Jinak ty blány doporučuji určitě vyměnit, bez pinstripe a Emadu, ten zvuk není nic moc...
Bicí do začátku..?
Pravidla fóra
Re: Bicí do začátku..?
Přesně tyhle sonory mám doma. Nové stály 11800, k tomu jsem dokoupila pinstripe blány a na kopák Evand Emad a sadu B8Sabianů i s hajtkou za 4900. k tomu židličku dle vlastního výběru za cca 1000kč. Já myslím že 15tis za tuhle sadu je... tak tak na hraně. Otázka je jak je používaná. Jestli málo, asi to jde. Hloupé je, že člověk musí vzít ty činely co k tomu jsou a třeba budou šílené. (třeba ne)
Jinak ty blány doporučuji určitě vyměnit, bez pinstripe a Emadu, ten zvuk není nic moc...
a k ladění... jsem schopná poslat frekvence pro ladičku na tyhle bicí s Pinstripkama - tak jak mi to naladil pan učitel - pokud by nebyl k dispozici nikdo, kdo je umí naladit podle ouška 
Jasný díky moc.
Já uvažoval asi takto:
1) v hudebce mají Sonory + slyšel jsem na to dobré reference = "solidní výrobce". Jelikož se v tom houby vyznám a nemám nikoho k ruce co by prověřil skutečný stav bazarového zboží, pátral jsem po minimálně hraných Sonorech.
2) V inzerci toho moc ve třídě kolem 10k nebylo, tak jsem si řekl že teda trošku připlatím na těch 15k a když to budu prodávat tak spadnu třeba na 10k a nebude mě to mrzet. 70% ceny nového zboží za minimálně hranou sestavu mi přišla fér
3) z příspěvků výše vyplývá že by se při troše úsilí člověk dopracoval ke kvalitnější sestavě (za vyšší cenu ovšem co se týká nákupu nové sestavy), u použitých už ale taková možnost zpravidla nebývá tam už se bere většinou jak to leží a běží
4) Opačný přístup hledat něco podobného tomu co mám vybrané za menší cenu v použitých - opět poměrně malý výběr a pro mě už riziko.
Já uvažoval asi takto:
1) v hudebce mají Sonory + slyšel jsem na to dobré reference = "solidní výrobce". Jelikož se v tom houby vyznám a nemám nikoho k ruce co by prověřil skutečný stav bazarového zboží, pátral jsem po minimálně hraných Sonorech.
2) V inzerci toho moc ve třídě kolem 10k nebylo, tak jsem si řekl že teda trošku připlatím na těch 15k a když to budu prodávat tak spadnu třeba na 10k a nebude mě to mrzet. 70% ceny nového zboží za minimálně hranou sestavu mi přišla fér
3) z příspěvků výše vyplývá že by se při troše úsilí člověk dopracoval ke kvalitnější sestavě (za vyšší cenu ovšem co se týká nákupu nové sestavy), u použitých už ale taková možnost zpravidla nebývá tam už se bere většinou jak to leží a běží
4) Opačný přístup hledat něco podobného tomu co mám vybrané za menší cenu v použitých - opět poměrně malý výběr a pro mě už riziko.
Jo jo, jdeš na to dobře.
Tím svým příspěvkem jsem jen chtěl poukázat na to, že podobné bicí ve stejné třídě (jiných ale kvalitních výrobců), se dají pořídit mnohem[/i] levněji. Anebo ty Mapexy za 9000, to už je třída vyšší, jsou to slušně hrající bubny bez nutnosti je v nejbližší době měnit.... Možností je víc.
Nemáš v okolí nějakého bubeníka, který by s tebou ty bazarové bicí zkoukl?
Anebo napiš odkud jsi, třeba se najde někdo tady...
Tím svým příspěvkem jsem jen chtěl poukázat na to, že podobné bicí ve stejné třídě (jiných ale kvalitních výrobců), se dají pořídit mnohem[/i] levněji. Anebo ty Mapexy za 9000, to už je třída vyšší, jsou to slušně hrající bubny bez nutnosti je v nejbližší době měnit.... Možností je víc.
Nemáš v okolí nějakého bubeníka, který by s tebou ty bazarové bicí zkoukl?
Anebo napiš odkud jsi, třeba se najde někdo tady...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
No problém je že ty bazarový věci bývají navíc mimo toho kde se nacházím já 
A jet si z Prahy do a zpátky tak nechám 2.000 jenom v benzínu (o času nemluvě) což mě u bicích kolem 10.000 Kč (tolik by asi musely stát abych o tom uvažoval) mě přijde už trošku overhead.
A jet si z Prahy do a zpátky tak nechám 2.000 jenom v benzínu (o času nemluvě) což mě u bicích kolem 10.000 Kč (tolik by asi musely stát abych o tom uvažoval) mě přijde už trošku overhead.
- konar
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0
To je zajímavé, přitom Paiste z téhle slitiny dělá svoje legendární 2002 a ještě to prodává pod názvem "2002 bronze". Tak zřejmě má jejich technolog jiný názor.Monikad píše:B8 tedy za kvalitní bronz slitinu nepovažuju
Je fakt, že jsem pořád ještě celkem začátečník, ale přece jenom, už jsem se nějakými těmi činely "proťukal" a začínám mít silný dojem, že jen ve slitině to nebude. Tím v žádném případě nechci obhajovat činely Sonor (nikdy jsem se s nimi nesetkal). Mám ale zkušenost třeba s činely Pearl a byla to dost tragédie.
Ono je to dnes (bohužel) tak, že prakticky všichni "solidní" výrobci dělají kromě solidních výrobků i tzv. "začátečnické" řady, což si lze volně přeložit jako nekvalitní - orientované na cenu. A neplatí to jen o bicích.mpowerman píše: Já uvažoval asi takto:
1) v hudebce mají Sonory + slyšel jsem na to dobré reference = "solidní výrobce".
Takže možná bych se nenechal omezovat zrovna jenom značkou Sonor.
ještě k tomu prodávání...
za jak dlouho očekáváš, že bys je prodal? dva tři roky? já myslím, že pak se vyplatí koupit jakékoliv levné na domácí cvičení. stejně jestli nemáte doma dobrou akustiku, bude to na levačku a i kvalitní bicí tam budou znít jak škopek. Ohledně těch sonorů - musím se jich zastat. Zní velmi dobře, pokud se naladí. A pokud se nebudou stěhovat (což u dítěte které chodí do zušky asi v prvních třech letech nehrozí) tak tutově stačí i ten levnější HW u nejnižší řady Sonorů. Už jsem psala, že je doma mám a mám i Pearl masters. V té samé místnosti. Pokud byste někdo chtěli, mohu nahrát srovnávací video i na činely. Mám ty B8 Sabiany a mám druhou sadu Sabianů HHX evolution. mohu porovnat i esáky. Sonor ze soupravy a Tama starphonic bubingový... jen prostě abych ukázala, že Sonory v té třídě a v Topolu nejsou úplně špatná volba.
Dokonce si na ně občas zahraji a jak se mi lepší technika, líbí se mi i víc ty bicí
- ano hraní na bicí je z velké části o technice! v tom se se mnou určitě shodnou všichni.
P.S. Pokud jsou ale volné finance, klidně bych pořídila dražší... do 30tis v té samé cenové hladině zní lépe sonory... a v kategorii nad 30 tis zase lépe Pearly. Toť moje zkušenost s těmito dvěma značkami.
za jak dlouho očekáváš, že bys je prodal? dva tři roky? já myslím, že pak se vyplatí koupit jakékoliv levné na domácí cvičení. stejně jestli nemáte doma dobrou akustiku, bude to na levačku a i kvalitní bicí tam budou znít jak škopek. Ohledně těch sonorů - musím se jich zastat. Zní velmi dobře, pokud se naladí. A pokud se nebudou stěhovat (což u dítěte které chodí do zušky asi v prvních třech letech nehrozí) tak tutově stačí i ten levnější HW u nejnižší řady Sonorů. Už jsem psala, že je doma mám a mám i Pearl masters. V té samé místnosti. Pokud byste někdo chtěli, mohu nahrát srovnávací video i na činely. Mám ty B8 Sabiany a mám druhou sadu Sabianů HHX evolution. mohu porovnat i esáky. Sonor ze soupravy a Tama starphonic bubingový... jen prostě abych ukázala, že Sonory v té třídě a v Topolu nejsou úplně špatná volba.
Dokonce si na ně občas zahraji a jak se mi lepší technika, líbí se mi i víc ty bicí
P.S. Pokud jsou ale volné finance, klidně bych pořídila dražší... do 30tis v té samé cenové hladině zní lépe sonory... a v kategorii nad 30 tis zase lépe Pearly. Toť moje zkušenost s těmito dvěma značkami.
A co toto: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... =25&order=
Na domácí cvičení by to mohlo úplně stacit.
Na domácí cvičení by to mohlo úplně stacit.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Popravdě zrovna tenhle inzerát mě padnul do oka po té diskuzi jestli je 15k za rok starou minimálně hranou sestavu moc, nebo málo.
Evidentně toto není v takové optické kondici, a je to bez stojanu na druhý činel, nicméně ta nižší cena ty nedostatky vyrovnává.
Mimochodem nový Sonory + stojan na druhý činel + židlička + sada Paiste vyšla na tom německým serveru na 15.800 včetně dopravy a tudíž když k té bazarové sadě pořídím stojan, stoličku tak už přímé porovnání bazaru a nové sestavy tak jednoznačné také není.
Evidentně toto není v takové optické kondici, a je to bez stojanu na druhý činel, nicméně ta nižší cena ty nedostatky vyrovnává.
Mimochodem nový Sonory + stojan na druhý činel + židlička + sada Paiste vyšla na tom německým serveru na 15.800 včetně dopravy a tudíž když k té bazarové sadě pořídím stojan, stoličku tak už přímé porovnání bazaru a nové sestavy tak jednoznačné také není.
A když si přičteš čas a náklady na dopravu za těmi Sonory za 15 000 z bazaru, k čemu dojdeš?
U nových bicích, které ti přivezou až pod nos, budeš mít navíc záruku (u Thomanna tuším snad 3 roky, ale nechci kecat).
U nových bicích, které ti přivezou až pod nos, budeš mít navíc záruku (u Thomanna tuším snad 3 roky, ale nechci kecat).
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
K těm činelům,tady je jejich foto a popis,já bych je neodsuzoval,nakonec můžou být vhodnější na domácí tichý hraní,než třeba Paiste 201-ky.Podle mě budou v provedení thin.Sonor by si nedovolil prodávat nějakej šit..
http://www.sonor.com/instruments/drums/ ... ymbal-set/
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Ty za 15 z bazaru mám v podstatě po cestě domů, náklady beru 0.Fořt píše:A když si přičteš čas a náklady na dopravu za těmi Sonory za 15 000 z bazaru, k čemu dojdeš?
Co člověk to názor koukám a to je správně.necibici píše:K těm činelům,tady je jejich foto a popis,já bych je neodsuzoval,nakonec můžou být vhodnější na domácí tichý hraní,než třeba Paiste 201-ky.Podle mě budou v provedení thin.Sonor by si nedovolil prodávat nějakej šit..![]()
Takže tu máme:
- nekompletní bazarovku za 10 s potřebou dokoupit stojan na činel a stoličku z Nymburka
- bazarovku pěkných Sonor SFX Studio Set v provedení brushed copper za 15
- dtto nové z DE za 17 (black)
- custom skládačka ze Sonoru z DE eshopu paiste plechama a sedačkou za 16 (black) (vč dopravy)
- necibici
- Moderátor
Shrnul bych to takhle,ta sada s činelama,stoličkou a šibenicí navíc se vyplatí,takže pokud chceš funglovku se zárukou,volba je jasná..
Druhá možnost je zkusit zatlačit na cenu tý použitý sady,s poukázáním na cenu nových u Th...
Jestli tě až tolik netlačí finance,mám tu ještě jeden tip a to vyšší březovou třídu Essential,dřívější řadu 2...,která moc pěkně vypádá,je s kvalitním HW a v neposlední řadě má mnohem vyšší hodnotu!
http://www.drumcenter.cz/eshop/sonor-es ... 77037.html
Druhá možnost je zkusit zatlačit na cenu tý použitý sady,s poukázáním na cenu nových u Th...
Jestli tě až tolik netlačí finance,mám tu ještě jeden tip a to vyšší březovou třídu Essential,dřívější řadu 2...,která moc pěkně vypádá,je s kvalitním HW a v neposlední řadě má mnohem vyšší hodnotu!
ne,dělají se z toho i profi činely, jak píše konar, stejně jako z B20, která obsahuje 20% cínu a je to tedy daleko "cínovější" bronzMonikad píše:.....B8 tedy za kvalitní bronz slitinu nepovažuju (to spíše B20..... slitina B8 je v metalurgii označována za "cínový bronz" a obsahuje 92 % mědi a 8 % cínu, a v naší sféře se z toho dělají především levné činely pro začátečníky...
..v té slitině to není, jde o technologii výroby
To je nádhera, cena po té slevě je dost dobrá. Ale když k tomu dokoupím zase ty činely stojany apod. tak jsem zase na 25 a to už mi pro první pokus o hru na bicí přijde jako dost neúčelně vynaložené peníze.necibici píše:Shrnul bych to takhle,ta sada s činelama,stoličkou a šibenicí navíc se vyplatí,takže pokud chceš funglovku se zárukou,volba je jasná..![]()
Jestli tě až tolik netlačí finance,mám tu ještě jeden tip a to vyšší březovou třídu Essential,dřívější řadu 2...,která moc pěkně vypádá,je s kvalitním HW a v neposlední řadě má mnohem vyšší hodnotu!![]()
Bingo. A vzhledem k tomu, že sis diskusi v tomhle tématu určitě četl i o pár stránek výš, tak budeš určitě rozumný a nenecháš se ukecat ke koupi něčeho, o čem třeba jen sní řada bubeníků hrajících, i ve fungujících kapelách, už řadu let na stejný nebo horší levný "šunt", jaký chceš koupit pro úplného začátečníka. Jak že se jmenuje tohle téma?
Neboj, ty topolové Sonory se ti během začátků ani nerozpadnou, ani se ti z jejich zvuku nebude zvedat žaludek, že by tě to odradilo od dalšího hraní. Nevím, s jakými blanami se dodávají. Možná jsou to nějaké levné a tenké transportní, a pak by asi stálo za to je vyměnit např. za Windy doporučované Remo Pinstripe. Pokud by tam ale byly třeba čínské jednovrstvé Remo UT, pak jsou pro začátek docela OK, nejsou tenčí než třeba Remo Ambassador, takže začátky s vámi určitě přežijou. Každopádně doporučuju koupit sadu tlumicích kroužků:
http://www.thomann.de/cz/millenium_soun ... andard.htm
nebo
http://www.thomann.de/cz/millenium_soun ... fusion.htm
(podle průměru bubnů, které koupíš)
Upraví to dozvuk, pro cvičení v pokoji ideální. Pinstripy vlastně mají takový kroužek uzavřený uvnitř 2 blan.
Pokud je tedy k tomu Thomann už nepřidává, já je od něj u bicích Millenium dostal. A propos, bicí téhle značky, v bříze, mi ve zkušebně už druhý rok bez problémů dobře slouží a pro začátečníka na učení jsou určitě zcela v pohodě. Ale doporučovat ti je explicitně nebudu, to by mě tu zase sežrali
(viz pár stran zpátky). Koneckonců, oni už je ve studiové verzi s 20" kopákem ani nenabízejí.
Edit:
Jo, a pokud by ses rozhodoval na základě těch činelových sad, tak ty Sonory CB8 a Paiste 201 budou asi dost podobné:
Neboj, ty topolové Sonory se ti během začátků ani nerozpadnou, ani se ti z jejich zvuku nebude zvedat žaludek, že by tě to odradilo od dalšího hraní. Nevím, s jakými blanami se dodávají. Možná jsou to nějaké levné a tenké transportní, a pak by asi stálo za to je vyměnit např. za Windy doporučované Remo Pinstripe. Pokud by tam ale byly třeba čínské jednovrstvé Remo UT, pak jsou pro začátek docela OK, nejsou tenčí než třeba Remo Ambassador, takže začátky s vámi určitě přežijou. Každopádně doporučuju koupit sadu tlumicích kroužků:
http://www.thomann.de/cz/millenium_soun ... andard.htm
nebo
http://www.thomann.de/cz/millenium_soun ... fusion.htm
(podle průměru bubnů, které koupíš)
Upraví to dozvuk, pro cvičení v pokoji ideální. Pinstripy vlastně mají takový kroužek uzavřený uvnitř 2 blan.
Pokud je tedy k tomu Thomann už nepřidává, já je od něj u bicích Millenium dostal. A propos, bicí téhle značky, v bříze, mi ve zkušebně už druhý rok bez problémů dobře slouží a pro začátečníka na učení jsou určitě zcela v pohodě. Ale doporučovat ti je explicitně nebudu, to by mě tu zase sežrali
Edit:
Jo, a pokud by ses rozhodoval na základě těch činelových sad, tak ty Sonory CB8 a Paiste 201 budou asi dost podobné:
- necibici
- Moderátor
Ten poslední tip byla jenom ukázka,že za 1k5 víc už se dá koupit kompletní set vyšší třídy,ovšem samo bez činelů.Jinak ta poznámka o tom,na co tady kdo hraje je myslim docela mimo..
Mě osobně se víc líbí teda ty Sonory B8,ta ukázka jenom potvrzuje,co už jsem napsal...
-
Medák
- Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, na B8 není nic špatnýho. Jde o to jestli je činel odlévaný nebo vystřižený z válcovaného plechu, jak je tomu u levnějších činelů. B8 je pevnější slitina než B20, takže by činely odlévané z B8 měly vydržet víc než z B20. Je to teorie potvrzené třeba vlastníky Paiste 2002, kteří na ně aktivně hrají víc jak 20 let a drží.pehve píše:ne,dělají se z toho i profi činely, jak píše konar, stejně jako z B20, která obsahuje 20% cínu a je to tedy daleko "cínovější" bronzMonikad píše:.....B8 tedy za kvalitní bronz slitinu nepovažuju (to spíše B20..... slitina B8 je v metalurgii označována za "cínový bronz" a obsahuje 92 % mědi a 8 % cínu, a v naší sféře se z toho dělají především levné činely pro začátečníky...
..v té slitině to není, jde o technologii výroby
Zvukově se mi líbí spíš B20.
To jistě dá. Ale pak by se dalo uvažovat i o těchto březovo-lipových:necibici píše: Ten poslední tip byla jenom ukázka,že za 1k5 víc už se dá koupit kompletní set vyšší třídy,ovšem samo bez činelů.
http://www.drumcenter.cz/eshop/mapex-ho ... 77000.html
Nádhera, ta kresba dřeva a barva ... nebo dokonce o těchto javorových:
http://www.drumcenter.cz/eshop/mapex-me ... 77275.html
I tady jsou obrovské slevy. Nevrtané zavěšení tomů, jistota obstojného oblanění Remo UT, na kopáku s Powerstroke provedení ...
Nebo jasanové:
http://www.drumcenter.cz/eshop/gretsch- ... 81687.html
Ale nejsou to samozřejmě Sonory ... A pak, samozřejmě, k takové soupravě je hřích kupovat činely v setu, nedejbože tom nejlevnějším, levnou stoličku, atd., atd.
- necibici
- Moderátor
Já hlasuju pro ty Mapexy Meridian Maple,taky jsem na ně koukal,jsou s HW,takže akorát dokoupit plechy..