Dotaz ohledne ladici mechaniky.
Pravidla fóra
-
sosak123
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/tomasdefekt
Dotaz ohledne ladici mechaniky.
Zdravíčko, měl bych dotaz ohledně ladící mechaniky. Na mé kytaře se stalo to že se mi ztratil 'kolík' z jedné ladicí mechaniky a ted potrebuju poradit co s tim do tedka jsem to ladil pomoci kombinacek
ale de i o to ze se více rozladuje... todíž potřebuju poradit jestli se dá koupit ladici mechanika jednotlive nebo komplet po 6-ti, jenom aby sme si rozumeli: http://www.bachmusik.com/m-1001-cr_p108# diky za pomoc.
Baskytara:Washburn xb100>GK 700RB+GK 210mbe>Laney RB2(na takovéto domácí žvýkání)
Kytara:Washburn G-IV>Marshall 5210 1980s
Cabel Bespeco PT600P Ladička Korg ???
Kytara:Washburn G-IV>Marshall 5210 1980s
Cabel Bespeco PT600P Ladička Korg ???
Re: Dotaz ohledne ladici mechaniky.
jestli máš v dosahu nějaký solidní hudebniny tak tam zajdi a poptej se . Mel by si to sehnat . U nás je normálně maj jako kusovky .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Jednotlivé ladící mechaniky seženeš třeba tady - http://www.alexim.cz/hardware/mechaniky ... /3491.html
Ale už se mi nechtělo
vyhledávat ten tvůj typ.
A nestačilo by ti dokoupit jen ten chybějící rondel? - http://shop.sollerguitars.com/index.php ... es/others/
kdybys hledal tady na fóru, tak se to před týdnem řešilo tady (a nejen tady) - post498488.html?hilit=rondel%20lad%C3%A ... ky#p498488
Ale už se mi nechtělo
A nestačilo by ti dokoupit jen ten chybějící rondel? - http://shop.sollerguitars.com/index.php ... es/others/
kdybys hledal tady na fóru, tak se to před týdnem řešilo tady (a nejen tady) - post498488.html?hilit=rondel%20lad%C3%A ... ky#p498488
jiná hlavička může a taky nemusí pasovat na mechaniku co má na kytaře . taky semi to jednou stalo

Předpokládám že to ví. Na osobní auto si taky nekoupím pneu na autobus.core88 píše:jiná hlavička může a taky nemusí pasovat
Je to o jeho volbě. Buď koupí celou mechaniku nebo bude objíždět hudebniny a zkoušet rondelky.
Snažil jsem se poradit a navrhnout i jiné varianty a lépe to neumím.
Ahoj,
obnovuji jedno starší téma s dotazem ohledne ladící mechaniky
Bohužel zatím bez fotek.
Koupil jsem si ze srandy nějaký starý rádoby LP od Hyundai .... ehm ... no jsou v tom strčené silné snímače a dobře se mi na tu srandu hraje, ale kytara vůbec nedrží ladění. Nultý pražec promazán, kameny ok, takže se dívám na ladící mechaniky. Jsou uzavřené, vypadají slušně až na to že - a teď k problému:
Nedrží ty kulaté krytky z horní (pohledové) části hlavy, ani nejdou zatlačit, tak se podívám pod tu krytku a vydím že kolík je o něco tenčí než otvor v hlavě a je omotaný jakousi šnůrkou, která už nedovolí té krytce držet v otvoru. Šnůrka už zjevně neslouží jak má a kolík je tím pádem v otvoru mírně ze šikma.
Co si o tom mám myslet ? Je to běžná praxe, nebo takhle někdo řešil montáž kolíků s menším průměrem ?
Napadá mě mechaniky vymontovat, šnůrku vyhodit, kulaté krytky přilepit do hlavy a následni kolík mechaniky znovu prostrčit, takže by jej měla držet v rovina ta krytka...
Prosím o rady a názory.
obnovuji jedno starší téma s dotazem ohledne ladící mechaniky
Koupil jsem si ze srandy nějaký starý rádoby LP od Hyundai .... ehm ... no jsou v tom strčené silné snímače a dobře se mi na tu srandu hraje, ale kytara vůbec nedrží ladění. Nultý pražec promazán, kameny ok, takže se dívám na ladící mechaniky. Jsou uzavřené, vypadají slušně až na to že - a teď k problému:
Nedrží ty kulaté krytky z horní (pohledové) části hlavy, ani nejdou zatlačit, tak se podívám pod tu krytku a vydím že kolík je o něco tenčí než otvor v hlavě a je omotaný jakousi šnůrkou, která už nedovolí té krytce držet v otvoru. Šnůrka už zjevně neslouží jak má a kolík je tím pádem v otvoru mírně ze šikma.
Co si o tom mám myslet ? Je to běžná praxe, nebo takhle někdo řešil montáž kolíků s menším průměrem ?
Napadá mě mechaniky vymontovat, šnůrku vyhodit, kulaté krytky přilepit do hlavy a následni kolík mechaniky znovu prostrčit, takže by jej měla držet v rovina ta krytka...
Prosím o rady a názory.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Kup lepší mechaniky
Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
Z mého laického pohledu by ta šňůrka měla částečně eliminovat tření mezi kritkou a kolíkem, aby nebyly kov na kov. Chtělo by to fotku.remisa píše:Ahoj,
obnovuji jedno starší...
Teď se zeptám já. Mechaniky na mojí epi jdou hodně z lehka. Jde je nějak dotáhnout?
FOTO
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Ne
Odesláno z mého ALCATEL ONE TOUCH 6040D pomocí Tapatalk
Odesláno z mého ALCATEL ONE TOUCH 6040D pomocí Tapatalk
Hellou, nerad bych byl za žvanila, ale já bych řekl, že by to dotáhnout mělo jít. Sice za cenu toho, že musíš shodit struny a sundat ty domečky, co jsou na mechanice. Na osičce s kolečkem by měl být šroubek, kterým se přitáhne ta osička do šneku. Nebo je to nýtované, tak to zase slož a smiř se s tím, že to nepůjde. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Ahoj,
u jedné ladící mechaniky jsem ztratil takový kroužek (viz foto)
Ta struna se mi dost rozlaďuje, myslíte, že to může být tím?
Je to na výměnu mechanik, nebo se to dá nějak opravit? Dík
http://www.jpeg.cz/images/2014/10/08/Yi0AE.jpg
Bohužel to sem neumím vložit, tak posílám odkaz
u jedné ladící mechaniky jsem ztratil takový kroužek (viz foto)
Ta struna se mi dost rozlaďuje, myslíte, že to může být tím?
Je to na výměnu mechanik, nebo se to dá nějak opravit? Dík
http://www.jpeg.cz/images/2014/10/08/Yi0AE.jpg
Bohužel to sem neumím vložit, tak posílám odkaz
Zajdi se zeptat do hudebnin jestli ty kroužky maj . Nechaj se normálně koupit http://www.bachmusik.com/teflonovy-o-kr ... ndel_p2114 . V hřídelce mechaniky je šroubek ten povol a sundej konec kterým otáčíš při ladění . Pak jen dej bacha až ten šroubek budeš dotahovat aby si ho nedotáh moc , moh by si rozmačknou tu podložku .

Myslíš, že by tam mohl pasovat tenhle cos mi poslal? Ze bych to objednal. 3 Kč mi příjde docela dobra cena, lepší než měnit mechaniky 
- jeleniste
Akorát mam obavu, že kroužek za tři káčé ti od bacha nepošlou samotnej, budeš muset ještě něco objednat k tomu.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
ZH6 píše:Myslíš, že by tam mohl pasovat tenhle cos mi poslal? Ze bych to objednal. 3 Kč mi příjde docela dobra cena, lepší než měnit mechaniky
Když ti dojdou baterky v ovladači tak si taky nekoupáš novou televizi
Jestli to pasovat bude na 100% nevim ale když zajdeš s kytarou do nějakých hudebnin co máš blízko tak ti tam poradí .
Ten odkaz na bacha sem dával jako příklad že to sehnat jde .

Dík, problém je, že pracuju v zahraničí (Švýcarsko) a bydlím docela daleko od většího města a ani na internetu jsem zatím nenašel nějakej dobrej kytarovej obchod... A když už tak tady se nevyplatí nic kupovat... (za cenu toho kroužku bych měl určitě v čechách všechny ladící mechaniky
)
Zkusím pohledat a něco objednat, Hlavně jsem nečekal, že se tohle bude dát sehnat jako náhradní díl...
Zkusím pohledat a něco objednat, Hlavně jsem nečekal, že se tohle bude dát sehnat jako náhradní díl...
jo takle .... Ale tak Schweiz neni rozvojová země
pokud teda nemakáš na horský chatě od kerý je civilizace 8 hodin chůze
Zkoušel sem to hledat ale nevim jak se to jmenuje
tak dej pak vědět jestli to našel .

- jeleniste
To by Ti asi poradil kocour. Ten tam je, myslim, taky a vyrábí kejtry, takže by asi věděl, kde se optat.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Díky, zkusím to nějak objednat a vyměnit sám, snad to zvládnu. Pokud by to nešlo tak bych někoho zkusil zkontaktovat.
EDIT: Tak jsem si ten kroužek pro jistotu i sundal z jiné mechaniky a velikostně by to mělo sedět.
EDIT 2: Sakra tak minimální objednávka 400 Kč...
EDIT: Tak jsem si ten kroužek pro jistotu i sundal z jiné mechaniky a velikostně by to mělo sedět.
EDIT 2: Sakra tak minimální objednávka 400 Kč...