NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od cherreda »

hyenik píše:tak to z rady Vox Tonegarage musis byt uplne nadseny ;)
:) To je hnus, velebnosti :wink: , dneska jsem na to v reálu koukal v obchodu. Je to děsně velké. A ošklivé. Ptfuj. Přitom Vox ty designy mívají pěkné. Ale tohle je spíš rádobyprogresivní design od Korg na nějaký disco, či co. :roll: :)

To nejde srovnávat s Maxonem, ve kterém je ta pidilampička tááák hezoučká. Jak japonečka z mangakomiksu. :wink: :) Ale co já bych dělal s nějakým OD? Odpovím si sám: nic, zhola nic. :wink:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

a me se nelibi ani jeden :) zvukove maxon prekvapil - neni to nic pro me, ale hraje to prekvapive hezky.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
remisa

Valvecaster

Příspěvek od remisa »

Ahoj všem,
trošku to tu oživím. Snad jsem zvolil vhodné téma, napadají mě minimálně další 2 kam by se tohle mohlo hodit :)
Začnu trochu zeširoka. Koupil jsem kombo HK 25th tube edition, sem z toho nadšenej, jen toho zkreslení to nemá tolik, kolik bych si představoval. Resp. první polovina gainu nádhernej rockovej zvuk a ve druhé půlce už jen přidává písek. Čili gain mám na polovině a zkouším nakopávat. Různé simulace jsou ok, můj homemade RAT je ok... a už se blížím ke svému dotazu.
Mám i homemade Valvecaster, na to nakopnutí funguje dobře. Přemýšlím, že bych ho přepracoval do jiné krabky a to tak, abych sepnutím footswitche na efektu zároveň i přepnul kanál na kombu, abych nemusel kvůli tomu boostu vždycky šlapat dvakrát (samozřejmě s přepínačem na vypnutí valvevastera, pak by to fungovalo jako obyčejnej footswitch ke kombu).
No a na závěr už konečně ten dotaz, než si s tím dám tu práci. Dotaz myslím obecně, je jasné že především jde o moje uši, ale tady mi jde o obecné znalosti a zkušenosti vás ostatních.
Co si myslíte o nakopávání komba Valvecasterem ? Není to divné nakopovát ten profi lampovej preamp nějakým 12V prdítkem ? Na druhou stranu, HK 25th by měl být včetně preampového zkreslení komplet lampový, tak proč to kazit nějakým dvoudiodovým chudákem před kombem ne ?
Názory ?
Děkuji :)
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

protoze lampove nakopavadla s lampovym aparatem casto nefunguji tak skvele, spis naopak, vetsinou ti chudaci davaji lepsi vysledky.
Ale jestli ti to funguje, tak proc se tim trapis? Jenom kvuli alibistickemu "dovoleni" od ostatnich? 8)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
remisa

Příspěvek od remisa »

Právě pro tohle to řeším. Protože ty víš, že ti "chudáci" maj často lepší výsledky než lampová krabka. Zajímá mě co vědí ostatní, od toho je to forum :) To že se mi ten zvuk zdá dobrý, neznamená že nemůže být lepší. Přemýšlím např. o tom vyrobit si tube screamer, ale právě mě přišlo takové hezčí do krmit zase lampou. A samozřejmě všechny tyhle nakopávadla si můžu vyzkoušet jako simulaci na G3, takže nějakou představu mám, ale simulace tady těch nakopávadel... jsou pořád jenom simulace.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, když máš gain na půl, tak proč "nakopávat". Nakopnutím dosáhneš stejného efektu jako přidáním gainu. To že přidávání gainu v druhé půlce už "jen přidává písek" je normální. Amplituda signálu je už omezována a mění se jen tvar signálu (obsah harmonických). Kombo HK 25th tube edition neznám, ale soudě podle ostatních zesilovačů H&K bych řekl, že mají zisk dostatečný i při použití snímačů se slabým výstupním signálem. Zkus ještě "pokroutit" s knoby (i korekcí) a to by v tom byl čert, aby sis nenašel zvuk, který Ti bude vyhovovat. :?
Používat lampovou "krabičku" není rozumné.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
remisa

Příspěvek od remisa »

Tube guru, dekuju za radu. Jenom nesouhlasim s tim ze je stejne kdyz pridam gain a kdyz to nakopnu, jinak bych to neresil. A napriklad na exploreru mam aktivni snimac a s nim to hraje skvele rovnou, proto pro ostatni kytary resim boost. Ale zacina to vypadat ze valvecaster jako primarni nakopavac pro vetsinu hrani neni asi idealni volba...
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Rozdíl při použití "nakopávadla" je v tom, že můžeš dosáhnout zkreslení už i v první triodě, zatímco gain je potenciometr zpravidla až za první triodou a tudíž zkreslovat může nejdříve až druhá trioda. Barva zvuku je samozřejmě jiná, ale čím dříve se signál zkreslí, tím dříve se ztratí dynamika a kytara pak "nejde za rukou".
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
remisa

Příspěvek od remisa »

Aha aha, hned jsem chytrejsi. No a prave proto jsem chtel nakopavat zase lampou, abych neztracel tu dynamiku., Proste jenom lehce ten zvuk zesilit a leehoucce nakreslit. Ale kdyby to tou lampou bylo tak super jak si predstavuju, tak to asi pouzivaj vsichni a nepotrebujou ty ruzne TSka, ODcka, DSka a tak :)
Bublifuk28
Bandzone: www.bandzone.cz/interpretneznamy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bublifuk28 »

Novinka od Way Huge zní opravdu suprově! Akorát škoda že v Čechách ani v okolí zatím nedostupná...

https://www.youtube.com/watch?v=EuxYWoriQ6Y
Pank vůbec není mrtvej...

Fender Am. Standart Telecaster - hora balastu - Hughes and Kettner Statesman dual 6l6 212
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Reinhold Bogner und Rupert Neve.
Wow.
Krabičkoví snobové z tohoto ultimátního marketingového tahu na branku musí mít několik orgasmusmů za sebou... za Reinholda, za Ruperta, za trafo, za panýlek z bubingy, za cenu... humpf. :roll: :) :| :wink: 8)
http://www.bogneramplification.com/prod ... edals-amps

A co teprve mít 3 vedle sebe... humpf, humpf, humpf. :)

Njn, nic pro mě, neťuklo mi ani trochu. 8)
krasty

Příspěvek od krasty »

Měl jsem možnost všechny tři Bognery vyzkoušet. Nejsou vůbec špatný. Ale našel jsem několik věcí, co mě osobně vadí. Harlow je velmi příjemný boost, ale kombinace s kompresorem není pro mě ideální, raději mít obojí samostatně. Jinak funguje výborně. Wessex je povedený overdrive, ale těch už mám několik ve stejné či podobné kvalitě, takže zase žádné překvapení. Nejvíc se mi líbil Burnley, dá se z něj dostat hodně zajímavých zvuků, ale mám Ecstasy Red a ten je podle mě lepší. Přítomnost trafa jsem nějak nepoznal :wink:
Cena je strašná, ale co čekat od efektů se značkou Bogner....
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

krasty píše:Přítomnost trafa jsem nějak nepoznal :wink:
Kde je Neve, tam je trafo. :)
Jj, je to jednoznačná snobárna jako prase. Ale tak svou pozici na trhu to jistě mít bude a třeba z toho za 20 let bude legenda. :roll: Je to trochu precedentní produkt, snad teď číňani nezačnou do krabiček za 30 dolarů cpát nějaká trafa, šmarja. :D
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Ahoj, po létech s Bossem SD1 jsem vyzkoušel Vox ice9 a moc se mi líbí. SD1 šel na odpočinek. Doporučuji ice9 přinejmenším vyzkoušet.
MIran

Příspěvek od MIran »

Nero píše:
PMC píše: Lovepedal mě strašně láká, nejvíc Eternity Kanji, který se mi dle ukázek strašně líbí. Jen není k sehnání - nebo já ho alespoň sehnat nedokážu.
No jo, Kanji Eternity - já chtěl kdysi koukal po Kanji 9 a bohužel mi utekly a nestihl jsem je koupit. Teď jsem sice navýsost spokojený se Zendrivem, ale občas mi to Kanji pořád vrtá v hlavě :)

Ahoj , mě se dostaly do ruky během hledání "mého zvuku" krabičky od Lovepedál z řady Eternity : E6 , Kanji, Kanji9 a FUSE. FUSE byl první a ůplně mě dostal ! A protože dostal i mého kamaráda, začal jsem shánět ještě jeden. A tak se mi doma ( než se mi povedlo sehnat FUSE ) nashromáždily i ty "Kanjiky". Teď se jima budu probírat a pak bude ortel o tom který zůstane v mém pedalboardu. Už se moc těším na víkend :-)))

Na první poslech jsou si podobné s drobnými odchylkami , nejvíc vintage mi přijde Kanji. Ta "devítka" mi zatím přijde trochu ostřejší ale má variabilní nastavení.. FUSE je zatám jednička, ale jak jsem psal...čeká je přímá konfrontace . E6 jsem poslal hned do světa, je taky skvělý ale na mě už více moderní zvuk :-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pěkná sbírka :) To už bych nevěděl, na co šlapat dřív :-D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MIran

Příspěvek od MIran »

Nero píše:Pěkná sbírka :) To už bych nevěděl, na co šlapat dřív :-D
Ahoj Nero, vždyť já si taky všechny nenechám :-))) Vyberu pro mě "nejlepší overdrive" , Zatím vede FUSE,Kanji9 půjde do světa. Na mě je už víc moderní .....co se týká Kanji, tak ten se "pere" s FUSE o první flek. Nevím jestli se dokážu s jedním z nich rozloučit :
MIran

Příspěvek od MIran »

MIran píše:
Nero píše:Pěkná sbírka :) To už bych nevěděl, na co šlapat dřív :-D
Ahoj Nero, vždyť já si taky všechny nenechám :-))) Vyberu pro mě "nejlepší overdrive" , Zatím vede FUSE,Kanji9 půjde do světa. Na mě je už víc moderní .....co se týká Kanji, tak ten se "pere" s FUSE o první flek. Nevím jestli se dokážu s jedním z nich rozloučit :

Tak jsem dokončil testování Lovepedálů .....FUSE mi zůstal jako "jednička" ze všeho co jsem měl a mám, Kanji ale zatím zůstane taky doma :-)) Mimochodem, teď nedavno jsem byl na 5P a Míra Linhart hrál přes Rockett Archer..moc pěkná barva. Měl ho namísto TS808 a pro mě to bylo výrazně lepší, než když jsem je slyšel naposledy. Ale dělá to i tan jeho Telecaster a ruce :-)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“