Yamaha NP11 - zkušenosti (na začátek)?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Durannn
Kontaktovat uživatele:

Yamaha NP11 - zkušenosti (na začátek)?

Příspěvek od Durannn »

Zdravím,

chtěl bych se zeptat jestli má někdo s tímto zkušenosti ? Jsem začátečník ale chtěl bych tohle:
- jsem totální začátečník, chci se naučit nějaké základní věci, rozhodně s tím nechci razit kariéru :D
- Nepotřebuji žádné efekty pro disco a podobné hudební styly, ani žádné midi na pozadí které mi zní jako "tamagoči", spíše v cenové kategorií možná co nejpřesnější imitaci zvuku klavíru / piána.
- pročítal jsem rady zde, ale něco typu "běž si to osahat, co se ti líbí, co ti sedí", - to je mi nejspíše na nic, protože na klávesy neumím vlastně vůbec nic, tahle rada je pro mě stejně triviální, jako si jít zkusit kytaru "která mi sedí", když bych ji v životě nedržel v ruce, asi toho moc nezkusím, že jo.
- učitele nemám, možná časem někdo známý, kdo by mi řekl nějaké základy ve FAQ, zatím to zkusím s GuitarPro, budu spoléhat trochu na sluch, trochu na rytmické vnímání hudby.

- styl: nejvíce asi folk, folk-rock, například tohle https://www.youtube.com/watch?v=GBkWHI9EaVI | či https://www.youtube.com/watch?v=9GNjwsh_z64

Jsem spíše na kytaru a tohle bych chtěl jen na nějaký případné podkreslení v hudbě podobné linku výše. Opravdu nic extra náročného, ale ať to zase zní alespoň nějak reálně během toho hraní s kytarou a nedává to nádech nějakého disca, zvuku z polyfonního vyzvánění a podobných MIDI ptákovin :roll: :) .. ještě podotknu, že piáno bych nejčastěji stejně zapojoval na receiver a sloupové bedny co mám doma, tak vnitřní kvalita reproduktoru mě moc netrápí a jejích hudební výkon taky nějak moc ne. Spíše mě zajímá jen zvukový výstup. :)

Děkuji a ahoj :)
Kytary : Gibson LPJ 2013 LH, Fender CD-100 CE LH, Ibanez GRG170 LH
Ozvučení : Infrasonic Quartet, Guitar rig 3/4/5, Harman-Kardon AVR5500, TVM ARS-330-50 + ARS-215
PtJaa
Moderátor

Re: Yamaha NP11 - zkušenosti (na začátek)?

Příspěvek od PtJaa »

Ahoj,
Nemám moc zkušeností, ale jen pár poznámek:

- Zvuku na úrovni polyfonního vyzvánění bych se nebál. Dynamická klaviatura a slušná zvuková výbava to zaručují.

- Podle manuálu z internetu neobsahuje v balení pedál - bez pedálu se klavírní zvuk používá blbě. Tedy doporučuji počítat s dokoupením (nemusí to být přímo Yamaha, jsou univerzální pedály jako např. tenhle).

- Mezi hlavní přednosti jsou IMHO stylovost, jednoduchost a přenosnost (malé rozměry a váha) - jede i z baterek. Je otázkou, jestli přesně to využiješ. Kdybych chtěl navrhnout alternativu, doporučil bych zamyslet se ještě nad PSR343 - za stejné peníze má mnohem více zvuků (550 vs. 10), i když většina bude na nic. Na podkreslování kytary, případně na blbnutí, by se mohly hodit, stejně jako další věci, co má PSR343 navíc (nemám ale s PSR343 osobní zkušenost, nevím, jak moc se liší klaviatura).
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Durannn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durannn »

Ahoj,

díky za info. Nejvíce se u těch kláves typu PSR343 bojím méně kvalitního zvuku klasického klavíru. Jestli to tak trochu není na úkor toho, že to má milión efektů - což zabere laicky řečeno více paměti, a více pamětí může znamenat méně kvalitní samply ?

Jinak co jsem tak koukal, tak muziker má právě model NP11 v SETu za pěkné peníze i s tím pedálem - což je prý trošku méně šťastná volba, protože tento medál je lehký, ale myslím že to není nic, co by M3 suchý zip nezvládl :) http://www.muziker.cz/klavesy/stage-pia ... a-NP11-SET
Kytary : Gibson LPJ 2013 LH, Fender CD-100 CE LH, Ibanez GRG170 LH
Ozvučení : Infrasonic Quartet, Guitar rig 3/4/5, Harman-Kardon AVR5500, TVM ARS-330-50 + ARS-215
Gedric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gedric »

zvukově je to v pohodě. teda aspoň klavír a stringy. mě osobně se líbí i fender, ale to je otázka vkusu. ale nemá to kladívkovou mechaniku = silově mnohem lehčí stisk než klavír, což znamená, že pokud budeš někdy chtít zahrát na doopravdický klavír (nebo klávesy s kladívkovou mechanikou), tak to pro tě bude namáhavé...

jinak poměr cena / výkon je super
Yamaha PSR-330, Yamaha NP-31, Roland FR-2, Behringer Eurorack UBB1002, M400 Power Mosfet Stereo Amplifier + 2 bedny AC Akustika (po cca 300W), Combo Torque 30W, The box MA120 MKII
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“