Na vystoupení bude stačit bohatě a s velkou rezervou. Lepší reverb bych osobně řešil jenom na seriozni recording (a tam muzes jet pres Lexicona ne?). Pro převoz z místa A do B (neboli reverb live) opravdu není nutné Lamborghini. Je to jenom a jenom ukajeni osobniho libida, ktere nejenom ze nikdo dalsi neoceni, ale ani si toho nevsimneHendrek píše: Teď musím dořešit ještě nákup kvalitního reverbu. Kolega má rackový Lexicon a ten zní za každého nastavení parádně. Můj ZOOM za ním pravda trochu pokulhává (na zkoušky se použít dá, ale na vystoupení už to asi nebude stačit).
Aký reverb???
Pravidla fóra
Re: Co jsme zrovna koupili...
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 1.10.2014 10:57, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Splitnuto z jiného tématu na toto vhodnější místo.
Důvod: Splitnuto z jiného tématu na toto vhodnější místo.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel ten můj ZOOM kolegovi nevyhovuje. Něco tomu prostě chybí a ne a ne to tam nakroutit. A než vylezeme ze zkušebny mezi lidi, tak to musíme mít zvukově vše odladěné. Jak říkám, na kvalitní zvuk je kolega vysazený. Vyzkouším ještě Holly Grail Plus. Musí to umět zvládnout basu a neznít tak nějak rozplizle a zahuhlaně.
Problém je, že s tím, co chceme hrát musíme mít ten zvuk vypiplaný, nic se neschová ve zvuku kapely, protože budeme hrát jen ve dvou a clean zvukem.
Problém je, že s tím, co chceme hrát musíme mít ten zvuk vypiplaný, nic se neschová ve zvuku kapely, protože budeme hrát jen ve dvou a clean zvukem.
Doporučuji Hardwire RV7/ Případně Supernatural zvukově se mi líbí více než TC.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Právě RV-7 kolega měl a zbavil se ho. Byť jsou v něm efekty od Lexiconu, tak neprošel sítem. Ten Supernatural v Ově asi nikde mít nebudou. Určitě jsou to výborné krabičky, ale průser je porovnávat to s rackovým Lexiconem (nějaký starší model, ty nové nejsou prý moc vydařené). Jestli ona to není mission impossible.
No, aby to nedopadlo tak, že zatím zůstanu u Zooma
.
No, aby to nedopadlo tak, že zatím zůstanu u Zooma
Re: Aký reverb???
Ty jo pokud ani RV7 neprošlo sítem, tak už to vidím asi jen na Strymon:) Ale ten je cenově někde jinde:)
Furch Durango
Furch Durango
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, Strymon mě taky napadl, ale asi jej nikde nemám šanci vyzkoušet. Leda koupit naslepo a v případě nespokojenosti vrátit do 14 dnů. Zítra jsem domluven v Muzikeru na vyzkoušení pár krabiček (TC a EHX), tak pak poreferuji.
neprosel sitem?
tak vam preju hodne stesti s dokonale vychytanym zvukem......mozna si nekdo v publiku dokonce i vsimne, ze jste nejaky reverb zapli
PS: Jako otec rodiny ti radim zustat u Zooma a prestat vymyslet nesmysly.
tak vam preju hodne stesti s dokonale vychytanym zvukem......mozna si nekdo v publiku dokonce i vsimne, ze jste nejaky reverb zapli
PS: Jako otec rodiny ti radim zustat u Zooma a prestat vymyslet nesmysly.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hyeniku, na tvé rady jsem vždy dal, však víš
.
Rozhodně to není tak, že bych to musel hned koupit. Jen si to chci poslechnout, nakolik budou specializované reverbové krabičky s "TB" a "analog through" slyšitelně lepší než ZOOM. A na rozmýšlení mám čas až do vánoc
Rozhodně to není tak, že bych to musel hned koupit. Jen si to chci poslechnout, nakolik budou specializované reverbové krabičky s "TB" a "analog through" slyšitelně lepší než ZOOM. A na rozmýšlení mám čas až do vánoc
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Sorry panove ze vam do toho stouram, ale opravdu je potreba hnat pri zivem hrani basu pres reverb ? Nebo v tomhle pripade hraje Hendrek na jiny nastroj?
Hraju výhradně na šrot.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Basa v pikolovém ladění
, viz. příspěvek v "co jsme zrovna koupili" (struny Daddario EXL280).
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
No to koukam, doted jsem netusil ze takovy struny existuji, 020 - 052... takze vlastne ladeni jako normalni kytara, jen delsi menzura a tim padem asi i jiny zvuk, zajimave. Tady uz ten reverb zacina davat smysl.
Sorry za OT.
Sorry za OT.
Hraju výhradně na šrot.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
J, přesně tak. Když už nejsu originální hudbou, tak aspoň nástrojem, já už jsem takový exot
.
Bude-li zájem, tak v basové sekci pro pikolo basu vytvoříme téma. Taky sorry za OT, dále už tady zase jen reverbujme.
Jinak samozřejmě použití reverbu na basu není ničím neobvyklým v případě "sólové" baskytary, což de facto v případě dvočlenného bandu basa často bývá. Je jasné, že v žánrech, kde basa tvrdí muziku není reverb potřeba, ba naopak je spíše na škodu.
Bude-li zájem, tak v basové sekci pro pikolo basu vytvoříme téma. Taky sorry za OT, dále už tady zase jen reverbujme.
Jinak samozřejmě použití reverbu na basu není ničím neobvyklým v případě "sólové" baskytary, což de facto v případě dvočlenného bandu basa často bývá. Je jasné, že v žánrech, kde basa tvrdí muziku není reverb potřeba, ba naopak je spíše na škodu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak po dnešním zkoušení na krámě je rozhodnuto.
Až našetřím pár peněz pořídím TC Hall of Fame. Obstál i u kolegy, který mi nákup posvětil, což jsem předem ani nečekal. A to i přesto, že on sám jej kdysi testoval pro své potřeby a nevyhovoval mu. Ono té base v normálním ladění ledasco nesedne, pikolo basa s tím však nemá problém. Ty dozvuky jsou krásně přirozené, nic tam nepřekáží, prostě spokojenost.
Zkoušel jsem i Holy Grail Plus a nemůžu říct špatného slova, ale TC má za ty peníze mnohem více možností nastavení a pro mě použitelných zvuků, navíc je to celkem malá krabička, takže do pedalboardu zapadne bez problémů i s rezervou. A má možnost zapnutí buffer bypasu (dozvuk i po vypnutí reverbu).
Nakonec on by sítem zvukově prošel IMHO i ten Digitech, protože jak už jsem psal, pikolo ladění není tak náročné na použití reverbu. ZOOM MS-70CDR si zatím ponechám a schválně pak porovnám TC a ZOOM při totožných nastaveních.
Až našetřím pár peněz pořídím TC Hall of Fame. Obstál i u kolegy, který mi nákup posvětil, což jsem předem ani nečekal. A to i přesto, že on sám jej kdysi testoval pro své potřeby a nevyhovoval mu. Ono té base v normálním ladění ledasco nesedne, pikolo basa s tím však nemá problém. Ty dozvuky jsou krásně přirozené, nic tam nepřekáží, prostě spokojenost.
Zkoušel jsem i Holy Grail Plus a nemůžu říct špatného slova, ale TC má za ty peníze mnohem více možností nastavení a pro mě použitelných zvuků, navíc je to celkem malá krabička, takže do pedalboardu zapadne bez problémů i s rezervou. A má možnost zapnutí buffer bypasu (dozvuk i po vypnutí reverbu).
Nakonec on by sítem zvukově prošel IMHO i ten Digitech, protože jak už jsem psal, pikolo ladění není tak náročné na použití reverbu. ZOOM MS-70CDR si zatím ponechám a schválně pak porovnám TC a ZOOM při totožných nastaveních.
Pokud budeš mít někdy čas, můžeme klidně udělat i srovnání se Supernaturalem, má opravdu moc hezký plate a pružinu. Mimochodem pikolo ladění na base mně velice zajímá, nechceš se o něm více rozpovídat v novém vlákně?:) Jinak gratuluji k výběru, pořád sem tam pokukuji po micro verzi Hall of fame, ale to už byl při tolika reveberch moc velký GAS syndrom 
Furch Durango
Furch Durango
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
OT diskuze o TCE TonePrint přesunuta do existujícího tématu: kytarove-efekty/tce-toneprint-t23403-20.html#p671277