Epiphone Les Paul Standard vs. Gibson Les Paul Standard
Pravidla fóra
- misadlouhy
Epiphone Les Paul Standard vs. Gibson Les Paul Standard
AHoj,
na youtubku jsem objevil tohle video porovnávající Epiphone Les Paul Standard s Gibson Les Paul Standard
http://www.youtube.com/watch?v=TTzdcOcpyuE
Celkově si Epiphonku pochvaluje
+ dobře "sustainuje"
+ dobře harmonicky reaguje
+ 3x (podle kytar.cz 5x) levnější než Gibson Les Paul Standard
- nebyla z výroby moc dobře seřízená (což ale nejsou ani gibsony)
- nedrží moc dobře ladění, zvláště struna g (za což nemusí nést nutně odpovědnost ladící mechanika, ale "nut" - nultý pražec), ladění mu ale nedžel ani gibson když jej koupil - dává rady jak ošetřit neladění dané nultým pražcem
- na gibsonce o trošku líp hrajou ("screams") snímače, je to o trošičku lepší ("hot") zvuk, ale ne o moc - celkově ale snímače chválí, takže +
- na gibsonce o malinko hutnější zvuk, celkově ale hutnost zvuku chválí, takže taky +
- pražce nejsou vtlačeny do krku tak dobře jako u Gibsona, malinko jiný pocit při dotýkání se prsty krku než u Gibsona
Zajímavost - o Gibson Les Paulu mluví jako o "Les Paul", a když chce zmínit Epiphone Les Paul, řekne "Epiphone Les Paul" nebo "Copy Epiphone".
na youtubku jsem objevil tohle video porovnávající Epiphone Les Paul Standard s Gibson Les Paul Standard
http://www.youtube.com/watch?v=TTzdcOcpyuE
Celkově si Epiphonku pochvaluje
+ dobře "sustainuje"
+ dobře harmonicky reaguje
+ 3x (podle kytar.cz 5x) levnější než Gibson Les Paul Standard
- nebyla z výroby moc dobře seřízená (což ale nejsou ani gibsony)
- nedrží moc dobře ladění, zvláště struna g (za což nemusí nést nutně odpovědnost ladící mechanika, ale "nut" - nultý pražec), ladění mu ale nedžel ani gibson když jej koupil - dává rady jak ošetřit neladění dané nultým pražcem
- na gibsonce o trošku líp hrajou ("screams") snímače, je to o trošičku lepší ("hot") zvuk, ale ne o moc - celkově ale snímače chválí, takže +
- na gibsonce o malinko hutnější zvuk, celkově ale hutnost zvuku chválí, takže taky +
- pražce nejsou vtlačeny do krku tak dobře jako u Gibsona, malinko jiný pocit při dotýkání se prsty krku než u Gibsona
Zajímavost - o Gibson Les Paulu mluví jako o "Les Paul", a když chce zmínit Epiphone Les Paul, řekne "Epiphone Les Paul" nebo "Copy Epiphone".
Naposledy upravil(a) misadlouhy dne 6.01.2008 17:01, celkem upraveno 2 x.
Norman ST 40 folk
Na tomhle videu je vtipný jak říká "ladící mechaniky bych nejspíš vyměnil za... *pohled na ty Grovery co tam standartně jsou
* ehm.. Grovery.."
Naposledy upravil(a) Farrell dne 6.01.2008 16:58, celkem upraveno 1 x.
- misadlouhy
- misadlouhy
mezi čím? Když tím videem chtěl něco říct, tak to řekl. Zapojení kytary do jiného aparátu názor zkušeného kytaristy nezmění.termyx píše:no ale má to puštěný do komba line6... kdyby to hodil na čistej kanál nějaký pořádný lampy, tak by byl teprve vidět rozdíl jako kráááááááva(kráva je spisovný slovo)
Norman ST 40 folk
- misadlouhy
Přesně tak, jak může srovnávat kytary píchnutý do nějakýho hifi digitálu?? Měl sem doma nějakou dobu oba tyto nástroje, Epinu LP Standard z Hořovic a Gibson LP Standard '96. Už sem se tady o tom dost rozepisoval, takže jen ve stručnosti mé pocity. Cenový rozdíl není adekvátní rozdílu kvality, ale Gibson stojí za to. Barva, bohatost, plnost, kterou s "hifi zesilovačem" nelze ocenit.
ahoj...dlouhy leta sem hral na epiphony a jeden si nechavam doma jako nahradni nastroj...ted ma m les paul classic od gibsona...dal sem do nej snimace seymour duncan alnico pro II...pac ty v classic...sou moc takovy modernejsi...pilovity...az na muj vkus moc...(:...kazdopadne stejny snimace mam v v epiphonu i v gibsonu...a rozdil to je obrovsky uz jen nasucho...pac u gibsona hraje drevo...u epiphonu tolik ne a to je ten zaklad...jak uz nekde taky psal vita stefl...u elektricke kytary je 60procent zvuku snimacema...a tech zbylych je drevo...a u epiphonu je to proste horsi...kytara nerezonuje tak jako gibson...kterej se chova vazne daleko vice prirozeneji az ma clovek pocit ze se vazne stava nastroj jeho soucasti...u epiponu je mezi nama stale nejaka mezera...co deli mne a to telo nastroje...jakoby ty rezonacni vlny neprosly telem uplne a nedostaly se mne az pod kuzi tak jako u gibsona...o co nam asi vsem jde...(:... ale prave ze hodne je poznat uz nasucho...bez stavy...tak po pripojeni na cisty kanal je to vazne uz dost znat...tolik plneho zvuku z epiphonu nedostanu...i kdyz vazne epiphon beru jako dobry kytary a pro zacatecnika myslim uplne idealni...tak ale je to nastroij ze ktereho zkratka jednoho dne vyrostete...ale vetsina tech kluku co v patnacti brnkaj na kytary se k tomuhle bodu ani nedostanou...takze klidek staci si do epiphonu dat dobry snimace a je vic nez pulka problemu a polemiky nad zvukem vyresena...aspon u me ma zvuk gibsonu asi nejvetsi vliv na muj klid...tim ze to proste hraje tak jak ma a je uz to nemusim extra resit...(:...
Marshall - AFD100, JCM Slash 2555SL 100W, JCM 2550 silver jubilee 50W, 1960BX, JCM 2554 50W, JMP1
Gibson - Les Paul Standart 08' Slash Signature, Les Paul Standart GoldTop 89', Les Paul Classic Sunburst 04'
Epiphone - Les Paul Slash Signature (with personal Slash's sig.)
Seymour Duncan - AlnicoPro II Humbuckers (in all gibsons)
BOSS - DD3, GE7, OC2
Furman - Power Conditioner Plus-PL
Jim Dunlop - DCR1SR, MXR M-108, MC-402, MC-401
Yamaha - spx90
dbx - 166 compressor/limiter
Rocktron - Hush IICX, Banshee TalkBox
Weber - Mass 100
Korg - DTR2000
Monster Cable - Studio Pro 1000, Monster Rock
Gibson - Les Paul Standart 08' Slash Signature, Les Paul Standart GoldTop 89', Les Paul Classic Sunburst 04'
Epiphone - Les Paul Slash Signature (with personal Slash's sig.)
Seymour Duncan - AlnicoPro II Humbuckers (in all gibsons)
BOSS - DD3, GE7, OC2
Furman - Power Conditioner Plus-PL
Jim Dunlop - DCR1SR, MXR M-108, MC-402, MC-401
Yamaha - spx90
dbx - 166 compressor/limiter
Rocktron - Hush IICX, Banshee TalkBox
Weber - Mass 100
Korg - DTR2000
Monster Cable - Studio Pro 1000, Monster Rock
Chtěl jsem kytaru s P90kama, a původně jsem myslel že koupím Epi LP Goldtop. Víceméně náhodou jsem si všim, že Gibson dělá BFG a protože stejně bych pak zase "potřeboval" další kytaru s humbuckerem, tak mi to vyřešilo 2 problémy najednou
+ se mi hrozně líbí jak je vodrbaná a nenakašírovaná (to nejvíc sejří tradiční lespaulisty, že tím Gibson kazí značku prej
CHA ! )
Jakmile mi jí podali z věšáku a jednou jsem hrábnul nasucho do strun, bylo jasno. Neskutečná rezonance, to dřevo prostě hraje jako nic jinýho.(Hodně to dělá i to, že je "chambered".)
Je to přesně jak píše Chuck... "az ma clovek pocit ze se vazne stava nastroj jeho soucasti"
BTW seřízená byla nejlíp jak jsem kdy kytaru dostal.. Dokonalá akce.
Akorát "nut" lehce potřebuje protáhnout (u 10ek co tam jsou nepatrně vázne g,h).
Epiphone LP jsem předtím pořádně nevyzkoušel, málo na to abych to mohl posoudit. Ale z toho co se pamatuju - nedá se to srovnávat.
Nakonec jsou ale spokojení všichni - Epi že ušetřili, Gibbies že to tak hraje
Jakmile mi jí podali z věšáku a jednou jsem hrábnul nasucho do strun, bylo jasno. Neskutečná rezonance, to dřevo prostě hraje jako nic jinýho.(Hodně to dělá i to, že je "chambered".)
Je to přesně jak píše Chuck... "az ma clovek pocit ze se vazne stava nastroj jeho soucasti"
BTW seřízená byla nejlíp jak jsem kdy kytaru dostal.. Dokonalá akce.
Akorát "nut" lehce potřebuje protáhnout (u 10ek co tam jsou nepatrně vázne g,h).
Epiphone LP jsem předtím pořádně nevyzkoušel, málo na to abych to mohl posoudit. Ale z toho co se pamatuju - nedá se to srovnávat.
Nakonec jsou ale spokojení všichni - Epi že ušetřili, Gibbies že to tak hraje
I´m wheels... movin´wheels
jo to je pravda, hlavně pocit ze hraní dělá nejvíc, i když je z některý kytary hezkej zvuk, nesžiju se s ní tolik, pokud necítím, že je se mnou v určitém souladu, proto mě tolik uchvátila PRS, mám parádní pocit, když na ní hraju
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Epiphone z Horovic
Ahoj,
nevite nekdo nake stranky ci cloveka co by mel informace.
Vlastnim Epiphona z Horovic a vyroba prej byla zastavena v roce
2004. Rad bych zjistil podle sveho v. cisla na kytare, jak je nastroj
stary, ale zatim se nedari.
Honza
nevite nekdo nake stranky ci cloveka co by mel informace.
Vlastnim Epiphona z Horovic a vyroba prej byla zastavena v roce
2004. Rad bych zjistil podle sveho v. cisla na kytare, jak je nastroj
stary, ale zatim se nedari.
Honza
- Stalinova.Babicka
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že když někdo jde zkoušet Gibsona a jakoukoliv jinou kytaru, tak že už je podvědomě předem rozhodnutý, že Gibson z toho vyjde lépe, síla sugesce....50% tvrdí, že v tom tak velký rozdíl není 50% že Gibson je lepší, a teď si najděte svoji pravdu:) Můj osobní názor je, že pokud nechce kytarista vystupovat jenom jako sólo, ale hraje v kapele, tak se tam poměrně velké množství nedostatků kytary ztratí, kytaroví znalci, kteří vás uslyší, vám to třeba pak zkritizují, ale ten zbytek, drtivá většina, nebude hledět na zvuk vaší kytary, jako spíš na celkový dojem který kapela udělala. Uff, takže prostě a jednoduše, jak se ti na tu kytaru dobře hraje, proč by to nemohla byt pro tebe nejlepší kytara na světě?:-P
EPIPHONE SG G400***Kombo Solton Chorus 55***krabka MARSHALL JH-1 JACKHAMMER***
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Paneboze paneboze... skoro bych se rozplakal... TY lin6 no hrůza hnus fuj. 2 nejhorší kytary nad 3tis (kdom dimavery) co sem drzel byli:
Epiphone SG Goth
Epiphone LP Gold Top
Kdyz sem mel poprvý v ruce SG G400 (korea) Byl sem tou kytarou nadsenej. Pak sem zahrál na fokuse a bacha který sou 3x levnější a přišli mi i lepší (až an snímače) než ta Epi. Když sem zahrál na to samé Epi made in China, rozesmálo mě to... Jen do toho kupujte.... Nápis Epiphone vypadá hezčeji než Fokus, tak proč ne... Navíc na kytaře bude letáče gibson což je coool. Sám pan Gibson kontroluje v číně jaký kytary tam lezou a lepí na ně tu nálepku by gibson USA..... Kdyz epi tak tak 5 let starou... O těch se dá mluvit. Opravdu ne ty shity z číny.
Epiphone SG Goth
Epiphone LP Gold Top
Kdyz sem mel poprvý v ruce SG G400 (korea) Byl sem tou kytarou nadsenej. Pak sem zahrál na fokuse a bacha který sou 3x levnější a přišli mi i lepší (až an snímače) než ta Epi. Když sem zahrál na to samé Epi made in China, rozesmálo mě to... Jen do toho kupujte.... Nápis Epiphone vypadá hezčeji než Fokus, tak proč ne... Navíc na kytaře bude letáče gibson což je coool. Sám pan Gibson kontroluje v číně jaký kytary tam lezou a lepí na ně tu nálepku by gibson USA..... Kdyz epi tak tak 5 let starou... O těch se dá mluvit. Opravdu ne ty shity z číny.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.