádku čili problém bude někde dále. Jelikož nejsem elektrikář tak se sám nebudu pouštět do žádných větších akcí a případně bych uvítal jakékoli doporučení či tip na opraváře takovýchto aparatur ideálně z Vysočiny
Zdraví Jarda
všem děkuji za rady - zkoušel jsem zda to třeba není jen potenciometr, ale zdá se být v pořádku čili problém bude někde dále. Jelikož nejsem elektrikář tak se sám nebudu pouštět do žádných větších akcí a případně bych uvítal jakékoli doporučení či tip na opraváře takovýchto aparatur ideálně z Vysočiny
Zdraví Jarda
- billie.raf
Zdravim, v sobotou sem si domu dovez kopii JCM800 5Ow a všechno v klidu, ale včera když sem chvíli hrál, tak začala kolísat hlasitost. Řikal sem si, že to budou asi lampy, tak sem na ně poklepal tužkou, jestli neni nějaká mikrofonická a vyměnil sem jednu preampovku. Tak sem zas aparát chvíli žhavil, zapnul standby a po hodině to samý, tak sem na něj lehce poklepal a začlo z toho hrozně chrčet. Kouknul sem zezadu na lampy a jedna výkonovka modře problikávala, jako kdybych pravidelně po 2-3 vteřinách zapínal a vypínal standby. Takže se si řikal, že to bude nějakej drát na patici, tak sem ty spoje všechny prohřál. A chci se zeptat, ještě když to mam takhle otevřený, nemůže to bejt něco jinýho? EL34 na vyzkoušení jiný nemam, navíc máme v pátek koncert, tak bych to rád vyřešil... Bojim se, že třeba do tý doby to bude v pohodě a na koncíku se to zas pokazí Jestli máte ještě nějaký tipy, na co se mam podívat, tak mi prosím napište. Díky 
Edit: Ještě mě tak napadá, nemůže to bejt třeba špatnej kontakt na lampu přímo v patici?
Edit 2: Tak byla spálená dioda za přepínačem standby. Snad to bylo ono, ještě to budu muset dojet vyzkoušet.
Edit 3: Takže to pořád blbne. Opravdu nikdo nevíte, kde je chyba?
Edit: Ještě mě tak napadá, nemůže to bejt třeba špatnej kontakt na lampu přímo v patici?
Edit 2: Tak byla spálená dioda za přepínačem standby. Snad to bylo ono, ještě to budu muset dojet vyzkoušet.
Edit 3: Takže to pořád blbne. Opravdu nikdo nevíte, kde je chyba?
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
Může to být zoxidovaná patice, prasklá patice, nebo spíš vadná lampa, jestli modře jenom problikávala, je taky možnost, že nejde předpětí na mřížku G1, což by naznačovalo možnost studeňáku někde na pl. spoji, nebo vadnou součástku ( mřížkový odpor, tuším 150 nebo 220 kiloohmů) tyto věci by bylo dobré změřit, stačí na to jakýkoliv multimetr za 150 z Baumaxu. Další možnost je vadný odpor na G2, ten bývá umístěn přímo na patici a je zatížen poměrně vysokým proudem.
- billie.raf
Tak sem si to všechno proměřil a v pohodě, nakonec se mi včera dostaly do rukou nový lampy, takže to bylo opravdu lampama. Spíš bych čekal součástky. Jinak díky za odpověďzemus píše:Může to být zoxidovaná patice, prasklá patice, nebo spíš vadná lampa, jestli modře jenom problikávala, je taky možnost, že nejde předpětí na mřížku G1, což by naznačovalo možnost studeňáku někde na pl. spoji, nebo vadnou součástku ( mřížkový odpor, tuším 150 nebo 220 kiloohmů) tyto věci by bylo dobré změřit, stačí na to jakýkoliv multimetr za 150 z Baumaxu. Další možnost je vadný odpor na G2, ten bývá umístěn přímo na patici a je zatížen poměrně vysokým proudem.
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz