Mesa Boogie Rectifier - praskání
Pravidla fóra
-
I love explorers
Mesa Boogie Rectifier - praskání
Ahoj, mám čerstvě Mesu, Triple Recto. Všechno běhá jak má, akorát mám jediný problém. Pokaždé, když zapnu zesilovač a chci přepnout z toho kanálu, který tam automaticky naskakuje ( clean ) ,na jakýkoliv jiný kanál, ozve se rána, prasknutí, nebo jak to mám nazvat. Potom už je vše v pohodě a při dalším přepínání se to už neděje. Nevíte někdo náhodou čím by to mohlo být a jestli si tím nemůžu zesilovač nějak poškodit ? 
Re: Mesa Boogie Rectifier - praskání
Zdar, k poškození zesilovače ani reproduktoru tímto nedojde, je to jen nepříjemné, pokud s tím nechceš žít, nech si to opravit u nejbližšího servismana, ten by si s tím měl poradit. Bez zásahu do zesilovače se to neobejde
. Jestli je to v záruce - reklamuj, žádej výměnu za jiný kus u kterého se přesvědčíš, že tuto nectnost nemá.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
I love explorers
A netušíš aspoň co by to mohlo způsobovat ? 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil jsi prepnout vsechny kanaly jeste nez zapnes stand-by ?
recta obcas maji problemy s LDR ktery resej prepinani kanalu. oprava je prej relativne slozita, ale proveditelna.
-
I love explorers
Dcl mě to štve, s reklamacemi zesilovačů nemám moc dobré zkušenosti a určitě by to bylo na dlouho... Jestli to tedy zesilovač, či cokoli jiného s tím souvisejícího opravdu nepoškodí tak to budu ignorovat. Stejně, ten aparát stojí pěknou pálku, tak bych si myslel, že mají ohlídaný všechno do posledního puntíku...
No, ohlídané to sice mají (používají vactroly místo relátek), ale stále je to jen technické zařízení, které může mít poruchu. Nevím jak je to u Tvojí Mesy, ale Dual Rectifiery přestože mají kanály a všechno možné taky přepínané vactroly (je jich tam 20) ještě mají asi dvě relé (spínání ef. smyčky a spínání indikačních LED přepínání kanálů), která by to mohla způsobovat, protože jejich cívky jsou napájeny ss napětím ze stejného zdroje jako žhavení vstupní elektronky a ta je jak známo na "chytání rušení" nejnáchylnější. To relé přepínající LED při přepínání kanálů je můj tip. Přeji ať se Ti to podaří opravit. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
I love explorers
Díky za rady 
-
I love explorers
Chtěl bych se zeptat. Poslední dobou mi zesilovač hučí tak nějak víc než by měl, kytara za to nemůže, hučí to zejména když je kytara ztlumená. Četl jsem že to může být lampami, ale zesilovač mám chvíli a tak mi to přjde nepravděpodobné. Všiml jsem si ale že to hučení nejspíš způsobuje vstup. Když je tam kabel chová se to, jako by byl na druhém konci vypojený - při doteku hučí více. Kabely jsem zkoušel různé ale pokaždé byl výsledek stejný. Je možné že to skutečně způsobuje vstup?
Zdar, jestli máš pod pojmem "hučí" na mysli síťový brum (50Hz), chytá to ten brum z nějakého zařízení, které tam před tím "hučením" nebylo. Něco, co má napájecí zdroj napájený ze sítě a je tak blízko, že dosáhne až ke kabelu (např. napájecí zdroj efektů, nabíječka mobilu apod.). Zkus jestli brum "zmizí" když kytarový kabel zapojený do zesilovače na volném konci (který se zasouvá do kytary) zkratuješ. Jestli zmizí, přenáší ze to "hučení" elektromagnetickou indukcí a ne přímo kabelem. Ten v tom případě funguje jen jako anténa která ten brum přijímá. Můj tip je, že to zesilovačem ani kabelem nebude, ale nevhodnou polohou aparátu. Zkus jej pootočit a pozorovat jestli se to "hučení" změní případně zmizí. Lampama to asi taky nebude, protože při "rozutečení" parametrů koncových lamp by to "hučelo" nezávisle na tom, co se děje se vstupem. I když všechno je možné...
Víc na základě Tebou uvedeného Ti nejsem schopen poradit.
Víc na základě Tebou uvedeného Ti nejsem schopen poradit.
-
I love explorers
Díky za rady podle mě je to ale nejspíš tím jak si psal, že ten kabel funguje jako anténa. Hučení nepřestane ani když je v zásuvce jen samotnej apec. Polohovat jsem taky zkoušel a výsledek byl stejný. Leze z toho takové hučení které se přesně ozývalo z televize mýho kámoše. Tvrdil že mají špatně danej satelit. Tohle je přesně ten samej zvuk. Je to takovej souvislej zvuk, kterej se vždycky na chvilinku jakoby zesílí, nebo víc zkreslí, nevím jak to popsat a pak zase vrátí na původní hlasitost. No a z dotykem jednoho nebo druhýho konce kabelu to taky zesiluje. Děje se mi to jak doma tak ve zkušebně, takže nevím čím to může být.
Tak nějak tuším, že to takhle přes forum neopravíme
. Jediné co Ti mohu doporučit je udělat tu zkoušku, co jsem Ti už popsal: zkratnout vstup pokud možno bez kabelu nebo s nějakým krátkým - např. propojkou z pedal boardu. Tím zjistíš, dostává-li se tam brum zvenčí nebo je porucha přímo v zesilovači. Když to bude brumět i s tím zkratovaným vstupem, je to v zesilovači a vyžádá si to pravděpodobně zásah servismana. Pokud bude mít potřebné znalosti a vybavení (především osciloskop), nemělo by pro něj být odstranění této závady žádným hlavolamem a mohl by to celkem rychle opravit.