Aparáty Orange

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Tube Guru
Odborník

Re: Aparáty Orange

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, z Tvého popisu mám pocit, že všechno vybavení podporuje tu "zahuhlanost". Snímače DiMarzio Super Distortion mají vysoké výstupní napětí dosažené velkým počtem závitů, tím pádem mají i velkou indukčnost, která s potenciometrem hlasitosti v kytaře zjednodušeně řečeno omezuje výšky. Zde by pomohl potenciometr vyššího odporu pokud je tam hodnota nižší než 1MΩ, zkus dát 1MΩ. A je také jasné, že uzavřený reprobox víc "basuje", asi bys tedy potřeboval otevřený. Zesilovač za to pravděpodobně nemůže. Orange se mi jeví dost "uřvaně", ale nemusí to platit obecně.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
blaruskrudiask

Příspěvek od blaruskrudiask »

díky za odpověď. co můžu, tak zkusit otevřít box, to je jen o pár vrutech, ale v potenciometrech, natož v jejich výměně jsem úplně ztracenej. Každopádně zkusim ještě vyměnit snímač za původní gibson 490t a dám vědět.. no s marshallem 1987x problém nemám, to je pila jako prase:), ale jasný, to je něco úplně jinýho (i když presence mám většinou na "nule", ale stejně, to je někde jinde žejo ten charakter zvuku).
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Rocker 30 mám taky, nejlíp mi hraje se singlama, má rád i slabší humbuckery. Hodně samozřejmě udělá box a repráky. S Vintage 30 mi basy přišly vždy velmi konkrétní i s humbáčema, se singlama to bylo konktrétní až moc. Celestion Elite 80 vychází z Classic Lead, ten jsem s Rockerem neměl moc rád. Asi nejhorší repro, které jsem s Rockerem testoval (a to jsem jich zkusil min. 10), nějak mě to celé totálně nesedlo frekvenčně. K Rockeru bych zkusil ty V30, sice je moc nemusím, ale je pravda, že Rocker 30 + humbáče + V30 = super kombinace.
blaruskrudiask

Příspěvek od blaruskrudiask »

Zkusil jsem otevřít box, resp. "polo otevřít" a nic moc jsem nezaregistroval, snímač 490t svý slyšitelně udělal, ale jakoby to nebylo úplně ono, i když ten podivnej huhlanec docela vymizel, hlavně při vyšších hlasitostech při shozenejch basech byl pěknej jekot:).. pak Ibanezka se singlama no a to byla úplně jiná jízda, což se dalo čekat žejo. Bohužel odzkoušet v30 nemám možnost, ale díky chlapi za názory, budu se s ním nadále seznamovat, po čase uvidím/uslyším, jestli je tzv.pro mě.
Demilich

HF Drive ???

Příspěvek od Demilich »

Ahoj

O svém zesíku OR15H občas čtu, že disponuje jakousi funkcí HF Drive.
viz.
http://kytary.muziker.cz/kytarove-zesil ... ange-OR15H
Ale třeba na kytarách, či audioteku o tom nemluví. V manuálu k zesíku o tom nic není. Respektive v tom manuálu není naprosto nic, jen jedna stránka v 30 jazycích - to jest manuál... Na zadním panelu nic není, na předním jen klasika. Asi to je nějaká mejlka popisu ne? Zkopírovaná z jiného zesíku...
Nebo je to někde uvnitř? :)

Jinak hraje naprosto famózně! Doporučuji!

Dík za info
LicH
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

HF má tuším OR50..?

Aha tak ne, to je jiné točítko.. No na tom odkazu tam má pod značkou pro treble nějaké tlačítko, možná nový model?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

McKozias píše: No na tom odkazu tam má pod značkou pro treble nějaké tlačítko, možná nový model?
:shock:
Tak teď nebudu spát. Toho jsem si nikdy nevšiml :lol:
Řekl bych, že ten můj co mám, to teda nemá. Ale ruku do ohně za to nedám! Haha... Hmmm

Ne že bych to potřeboval, jsem spokojen s tím jak kreslí a jaký má zvuk, takže nasranej nebudu, když to ten můj mít nebude :) Ale to jsem fakt zvědavý. V neděli to zjistím. Ale na 90% to tam ten můj nemá.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

To tlačidlo je podľa mňa iba šrobík :) Inak gratulujem k OR 15 má ho kamarát s vedľajšej skušobne !!! Hrá famózne !!! Je to krásny aparát
Schecter HELLRAISER V 1, Jackson JS327, LTD M 401 FR, Cort G 254
ORANGE Jim Root Terror, ORANGE Micro Terror, ORANGE PPC 112,
AKG WMS PRO 40 Set flexx, Ibanez TS 7 BOSS NS 2, Behringer TU 300
http://bandzone.cz/haluzotvoristika
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Demilich píše:
McKozias píše: No na tom odkazu tam má pod značkou pro treble nějaké tlačítko, možná nový model?
:shock:
Tak teď nebudu spát. Toho jsem si nikdy nevšiml :lol:
Vladtepes píše:To tlačidlo je podľa mňa iba šrobík :)
Buď šrobík a nebo tlačítko určené pro mačkání křížovým šroubovákem :D
https://www.zikinf.com/_gfx/matos/dyn/l ... r15h_2.jpg
Stejný je i vpravo a vlevo :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

:D busted
griper

Příspěvek od griper »

Ahoj, mám takovej problém. Mám TH30H + DIY box 1x12 s V30. Ve zkušebně se ale vedle bubeníka skoro neslyšim, box mám před sebou a zkloněnej, takže tim, že by to hrálo do noh to není. Volume mam přitom téměř na plno. Nevíte kde by mohla být chyba? Lampy jsem měnil v únoru za JJ z Gesu.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak já bych řekl že je to tím boxem, ale nezdá se mi to. Na jednoreprákové kombo Marshall jsem se ve zkušebně normoš slyšel.... Nic jiného než blbej box mě nenapadá, pokud zesík je v cajku.
Leda zahuhlaná levná kytara, blbá ekvalizace, levé ruce...
griper

Příspěvek od griper »

Zitra zkusim jiny box. Jaguar ani tele vadny nejsou a ruce jsou spekulativni :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

A co hrajete za styl?
Taky polaď polohu zesíku v místnosti, to může hodně pomoct. Staré vyplandané struny a tlusté trsátko taky dokáže rozblátit zvuk víc, než co lze dohnat a nahonit ekvalizací na zesíku (což ale spadá do kategorie "ruce"). No zkus a uvidíš :)
griper

Příspěvek od griper »

Hrajem takovej stoner...
Včera jsem zkusil jinej box a hraje to prostě potichu. Takže bude na servis.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Zdravicko,nevite někdo jestli je nejaky zasadni rozdil mezi dark terror a jim root?Ten dark jsme dnes vyzkouseli a je to genialni,navic ma dokonale ovladani,tri potaky,takze basak uz nebude mit s cim mi vecne kroutit,tak snad uz budu mit svaty pokoj :mrgreen:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nevím. Jestli se ti Dark líbil, Jim Roota bych neřešil. Prostě vem Darka. Ten Dark Terror si pochvaluje hodně lidí, i na YT známej recenzent Rob Chappers, který dělá skvělé videa. Na jejich kanálu najdeš určitě videa s oběma zesíky, takže můžeš porovnat. I o nich rozumě vždy diskutují v tom videu.
Ale už jen z principu. Dark je normální edice, a JIm Root je dle mého dost designová signature věc pro borce ze Slipknotu. Čekal bych od něj modernější a méně univerzální zvuk.
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

Oba sú určite fajn, len akurát by som povedal, že je to presne opačne ten Root znie viac vintage a Dark modernejšie. Pokiaľ chceš niečo univerzálnejšie tak skús Tiny terror ten vie všetko.
Schecter HELLRAISER V 1, Jackson JS327, LTD M 401 FR, Cort G 254
ORANGE Jim Root Terror, ORANGE Micro Terror, ORANGE PPC 112,
AKG WMS PRO 40 Set flexx, Ibanez TS 7 BOSS NS 2, Behringer TU 300
http://bandzone.cz/haluzotvoristika
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Vladtepes píše:Oba sú určite fajn, len akurát by som povedal, že je to presne opačne ten Root znie viac vintage a Dark modernejšie. Pokiaľ chceš niečo univerzálnejšie tak skús Tiny terror ten vie všetko.
Kdepak,thrash metal :D Ani cisty zvuk ted nepouzivam :D No kapelnik to ale povazuje za old school,tak třeba ten vintage u rootu se bude hodit :? TT ne,to ten prasacky zvuk nemá,to jsme zkusili :D Je vysazeny na mesy,ale ty jsou financne jinde,a také mají hromadu potaku,coz ho svadi k neustálému krouceni a hledani neceho lepsiho :D V podstate idealni aparat na hrani s nim by mel mit jen jednu packu zapnuto-vypnuto :mrgreen:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Aparát na thrash za fajn cenu by mohl být Crate Blue Voodoo, který bývá dost často na bazaru. Hrával na to Marty Friedman v Megadeth.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“