Lupnutí při přepínání mezi snímači.

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Gaudio

Lupnutí při přepínání mezi snímači.

Příspěvek od Gaudio »

Ahojte,

možná už tu někdo tohle téma zmiňoval, ale nic jsem nenašel, takže zakládám nové téma.

Při přepínání mezi snímači se ozývá poměrně hlasité lupnutí, nevíte někdo, čím by to mohlo být? Případně co s tím?

Já se v tom moc nevyznám a kytaráře nemám zrovna nejblíž, takže se chci nejdřív zeptat, jestli to nebudu schopen opravit sám.

Díky předem za všechny příspěvky.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: Lupnutí při přepínání mezi snímači.

Příspěvek od mirostrat »

priestriekat prepínač ? :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, poskytuješ poměrně málo informací. Lupnutí bývá obecně projevem připojení na jinou okamžitou napěťovou úroveň. Příčin může být víc. Můžeš vyzkoušet co radí mirostrat, ovšem jestli myslíš lupnutím to jak ho chápu já, tak to nepomůže. Lupnutím se znečištěné kontakty neprojevují. Máš snad aktivní snímače? Tam by bylo to lupnutí pravděpodobnější, ale u pasivů?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Gaudio

Příspěvek od Gaudio »

Jedná se o kytaru typu strat od značky Blade.

Lupnutí se ozývá pouze při přepínání mezi kobylkovým a prostředním snímačem. Snímače jsou aktivní, dá se přepínat na pasivní.

Lupnutí se neozve vždy, navíc někdy je ta hlasitost lupnutí vyšší někdy zase výrazně nižší.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, když máš přepnuto na pasiv, lupe to taky?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Gaudio

Příspěvek od Gaudio »

Ahoj,

ano, lupe to i na pasivu.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jestli to lupnutí je spíš krátké zaškrčení, je to přepínačem. Na chvilku může pomoct přepínačem přepnout desetkrát tam a zpět, kontakty se oživí. Vyčistit nebo vyměnit je lepší,
Pak by mohly být snímače v protifázi, a to lupe ve smyslu rozdílu v napětích. Ovšem to bys poznal - projevovalo ba se to výrazně suše výškovým zvukem v mezipoloze.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Gaudio píše: Snímače jsou aktivní, dá se přepínat na pasivní.
:?:
Můžeš hodit link, abychom věděli o jaký typ se přesně jedná. Co tam je za snímače?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Variable Spectrum Control (VSC-3) je vestavěný preamp. Snímače jsou pasivní.
Gaudio

Příspěvek od Gaudio »

Ahojte,

asi to bude opravdu jak píše kmensik, vždy je to nejhlasitější, když to přepnu poprvé, pak už se to kolikrát neozve vůbec anebo ne tak moc nahlas.

Ještě bych se rád zeptal, jak to mám vyčistit?

Díky moc!
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Záleží na typu přepínače, otevřený, uzavřený... Jestli je tam něco obyč a je to jednorázovka, raději koupit za dvě sta přepínač než čistící spray.
Lepší switch v každám případě prostříkat contact cleanerem. Nejlépe v demontované poloze, abys nezadělal celou kytaru.
Něco z tohoto. Používám obyčejný isopropanol.
http://www.ges.cz/cz/chemie-pajeni/chem ... SMMC4.html
http://www.ges.cz/cz/chemie-pajeni/chem ... SMMC2.html
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“