Zdravím všechny na fóru,
jestli mě něco vždy děsilo, tak porucha tohoto aparátu, protože v sobě má spoustu těžce opravitelných věcí a autorizované servisy jsou všechny relativně daleko.
Kupoval jsem už použitý kus, který šlapal skvěle, ale zhruba po 3/4 roce jsem ho zapnul a při žhavení se ozvalo takové lupnutí, že jsem se až lekl. Pak si ale dal pauzu a nic podobného se tak rok neprojevilo. Najednou mi začal takhle "lupat" (ačkoliv mírněji) při každém druhém spuštění. Je to ani ne sekundu trvající zvuk nezávisející na hlasitosti nebo kanálu a má charakter šumu.
Zajímalo by mě, jestli je podle vás možné, že za to můžou lampy (časem se to zhoršovalo, ale nestupňovalo, jen častěji), nebo třeba některá vadná součástka na desce. Zajímavé je, že se to ozve tak minutu až dvě po zapnutí power při standby OFF, a když pak zapnu kombo naplno do Standby ON, nezaznamenávám jakýkoliv problém spojený se zvukem ani s výkonem a můžu hrát hodiny.
Pokud jste o něčem takovém už slyšeli, budu vděčný za jakoukoliv radu.
Díky,
Petr
"Lupnutí" při standby u Blackstar HT-40
Pravidla fóra
Re: "Lupnutí" při standby u Blackstar HT-40
Pokud vím, standby u HT-40 funguje tak, že se výrazně sníží předpětí na koncových lampách a tím pádem skrz ně nic neproteče. Anodové napětí je ale připojené stále, takže bych možná podezříval ty lampy. Dělá to i když aparát zapneš a okamžitě sepneš i standby?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Ahoj,
díky za odpověď, teď zrovna žhavím, tak to vyzkouším později. Většinou se to lupnutí ozve tak do 2 minut nebo vůbec. Aparát byl předtím používaný, tak jsem beztak chtěl přelampovat, ale kdyby se do toho měl objevit ještě jiný problém, tak by to vyšlo draho, proto se radši ptám
díky za odpověď, teď zrovna žhavím, tak to vyzkouším později. Většinou se to lupnutí ozve tak do 2 minut nebo vůbec. Aparát byl předtím používaný, tak jsem beztak chtěl přelampovat, ale kdyby se do toho měl objevit ještě jiný problém, tak by to vyšlo draho, proto se radši ptám
Tak jsem to zkusil a neobjevilo se nic nestandardního, když jsem rovnou zapnul i standby.