TCE TonePrint

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
subroofer

Re: TCE TonePrint

Příspěvek od subroofer »

No, typ efektu bych řekl že ne (tak na 99%) :), podle mě zas jen ty 3 presety a MIDI je tam jen kvůli tomu, abys moh mít tu škatuli někde v racku a přepínat se mezi těma presetama nebo tapovat tempo, nic víc.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, máš pravdu, kouknul jsem do manuálu. Podstatné je tap tempo pro synchronizaci např. s přehrávaným podkladem.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Na X4 můžeš při loopingu mezi delayi normálně přepínat.
Midi jsem vůbec nelustroval, neplánuju ho využívat.

Když už jste u toho Voxe, tak příklad subjektivity: já jsem na krámě porovnával Delaylab vs. X4 a vybral jsem si X4, protože se mi víc líbil zvukem, ovládáním a velikostí. A ani 30 vs. 3 presety mě v tomto případě nezlomilo pro Vox, ač jinak presety miluju a chtěl bych je na všem a proti Voxu nic nemám. :)
Takže tato diskuse je opět u babo raď, že. :)

Jinak je jasné, že porovnání se Strymon a pod. není fér. TC už takto je pro spoustu lidí drahá sranda a myslím, že kdyby se TC chtěli vrhnout do předraženého segmentu ála Strymon, nebyl by to pro ně technologický problém. Ale marketing je jasný - kolik by těch krámů asi tak prodali? Já osobně bych za obdobný delay/looper s presety už víc než za X4 nezaplatil prostě z principu. Vám snad ceny za Strymon připadají normální? Na rovinu - musel bych se vlastnoručně profackovat, kdybych o Strymon jen na chvíli zauvažoval. :roll: A to bych řekl, že na muzak gearu nijak přehnaně neskrblím. :)
http://www.thomann.de/cz/strymon.html?s ... 2167680d4d
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

cherreda píše:Na X4 můžeš při loopingu mezi delayi normálně přepínat.
Jak? To máš vyzkoušeno? Dle manuálu to nejde jinak, než rukama (což je pro live velmi nepraktické). Dá se jen aktivovat delay (pomocí poťáku delay level), který je nastaven na ovladači výběru efektů s těmi parametry, které jsou nastavené na ovladačích. Tudíž při loopování jsi odkázán jen na tento jeden efekt a ten blend můžeš např. provést nožním ovladačem, pokud jej máš připojený, ale jinak to IMHO nejde, nebo jsem to alespoň takto viděl na YT videích. Nebo se mýlím?
subroofer

Příspěvek od subroofer »

OK, jestli jde u X4 loopovat a využívat i různý delaye, tak to je pěkný, myslel jsme že tíj swithcem LOOPER/DELAY se to přepíná natvrdo a jedno nebo druhý nelze...
edit: tak koukám kolega se taky diví...

U Strymona dostáváš prostě TOP převdoníky, pdobně jako u Eventide atd... Holt je to na tom zvuku hodně znát a něco to stojí, ale vůbec celá architektura a design těch krabiček / ovládacích prvků je prostě jinej, více promyšlenej atd...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, kolega se diví :).
No, není to úplně nejlepší looper, věděl bych o jiných, ale to jsou zase jen čistě loopery a neumí delay. A pokud chce člověk loopovat jen občas, a ty delaye na X4 se mu líbí, pak zabije dvě mouchy jednou ranou.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Jediné na co bych si u té X4 dal pozor je kvalita přepínačů, prý se dost kazí a to u celé serie Tone print pedálů:(
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Nechci vířit už dvakrát zkalené vody, ale musím se HoF zastat - v kapele rozhodně prosaditelný je, jak jako spring, tak i jako delší reverb i s případnou modulací. Záleží opravdu jen na osobním vkusu, stylu muziky i prostoru, kde člověk hraje.

Strymona jako pedálového hegemona v tomhle oboru kvalitativně uznávám, ale aby byl rozdíl oproti TC naživo slyšet "o parník" při všech těch ostatních nedokonalostech prostředí, o kterých už bylo řečeno, tomu nevěřím... A pokud by tomu tak skutečně bylo, nebude to určitě jenom v reverbu. Majitel pěti pedálů a lá Strymon nebude mít na 99 % stejný aparát a kytaru jako majitel pěti kousků od TC... Srovnání mezi fabií a porsche je přehnané - spíš to vidím na rozdíl mezi Coca Colou a Pepsi... :)

Ale na rovinu - nenahrávám londýnskou filharmonii, nezvučím U2 a ani neskládám soundtrack pro LotR. :D
HoF si nechám do doby, než sám odejde do pekel... (nebo nevyhraju nemorálně vysokou částku v sazce)

Jinak díky za tip "pročítat zahraniční fóra" - to by nás tady jaktěživ nenapadlo... Za hranicemi jsou přece všichni o tolik moudřejší... :wink:
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Hendrek píše:
cherreda píše:Na X4 můžeš při loopingu mezi delayi normálně přepínat.
Jak? To máš vyzkoušeno? Dle manuálu to nejde jinak, než rukama (což je pro live velmi nepraktické). Dá se jen aktivovat delay (pomocí poťáku delay level), který je nastaven na ovladači výběru efektů s těmi parametry, které jsou nastavené na ovladačích. Tudíž při loopování jsi odkázán jen na tento jeden efekt a ten blend můžeš např. provést nožním ovladačem, pokud jej máš připojený, ale jinak to IMHO nejde, nebo jsem to alespoň takto viděl na YT videích. Nebo se mýlím?
Nepochopeno - nelze přepínat fujswiči mezi presety, ale - jak popisuješ - při looperu lze delaye přepínat ručně na jakýkoli typ + měnit parametry. Ani by mě nenapadlo, že by to bylo jinak, protože fujswiče jsou v té chvíli obsazené funkcemi looperu, to by jich buď muselo být víc a jsme u jiného přístroje a nebo by musely být funkce looperu omezené na méně ťapek a to by snížilo jeho komfort.
Jestli potřebuješ při looperu ještě přepínat delaye nohou, tak to si pořiď jiný přístroj (nevím jaký - umí toto Delaylab?) a nebo je samozřejmě možné pořídit extra looper + extra delay, ovšem to jsi hnedle v jiné cenovce.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ne nepotřebuji, jen mě to zaujalo právě proto, že mé informace jsou takové, jak píšeš. Chtěl jsem si ujasnit, jak to myslíš a jestli mi něco neuniklo. O komfortu ovládat looper pomocí 3 switchů není pochyb. Ono by to ovládání efektu nohou při loopování vyřešil externí expresion pedál.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

subroofer píše:U Strymona dostáváš prostě TOP převdoníky, pdobně jako u Eventide atd... Holt je to na tom zvuku hodně znát a něco to stojí, ale vůbec celá architektura a design těch krabiček / ovládacích prvků je prostě jinej, více promyšlenej atd...
Souhlas, ovšem nedá mi to zopakovat, že za 2x tolik peněz. Vezměme to teoreticky (a zbytečně :) ) - to by u TC zvládli také. G-System a G-Force mají převodníky pravděpodobně na kvalitativní úrovni těch, které cpou do svých krabic Strymon/Eventide, takže TC by zřejmě mohli montit jakési "hi-end" verze Flashbacku a spol., jak jsi psal napoprvé, ale prostě proč? Kvůli (z hlediska takové firmy) "pár" prodaným kusům "pár" solventním fajnšmekrům z celého světa? Taková strategie může uživit Strymon, ale TC?
subroofer

Příspěvek od subroofer »

darwan23 píše: Jinak díky za tip "pročítat zahraniční fóra" - to by nás tady jaktěživ nenapadlo... Za hranicemi jsou přece všichni o tolik moudřejší... :wink:
Hele, víš jak to myslím... V čechách asi nenarazíš na muzikanty, kteří by zrovna zkoušeli a porovnávali 5 druhů krabiček a pak o tom ještě sofistikovaně psali... ale dost informací jsem nalezl právě v zahraničí, tak jsem se dostal k Delaylabu, pač po dobu X let jsme ho docela ignoroval, říkal jsme si "VOX" a delay...?! nějak mi ani nedocházelo, že to je vlastně KORG, a že by to mohlo konkurovat TC, Line6 nebo BOSS... Nevidím nic špatného na zmínce o tom, že pár kluků na druhý straně světa to slyší stejně jak já, a to kolikrát doslova...!

Rozhodně se nechci hádat a nasírat šťastný majitele, jen bych rád udržel nadhled, protože masivní reklamka od TC tady převálcovala spousty dobrejch krabic, který nestojej víc (takže teď nemyslím STRYMON...), ale hrajou prostě líp (dle mě). Over.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

cherreda píše:
subroofer píše:U Strymona dostáváš prostě TOP převdoníky, pdobně jako u Eventide atd... Holt je to na tom zvuku hodně znát a něco to stojí, ale vůbec celá architektura a design těch krabiček / ovládacích prvků je prostě jinej, více promyšlenej atd...
Souhlas, ovšem nedá mi to zopakovat, že za 2x tolik peněz. Vezměme to teoreticky (a zbytečně :) ) - to by u TC zvládli také. G-System a G-Force mají převodníky pravděpodobně na kvalitativní úrovni těch, které cpou do svých krabic Strymon/Eventide, takže TC by zřejmě mohli montit jakési "hi-end" verze Flashbacku a spol., jak jsi psal napoprvé, ale prostě proč? Kvůli (z hlediska takové firmy) "pár" prodaným kusům "pár" solventním fajnšmekrům z celého světa? Taková strategie může uživit Strymon, ale TC?
Chápu jak to myslíš... ale to celý, o co se snažím není zpochybnění smyslu levné řady TC, jen faktu, že díky jejich marketingu to vypadá, jakoby neměli konkurenci, mám rád toho týpka z videí, používal jsme dobu ve studiu Powercore, měl sem i nějaký multisrajdy, necítím se být zaujatý proti TC... asi bych to shrnul tak, že pokud by TC dělali v budoucnu revizi a zkusili jinej druh konverze nebo výstupní impedance, tak bych si zas klidně malej Flashback koupil, jako druhej/třetí instant delay...

Co se týče Strymona... mám jen Flint a bral jsem ho jakožto přesnou repliku toho, co mému jinak suprovému aparátu chybí - SPRING a TREMOLO, takže mi nepřišlo tak šílený dát 9000 za dva v jednom. Resp. 6 v 1, každej okruh má 3 mody a zní to fakt kouzelně, navíc efekt můžu insertnout do preampu ve studiu rovnou při náběrech (třeba i vokálů) nbeo následně post FX a jsem kvalitou zvuku v TOP vodách, když jsem takto točil s malejma TC, tak to vůbec nebylo ono. SORRY :mrgreen:
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

subroofer píše:
darwan23 píše: Jinak díky za tip "pročítat zahraniční fóra" - to by nás tady jaktěživ nenapadlo... Za hranicemi jsou přece všichni o tolik moudřejší... :wink:
Hele, víš jak to myslím... V čechách asi nenarazíš na muzikanty, kteří by zrovna zkoušeli a porovnávali 5 druhů krabiček a pak o tom ještě sofistikovaně psali... ale dost informací jsem nalezl právě v zahraničí, tak jsem se dostal k Delaylabu, pač po dobu X let jsme ho docela ignoroval, říkal jsme si "VOX" a delay...?! nějak mi ani nedocházelo, že to je vlastně KORG, a že by to mohlo konkurovat TC, Line6 nebo BOSS... Nevidím nic špatného na zmínce o tom, že pár kluků na druhý straně světa to slyší stejně jak já, a to kolikrát doslova...!

Rozhodně se nechci hádat a nasírat šťastný majitele, jen bych rád udržel nadhled, protože masivní reklamka od TC tady převálcovala spousty dobrejch krabic, který nestojej víc (takže teď nemyslím STRYMON...), ale hrajou prostě líp (dle mě). Over.
Teď se mi ulevilo, hádat se přece nebudem... :) Moje obrana ale nesměřovala jenom směrem k TC, ale i k principu cena/výkon obecně. Zpátky k autům - osobně ani nechci porsche, nemám ho kde parkovat... :D

Sám jsem při výběru reverbu ve finálovém kole vybíral mezi Cathedral, RV-5 a HoF a po hodince zkoušení mi vyšel vítězně HoF. Jak v základních zvucích, tak i kvůli toneprintu - takovýhle "open source" je přece jenom trochu rarita, a to jsem ho kupoval ještě před uvolněním editoru, který to posouvá ještě o kapku dál. To ale není marketing, to je holt pěkná feature navíc! :)
Že se osobně nelíbí? Tak zvolme jiné téma - taky čtu zahraniční fóra... i o dražších autech... :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Subroofere, hoď sem prosím odkazy na ta zahraniční fóra, rád bych si je přečetl, dík.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

O poměru cena/užitek je, abych tak řekl... veškerenstvo. :)
A ten poměr je pro každého jedince taky subjektivní.

Můj úhel pohledu co se týká investice do top-end krabiček ála Strymon und spol.:
Pro elektrickou kytaru? Absurdní zbytečnost.
Pro akustickou kytaru? Dokážu ji vcelku akceptovat.
Pro studiové efektování, které popisuje Subroofer? Určitě akceptuju (ač bych preferoval SW cestu).

A jen tak na okraj, když už se tu šířeji řeší převodníky a vůbec kvalita zvuku... co si myslíte o krabkách Source Audio?
http://www.sourceaudio.net/products/sou ... reverb.php
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cherreda píše: A jen tak na okraj, když už se tu šířeji řeší převodníky a vůbec kvalita zvuku... co si myslíte o krabkách Source Audio?
levny digitalni sh*t, který navíc navrhuje nějakej klávesák 8)

Do opakovaného rozboru, proc lidi tak snadno podlehaji marketingovym vejickam a pocitu, ze musi mit pro svoje domaci drnkani (pripadne pro pet platicich fanousku) drahe vybaveni na urovni NASA (strymon, eventide, moog), se poustet nebudu.

Jenom ve svem svatem nadseni nezapominejte, ze hendrek hleda reverb pro basove duo, takze se mu v kapele prilis ztracet nebude. A taky by nemel okradat rodinu kvuli takove cypovine jako je supereverb na koncerte.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Kucííí, stavte se, kdo jste poblíž České Třebové, zúčtujem :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hyeniku, ty jsi rozumný synek :).
Neboj, rodinu neokrádám, prodal jsem dnes na bazoši dvě krabky za 3,5k, takže ten HOF se mi tím plně vykompenzuje.
Myslím, že debata je víceméně ze strany dosavadních přispěvatelů vyčerpána, zazněly příspěvky pro i proti a každý ať si nakonec vybere dle svého gusta. Dál už asi netřeba danou věc řešit.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Když to pro moderátora přestane být zajímavé, lepší to ukončit? :wink:
Ty názory na Source by mě opravdu zajímaly, ale gut, jsem ukázněný.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“