necibici píše:Já bych to viděl na Paiste PST-7 Heavy 16 + 18 crash.
Narozdíl od turků je kvalita zaručena a jestli do nich budeš hodně mlátit, platí to dvojnásob....
Děkuji kolegáčkové za důvěru :-*
Turecko, nebo obecně "orient" je pravlast všech činelů, gongů a podobně. Z toho plyne, že dlouholetá tradice a úspěch turecké činelové školy jasně ukazuje kdo umí činely nejlépe. Není nad kvalitní turecké činely! U třeba takoví, původně švýcarští PAISTE či kanadští SABIAN se učili u turků!!
ANATOLIAN je jedna z těch soudobých skvělých tureckých značek, kde se kloubí velmi dobrá kvalita, ruční zpracování a rozumná cena! Turecké činely jsou více muzikální... ale to je samozřejmě subjektivní.
Od netureckých firem jsou samozřejmě dobré řady činelů také, ale je to o jiném charakteru a jen o top řadách....... jakživo bych si nekoupila Paiste, a ještě k tomu nižší řady, jak ti propaguje kolega moderátor!!

Prošla jsem si obdobím MEINL, PAISTE a naposled SABIAN....... před lety jsem ale objevila své první turky, a dnes už na ANATOLIAN nedám dopustit. A i když nezpochybňuji kvalitu třeba takových 2oo2, tak prostě PAISTE mému uchu nesedí. Ale to je fakt jen moje vnímání... jiní to vidí a slyší třeba jinak :-p
Co se týče rady, který kousek do toho rokenrolu, tak třeba zmiňovaná řada Baris určitě není špatná volba, já bych tedy sáhla pro svoji oblíbenější řadu Ultimate či Traditional. Pro tvrdší rock pak třeba Kappadokia nebo Diamond, respektive Diamont Trinity.
I tady ale platí, že nejlépe rozhodne vlastní ucho!!
A poznámka: Označení MEDIUM značí střední tlouťku činelu. To se samozřejmě podepisuje na zvukovém charakteru činelu, ale víc to souvisí s razancí hry!! A to je důležité. Často nevhodný výběr tloušťky činelu zapříčiňuje, že velký "bijec" tenký činel odepíše a pak se diví a smutní nad zlou kvalitou, a přitom si za to může sám!! Takže fakt pozor na to.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "