Ahoj lidi,
prošel jsem ostatní příspěvky a nikde jsem se nedozvěděl co jsem potřeboval, a tak se zeptám zvláště klávesistů v novém tématu.
Nejsem klávesák a příliš tomu nerozumím, ale potřebuji klávesy do našeho dua, kde se na nich bude přehrávat převážně MIDI podklad a doprovod pro lidovky a nějaká ta trubka. Jde mi o to, že nyní máme pro tento účel Yamaha dgx 620 což je spíše velký klavír a potřebuji něco menšího a s klávesovou (lehkou)mechanikou. Jde mi také o to abych na těch klávesách mohl vytvářet své vlastní hudební podklady, které půjdou rozumě ukládat buďto přímo do kláves, nebo třeba na flash disk, což u dgx 620 nejde, nebo to alespoň neumím.
Má otázka zní: byl jsem rozhodnut, že koupím YAMAHU PSR S 650, ale našel jsem v bazaru zachovalej TYROS 1 za 15 000,-, tak nevím do čeho nyní jít. Jestli do nových nebo raději ten Tyros. Dají se tyto dva nástroje vůbec porovnat? Říkám, nejsem klávesák, a nejde mi o milion funkcí, které nevyužiju, ale jde mi o kvalitní zvuk a jednoduchost ovládání při živém vystoupení, a pak o vytváření vlastních MIDi podkladů+uložení textu.
Děkuji předem za odpovědi, nebo zkušenosti s těmito nástroji.
TYROS 1 vs.PSR S650
Pravidla fóra
Re: TYROS 1 vs.PSR S650
Neumím to zhodnotit, každopádně PSR S 650 mám a už je nepotřebuju. Do kapely na živé hraní ideální, přehraje MIDI ve všech formátech. Jsem ochoten je prodat za 14.000,- jsou rok staré. Včetně stojanu, pedálu, futrálu, protiprachové povlaku a zdroje.
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II