Mixpult USB jako zvuková karta, nebo BOSS BR-800?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
MirekE

Mixpult USB jako zvuková karta, nebo BOSS BR-800?

Příspěvek od MirekE »

Zdravím všechny ochotné pomoci. Prošel jsem si fórum a nenašel jsem uspokojivou odpověď na své dilema.
Situace: Pokouším se doma cvičit, komponovat, jammovat, ať už tomu budu říkat jakkoliv, rád bych si své pokusy nahrál. Dále řeším, že ke své elektrické kytaře, elektroakustické kytaře, multieffectu BOSS ME-80 a Looperu BOSS RC-30 pořídil nějaký bicí automat který bude znít alespoň tak jako bicí ze zmiňovaného looperu.

Takže po dlouhém bádání se vymyslel toto:

a) Alesis SR18 + Alesis MultiMix 8 USB FX
b) BOSS BR-800

Jsou to v podstatě stejná řešení (z pohledu mých potřeb)
Obojí má Hi-Z vstup
Obě řešení obsahují bicí automat
Obě řešení mi umožní nahrát si své pokusy a nápady.
U obou řešení získám ext. zvukovou kartu

plus pro a)
mix s více výstupy
asi lepší bicí automat s pohodlnějším ovládáním
bicí automat obsahuje i basovou linku

plus pro b)
all in one za stejnou cenu
nemusím pro nahrávání připojovat pc

Může mi prosím někdo pomoci s řešením tohoto dilematu? Třeba mi řekněte že něktteré z toho zařízení stojí za prd nebo tak něco :)

Díky
Marylin

Re: Mixpult USB jako zvuková karta, nebo BOSS BR-800?

Příspěvek od Marylin »

Popsané řešení ať už jedno či druhé bude fungovat... Nicméně osobně bych to řešil jinak.

Také si zaznamenávám své nápady... Mám zvukovou kartu a v počítači v DAW mám virtuální bicí. Konkrétně EZ Drummer a Steven Slate Drums. Obojí tyto VSTi bicí obsahují celou řadu bicích smyček různých stylů a různých groove apod. Stačí to jen naházet do stopy v nahrávacím programu a vytvořit si bicí linku dle libosti a do toho s kytarou hrát...

Toto řešení by tě vyšlo levněji než to popisované. Nicméně k hraní by si musel zapínat PC. Výhodu vidím v tom, že si pak v DAW můžeš přímo editovat nahranou kytaru, dávat si na ní efekty atd.

Píšu to jen jako další alternativní řešení tebou popsané situace...
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
MirekE

Příspěvek od MirekE »

Diky za odpověď, nicméně jak jsi přesně vycítil, snažím se o eliminaci počítače. Bicí mi zní skvěle z looperu a pokud takovový zvuk bicích dostanu z jednoho nebo druhého ze svých řešení, budu rád. Z PC jsem ještě takové bicí neslyšel, ale tím netvrdím že neexistují.

Co se DAW týče, počítám s ním až na mastering (navíc obě moje řešení fungují jako DAW kontroler, případně jako zexterní zvuková karta)

Každopádně díky, zatím se lehce přikláním k řešení s BOSS BR-800.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mastering nech udělat někomu jinému a ty se budeš aspoň víc soustředit na svoje nápady ;-)

Krom toho je DAW určen na spoustu věcí - kromě masteringu (v pravém slova smyslu). Já jen, abys pak nesplakal nad investicí....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
MirekE

Příspěvek od MirekE »

Mastering prostě bude homemade. :) až ze mě bude muzikant, a né "brnkálista přicmrndálek" tak se určitě obrátím na profíky. Do té doby si chci hrát a cena kterou mě bude stát moje řešení je pro mě prostě přijatelná. Chtěl jsem vlastně poradit jestli nedělám nějakou vyloženě technickou chybu a nebo jestli jsem nepřehlédnul nějakou podstatnou věc, případně na co si dát majzla. Jo a taky jestli ta rytmika je slušná v případě toho BOSSe.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

No co dodat, evidentně to máš v hlavě vyřešené (až na to používání pojmu "mastering"...). Přeju hodně štěstí.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Mirek: jinak obě tebou zmíněné věci evidentně nikdo neměl v ruce (jinak by předpokládám už něco napsal). Takže buď tomu dáš ještě čas nebo se zeptáš i jinde (pokud jsi tak již neučinil) a nebo se prostě rozhodneš a s výsledkem se ztotožníš nebo ne 8)

Nebo se vydáš jinou cestou - Marylin nastínil (například). Ale palce držíme :-)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
perda
Nový uživatel

Příspěvek od perda »

Tak píšem ako majitel BR-800 a rád by som sa podelil o svoje skusenosti.

Jednou z veľkých predností je to čo hľadáš, všetko v jednej krabičke, ktorá zaberie min. miesta, funguje aj na baterky, takže max nezávislosť. Napr. prídem večer z práce, zoberiem BR, gitaru, slúchadlá, zatvorím sa niekde, kde nebude rušiť suchý zvuk el. gitary a môžem si ohuliť hlavu skresleným zvukom a nikoho to neruší a pritom kvalita zvuku gitary sa neskreslí ako keď pichneš slúchadla do nejakého komba.
Nevýhodou je, že zvuky v banke musíš prepínať ručne(čistý-skreslený a pod.) Presetové zvuky sú použitelné s velkou možnosťou úpravy.
K BR800 dostaneš CD s programom na vytvorenie rytmu bicích, kde si v mriežke urobíš celú skladbu s presetových rytmov alebo si to od základu napíšeš celé sám, samozrejme aj s možnosťou výberu rôznych zvukov rytmičáku, kopáku a pod.
Na cd je aj program na prevedenie tvojich nahrávok v BR na súbor typu waw, a použitelný DAW Sonar 8,5 do ktorého môžeš nahrávať s BR 1 mono alebo 1 stereo stopu naraz, počet vytvorenia stôp v DAW je neomedzený. V samotnej BR môžeš nahrávať 4 stopy naraz. Dá sa urobiť aj to, že ja napríklad s kapelou nahráme bicie na 4 mikrofóny naraz, prevediem to do waw a potom vložím do Sonaru ako zvukový súbor. Velkou výhodou BR je , že má práve režimy na rôzne kombinácie nahrávania, ako je git+ spev a podobne a tento režim ti prednastavý microfóne vstupy . Príklad: nahrávam bicie a po navolení príslušného režimu mám na každom vstupe nastavený preset jednotlivo pre rytmičák, kopák a 2 vstupy na overheady, sú nastavené +- korekcie, compresor, noise geit a pod, jasné môžeš ešte upraviť poprípade aj vyradiť ak ti niečo nevyhovuje.
BR obsahuje aj 30 masteringových presetov, kde po finálnom mixe môžeš skladbu jedným s presetov zmástrovať, netvrdím, že to je ako z profi štúdia ale lepšie ako by to urobil človek bez vybavenia a skúseností.
No len aby som BR nechválil :) má aj svoje úskalia, a to hlavne dotykové tlačidlá ktoré sa mi občas seknú a tak musím celú mašinu vypnúť a zapnúť, treba si dávať pozor aby si nenechával prsty tesne nad tlačidlami, môžeš nechcene spustiť nahrávanie a pod. Hlavne pri rolovaní kolieskom musím dávať pozor, aby som pritom neprešiel prstom cez šipky prepohybu v nastaveniach ktoré sú tesne vedľa kolieska, lebo v ten moment už roluješ v niečom inom :? Tiež mám problém niekedy s načítaním SD karty ktorú musím niekedy viackrát vybrať a opäť vsunúť aby mi ju načítalo, ale môže to byť aj tým že používam SD 32Giga.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to : perda , aneb kdo ví :) pokukujem po tomto BOOS BR 800 , hlavne by ma zaujímalo , či to má Phantom na všetky štyri vstupy , potom , či sa dajú efekty editovat , napr. gain na overdrive , delaye atď. neni sú napevno ? a keď nahrávaš , tak možeš nahrávať do 800-ky a zároveň do PC ? či musíš nahrať do 800 a potom cez USB natáhnut do PC ? no a ešte by ma fakt zaujímalo , či to funguje aj s iným softom , lebo ja mám mix Presonus 16.0.2 a k tomu soft Studio One Artist , či by to spolu fičalo , myslím ten soft , alebo trebárs CEP 2 , Adobe Audition , no a dosť podstatné , ten zvuk cez mikráky je OK , neni to nejaké šumítko ? dá sa s tým nahrať trebárs koncert ? myslím na tie interné mikráky ,dík
edit : pls ktoo má tento BR 800 , je to fakt také hrozné s tými dotykovými tlačítkami ?
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

čaute , no tak mi prišiel dneska ten BOSS BR 800 , velice šikovná mašinka , tak napíšem prvé dojmy , výzorovo kazia dojem faderky a poťáky nad nimi , desingu ináč nevyčítam nič iné , no a praktické nedostatky vidím hlavne v dotykových tlačítkach , podsvietenie je totiž na dotykovej ploche ÓÓÓ , tak toto je fakt vélký prešlap , kurník šak aj na varnej doske sú ledky vedla dotykového senzora , je to nepríjemné niečo tlačiť a nevidiet či to zaplo-vyplo, stres , velké mínus , ďalej multi funkčné koliesko , no ten čo to navrhol má snáď 120 cm , je to pre malé až detské ručičky , 2,3 cm , naviac je koliesko z hliníku a šmýka sa pri točení , zvrchu sú také mini štuplíky z tvrdej asi gumičky , ale neviem , čo tým kolečkom mysleli , veď tým sa vlastne ovláda celé menu , prehadzujú aparáty , rytmy , všetko , toto je najslabší článok celého zariadenia , DES :!: , ďalej by som vytkol osadenie displeja , je v rovine s hornou plochov a z pozície sediaceho muzikanta je z toho uhla displej zle čitatelný , pohlad zvrchu je OK , no a čo sa mi páči , je to relatívne intuitívne , ale treba si prečítat aj manuál , idem na to :) napájanie cez USB -super , baterky som ešte neskúšal , kúpim nové GP dobíjacie , no a samo cez adaptér , luxus , super je aj LINE OUT- Cinch a LINE IN malý jack , aj keď mohli to zduplovat s vekýmy jackmi , ale neva , ďalej je super velký jack na sluchátka , a velký jack vstup do guitar Hi-z :D no a zvuk , zatial som sa s tým pohral iba chvílku a demo songy sú otras , zvuk jak zo suda , dúfam , že sa dajú vymazat :!: milo ma prekvapil spiaci režim , po doktnutí sa niečoho okamžite nabehne všetko , ale tiež dúfam , že sa dá nastaviť čas za kolko to zaspí a vypnút, zvuk na mikráky som ešte neskúšal , no a zvuk presetov ako taký je no , zatial rozpačitý , dúfam , že v mojich songoch tú sudovosť odstránim a možno mám len vysoké nároky , lebo to porovnávam pustením pesničky cez Presonus a potom cez BR , no ale presonus je fakt úplne iná liga , fasa je , že mi to natiahlo BR do Studio One a napodiv všetko hrá jak má , ten rozdiel je ale počuť jak sviň , lebo idem na tie isté bedničky , velká spokojnost s http://www.kytary.cz aj som s nimi volal aj mailoval a super prístup a ochota a hlavne friškofka :!:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

tak po pár hodinách skúšania som si potvrdil to , čo píšu na nete o tých tlačítkach , katastrofa , prepína si to jak chce , pri multi kolečku stačí púhy dotyk a prepne si to na niečo iné :( :shock: neviem si s tým predstavit robotu po pár pivách , nedajbože poldeci , no a hlavne sa to nedá nijak vymakať , že toto lavé sa naučím stlačiť 0,05 N a ľavšie 0,06 N konkrétne tlačítka reagujú furt inak , od takej firmy jak je BOSS obrovský prepadák a zákazníci ktorý si to vyskúšajú niekde na predajni to podla mňa nekúpia , no ale koniec frflania né všetko sa podarí a zopár šedín , prípadne prvý infarkt ešte nikoho nezabili , budem tlačit ďalej , až kým sa nepretlačím :D ako mašinka je to super
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“