jak nazvučit příčnou flétnu?
Pravidla fóra
jak nazvučit příčnou flétnu?
Už se mivíckrát stalo, že se mě zvukař ptal, kam mi má u příčné flétny dát mikrofon. Když ho cpal až úplně na konec flétny, tak jsem se bránila, že odtamtud už moc zvuku nejde, spíš bych to tipla tak mezi spojnici prvního dílu (ten co má náustek) s druhým dílem, aby zas člověk do toho mikrofonu nefuněl, ale vlastně sama nevím. Poradíte prosím?
Re: jak nazvučit příčnou flétnu?
Nazvučení flétny se může řešit zpěvovým mikrofonem (také často hráč zpívá vokály, nebo dokonce sólo). Takže mikrofon na "hubu" a flétnisti už si s tím poradí. Také svým pohybem kolem mikrofonu mohou řešit dynamiku svojí hry a korigovat tak, co leze ven.
Strkat mikrofon ke konci flétny je nesmysl. To je jako zvučit kytaru u ladících kolíků
.
Nebo se dá použít klopový mikrofon, umístěný viz obr.

Strkat mikrofon ke konci flétny je nesmysl. To je jako zvučit kytaru u ladících kolíků
Nebo se dá použít klopový mikrofon, umístěný viz obr.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Re: jak nazvučit příčnou flétnu?
Z flétny jde silný proud vzduchu - takže mikrofon k puse jako na zpěv, ale níže a šikmo nahoru. Ten proud vzduchu se tam nesmí při pohybu dostat.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮