Efekty Electro Harmonix

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Elkesar

Re: Efekty Electro Harmonix

Příspěvek od Elkesar »

Ahoj mám ho, ale v modifikované podobě ve stylu JHS. Zvukově je to příjemný clean boster+overdrive. Docela se mi líbí, že když ho správně nastavím. tak pěkně čistě zesílí signál. Overdrive je zase poměrně transparentní a dřevnatý což se mi dost líbí.

Ohledně problematiky bufferu a true baypassu prohledej hudební forum :) Ale mohu ti říct, že buffer je v téhle krabičce povedený a neovlivňuje negativně signál.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

True bypass/buffered bypass má smysl u efektů typu reverb/delay, kdy po vypnutí efektu dojde při buffered bypass ještě k dozvuku, zatímco true bypass efekt po vypnutí "uřeže". Nevím, k čemu by u krabičky typu OD měl buffered bypass význam (snad jedině, že by to fungovalo jako Buffer od Baygera, o čemž ale nejsem přesvědčen).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Podobnou funkci, jakou má ten Bayger Buffer, má každý dobře udělaný buffer, jen většinou nemá ten potenciometr pro gain. Tj. obstará Impedanční přizpůsobení signálu a omezí ztráty, především vyšších frelvencí, v kabelech. Možná i to je záměr EHX v Soul Food, a to buď proto, že to tak má i originál Klon (tím si nejsem jistý), nebo proto, že krom TB puristů je i dost kytaristů, kteří naopak preferují v krabičce buffer. A pokud by třeba nakopávátko bylo jejich jediná krabička před zesilovačem (modulace a dozvuky buď nepoužívají, nebo je mají ve smyčce), mohli by už s degradací nebufferovaného signálu mít problém. Zvlášť pokud jim jde o to, aby charakter zvuku bez a s nakopávátkem byl stejný, jen se lišil množstvím gainu.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Tak máme tady supr novinku, zvažuji, že do ní půjdu.

Electro-Harmonix Pitch Fork
http://www.ehx.com/products/pitch-fork

https://www.youtube.com/watch?v=s2O2xaRfje0
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Hezká variabilní věcička... :D
Cenově bude tak na 250 dolarech, jak hádám... takže snad jindy... :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vypadá to, že by mohl strčit do kapsy micro POGa, právě díky těm přidaným fičurám (exp. pedál, více režimů pitch shiftu). Akorát zvukově to bude asi cca nastejno, tzn. stále chemie, hlavně u nižších tónů. Ony ty ukázky zní vždy dobře, ale v praxi pak člověk tu chemii stejně pozná, i když mezi podobnýma krabkama jsou v tomto ohledu EHX na špici.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jj, bezva, další možnost na výběr, jen houšť... pro Whammy a Morpheus mluví kompaktnost all-in-1, ale jsou to velké "čtvercové" krabice, se kterými se občas v pedalboardu bojuje o místo. Takže je fajn, že s Pitchfórkem je možnost si v pedalboardu exp. pedál umístit jinak. Někomu to může velmi pomoct.

Co se týká videa - u něčeho mám pocit, že Pitchfórek reaguje s latencí, ale může to být jen synchronem videa.
A samozřejmě polyfonie není moc dokonalá, ale na to si obecně asi ještě pár let počkáme.
Jinak mám (zatím z videa) dojem, že Whammy5 polyfonii zvládá lépe. Sám mám sice Whammy4, ale 5-ku jsem vcelku pečlivě vyzkoušel v obchodu a příjemně mě překvapila.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

darwan23 píše:Hezká variabilní věcička... :D
Cenově bude tak na 250 dolarech, jak hádám... takže snad jindy... :)

Na Gear Page, panují fámy, že bude za 130 doláčů což by byla velmi zajímavá nabídka!

http://www.thegearpage.net/board/showth ... ?t=1489382
Furch Durango
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud ano, tak každopádně! Ale počkejme si na realitu :).
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nemuselo by to stát nějak moc - byli by trochu krátkozrací, kdyby cenu nasadili nějak vyšší, než by byla cena efektu + libovolného průměrného exp. pedálu, než je cena za Whammy5. :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

u starého piráta obdivuju, že porad prichazi s necim novym nebo aspon "novym".
http://youtu.be/1UtKaicGDkQ?t=8m19s
ze to neni nekonecna recyklace jednoho overdrive obvodu.
Nejake hluboke shiftovani zatim stejne nefunguje nikomu, vzdycky ten zvuk zmeni barvu (k horsimu), takze pouzivat to treba misto podladeni nebo sedmicek (jak se casto holedbaji reklamni materialy) je vylozene nouzovka. Ale jako efektni koreni, proc ne.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No když si vezmu, že microPOG stojí nový přes 5tis., pak tato krabička jej IMHO pohřbí, nebude-li dražší, což tu tvrdíte, že nebude. Poněvadž oktávu nahoru i dolů a blend jako mPOG to umí. Akorát nebude mít nezávislý blend pro obě oktávy zvlášť, ale co už, s tím bych klidně mohl žít, kdybych tou krabkou chtěl mPOG nahradit (stejně uvažuji o prodeji a místo toho B9, jelikož jsem přešel na base na pikolo struny a již se nemusím zvyšovat krabkou). Otázka je, zda tam bude stejný obvod a zvuk, což IMHO nebude, protože mPOG žere cca 170mA, zatímco Pitch Fork dle manuálu 30mA. Počkám si na nějaká srovnávací videa a testy.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Hendrek píše:Otázka je, zda tam bude stejný obvod a zvuk, což IMHO nebude, protože mPOG žere cca 170mA, zatímco Pitch Fork dle manuálu 30mA. Počkám si na nějaká srovnávací videa a testy.
Tak tohle mě trklo taky na první přečtení - odběr skoro na šestině původního... U MicroPOGu už snad ani není co zjednodušovat - a tahle krabička toho (alespoň papírově) zvládne víc - nebo spíš obdobné věci trochu odlišným způsobem. Necháme se překvapit...

Btw. na homepage EHX je, koukám, nový i dvojpedál "Turnip Greens" - kombinace Soul Food a Holy Grail Max. Vzhledem k tomu, že mezi zkreslením a reverbem mívám další velkou hromadu plechu, nechává mě ledově klidným... :D

http://www.ehx.com/products/turnip-greens
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Podle obrázku to má send a return
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

filo01 píše:Podle obrázku to má send a return
Díky, toho jsem si ani nevšimnul... V tom případě už to jakýs takýs smysl má, ale i tak tenhle kousek zůstává na okraji mého zájmu :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

darwan23 píše:Btw. na homepage EHX je, koukám, nový i dvojpedál "Turnip Greens" - kombinace Soul Food a Holy Grail Max. Vzhledem k tomu, že mezi zkreslením a reverbem mívám další velkou hromadu plechu, nechává mě ledově klidným... :D

http://www.ehx.com/products/turnip-greens
EHX mám rád, ale nazvat v marketingových blitkách dvojkrabičku se 6-ti poťáky multiefektem hraničí s výsměchem do ksichtu. :roll: :)
Je to velmi marný výrobek, ale aspoň je docela hezký. :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a neni to multi? je to snad jenom jeden efekt? muhehe
dokazu si predstavit borca s cistym aparatem ktery chce jenom trosku drivu a sustainu na solo, ze to pro neho muze byt idealni reseni.
A pamatuju si na vyrok Bognera, ze na trhu se nikdy nechyti ten vas nejvymakanejsi a nejvymazlenejsi vyrobek, ale naopak presne to, co doplnite do vyrobkove rady jenom tak mimochodem. Takze proto je treba neustale bombardovat trh "novinkama" a cekat co se chyti...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hendrek píše:True bypass/buffered bypass má smysl u efektů typu reverb/delay, kdy po vypnutí efektu dojde při buffered bypass ještě k dozvuku, zatímco true bypass efekt po vypnutí "uřeže". Nevím, k čemu by u krabičky typu OD měl buffered bypass význam (snad jedině, že by to fungovalo jako Buffer od Baygera, o čemž ale nejsem přesvědčen).
Hendreku, bypass s bufferem nutně neznamená, že má efekt nutně funkci trails / spillover, tedy doznívání po vypnutí efektu.

Na příkladech - Malekko Ekko má přepínání TB/Buf, ale nemá trails, naopak Nose Pedal umí dělat TB s trails, i když teda při zapnutí trails se už TB nezapne jako čistý TB, nicméně tvrdili, že tam pořád nemají buffer.

Přepínání TB/Buf může mít smyslu pro fajšmekry/snoby/nalhávače-si/netopýry (nehodící se škrtněte, nebo doplňte další), protože zapojení mění zvuk - minimálně pokud jde o hlasitost. U Ekka se mi (překvapivě?) líbí víc buffer než TB zapojení.

Jinak o smyslu bufferu asi není třeba sáhodlouze rozprávět, dost tu již bylo řečeno v jiných threadech.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, Nero, pravdu díš :oops: (proto mám jen oranžový nick, ne modrý ani fialový :D). Smysl bufferu u tohoto efektu je, že pokud máš třeba dlohé káble nebo hodně krabiček, může to pomoct "protlačit" signál (zjednodušeně řečeno).
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Tak to vypadá, že cena bude opravdu bude 131 USD

Uvidíme jak se to ustálí, ale myslím, že je dobře nastavená....

http://www.sweetwater.com/store/detail/PitchFork
Furch Durango
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“