Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
pain2

Re: Homemade kytara

Příspěvek od pain2 »

A je ready na lak :)
Přílohy
20141013_184753_1.jpg
lathur

Příspěvek od lathur »

Nazdar, možná budu vypadat jako pitomec, ale nemáš ty díry na struny nějaký velký? To bude mít struny ukotvený jako španěla? Kolíčkem? Podle mýho odhadu je ta díra tak 5 mm, to je strašně moc. Leda bys měl rolny z obou stran. Jle T
proč to kupovat, když se to dá postavit
pain2

Příspěvek od pain2 »

Presneji je ta dira o prumeru 6,3mm a hluboka cca 8mm jak zepredu tak zezadu. Vlozky, ktere se tam zaklepavaji az po lakovani maji vnejsi prumer 6,5mm s hrubym povrchem, takze je vse v poradku
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Ale průchodky zepředu nejsou stejné jako ty zezadu. Určitě to máš ale vymyšlené, tak nebudu rýpat :)
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
pain2

Příspěvek od pain2 »

Pouzivaji se pruchodky na kytarach zepredu i rozmerove, co se davaji zezadu. :D tohle je ciste individualni vec. Uplne stejna jako nekdo chce mit na tele cerny pruh. Funkcne to ma nulovy vyznam.

Napr. http://www.mayones.com/en/katalog/setiu ... ahogany_EN
Mastr

Příspěvek od Mastr »

oficiálně nejsou, ale 90% velkovýrobců používá ze předu ty samé co zezadu - ty větší
správně by se měly používat tyto
Obrázek
ale plno výrobců to neřeší
Obrázek
takže nevidím problém
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Presne tak. U tech s mensim prumerem by mohl nastat problem u hracu, kteri hraji v drop Ais a natahuji na Eckovou strunu 60-ku :D myslim si, ze z hlediska univerzalnosti je lepsi pouzit vetsi prumer.
lathur

Příspěvek od lathur »

Nazdar, já to bral podle origo plánu Fender Telecaster, kdy ta šachtička pod kobylkou je 0,125 palce, což je nějakých 3,175 mm. Proto se mi ty díry zdály velký. Tož tak . JleT
Naposledy upravil(a) lathur dne 13.10.2014 23:21, celkem upraveno 1 x.
proč to kupovat, když se to dá postavit
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Do běžných průchodek se vleze i struna ,70 o to bych se nebál. Při použití těch zadních průchodek na topu kytary bych viděl jedinej problém v tom, že je vespod zúžená díra, takže se to bude při protahování strun zezadu v těle blbě trefovat. Ta zúžená díra by šla převrtat na větší průměr.
EDIT: Pain, Jak jsi dělal ty nápisy?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Tu pruchodku zbrusuji, co davam zepredu. Jsem si plne vedom zuzeni. Vrtanou diru tam mam 3mm, jen to mam rozsirene u povrchu pro pruchodky.

Motivy na predku mam z grafickeho studia. Rezana folie na plotru. Ta matna jde zalakovat v pohode.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

pain2 píše: Motivy na predku mam z grafickeho studia. Rezana folie na plotru. Ta matna jde zalakovat v pohode.
Jo myslel jsem si to. Já takhle stříkám logo. Přenést ten nápis pod strunama to musel být docela porod, ne? Zatím pěkný. Líbí se mi, že ses dokázal udržet původního návrhu i se všemi detaily.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
pain2

Příspěvek od pain2 »

Tak ono tam je nalepena ta folie. Cely cerny pruh vepredu je folie a v ni vyrezany ten napis. Na ten material se polyuretan chyta, ale to jsem mel jinou znacku. Ted objednam od Milesi, tak to zkusim na nejakych zbytkach, co to udela. Kdyz by se to nechytalo, tak si holt necham udelat negativ tech motivu a striknu to. Pruhy z boku tela a zezadu mam normalne strikle
pain2

Příspěvek od pain2 »

Hlavu už jsem rozlestil. Lak se na folie chytil v pohodě :)
Přílohy
20141023_114208_LLS_1.jpg
lespaul00

Příspěvek od lespaul00 »

Zdravím. Jsem tu nový. Postavil jsem 2 kytary a 3. je v procesu. Rád bych se tu tímto prezentoval fotky jsou na: http://lespaul00.rajce.idnes.cz/
a více info na : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
Rád bych kritiku, dojmy atd..
Budu rád pokud by si je někdo chtěl i vyzkoušet. Bohužel nemám žádnou ukázku zvuku, ale pracuju na tom. :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Vítej. Začátek výborný. Vypadají velice dobře. Poziční značky jsou pro slabozraké? :twisted: To se mi nelíbí. U druhé se mi nelíbí světlý skunkstrip a hlavně viditelně nerovnoměrná linka lepidla. A vruty spoje krku. Kup nerez s menší hlavou nebo originály s čočkovou hlavou. Jsou i nerez s čočkou, jen mají PZ drážku.
Jinak je dobře, že věnuješ pozornost a peníze kvalitním komponentům.
Víc se rozepiš, co jsi jak dělal, co je koupený polotovar (3. tělo na to vypadá) a co komplet vlastní výroba. Nejhodnotnější je (foto)dokumentace z výroby, na tom se ostatní můžou poučit.
square

Příspěvek od square »

S pozičníma i vrutama plně souhlasím s Kmensikem, strašně to kazí dojem. Osobně bych zvolil jinou povrchovku ale to je jen můj názor. Co se tvaru týče, vypadá dobře a že děláš i krky to je +.
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
lespaul00

Příspěvek od lespaul00 »

Dělám si všechno sám. Nic není polotovar - jak krk tak tělo. Proto se mi někdy stane, že nemám všechno přesně tak jak chci. Ty poziční značky byl čistě můj omyl. Nadává na ně spousta lidí a je fakt že do očí moc bijou. Stejně jako "Skunk stripem"..takže jo sem tam se mi objeví nějaká nepřesnost.. jestli ale myslíte tu u spoje na tělo (2. kytara )..tak tak jsem to musel zatmelit ( lepidlo+prachové piliny),protože se mi tam vyštípl kus dřeva. bohužel to takhle ztmavlo. Díry na vruty pro spojení krku u 2. kytary jsou o něco větší, takže jsem tam ty klasické s hezkou hlavou dát nemohl. Jsem holt už v polospánku vrtal díry větším vrtákem než jsem měl. Ten "Světlý skunk strip" (javor místo ořechu) má své zvukové opodstatnění, ale taky beru, že to někomu nešmakuje..samozřejmě když jsme zvyklí se dívat po několik desítek let na tmavou čáru, světlá se nám nelíbí. Zvukově je to dost velký rozdíl.
Seřadím a někdy brzy dám fotky z výroby na rajče.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

ty pozicni znacky jsou super :D
Hodně budem někde...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

lespaul00 píše:. Ten "Světlý skunk strip" (javor místo ořechu) má své zvukové opodstatnění, Zvukově je to dost velký rozdíl.
Nic ve zlým, ale to je hroznej blábol. :lol: Jak a na kolika kytarách jsi to testoval? Ten rozdíl ve zvuku spočívá v čem? Prodlužuje to sustain, získá to výšky nebo naopak basy, vyšší harmonický nebo to jen napsal nějakej chytrák na nějakým strat fóru? Vsadím boty a svou čest, že při jakýmkoliv rozumným testu nemůže být poznat byť sebemenší rozdíl ve zvuku při použití různýho dřeva na něčem tak bezvýznamným jako je skunkstripe. Seriozní test, ale stoprocentně neexistuje, protože je to ptákovina. Je to jen zakrytá škvíra pro výztuhu, tak aby to k něčemu vypadalo a použití tmavýho dřeva ve světlým krku maskuje nedokonalosti, tmavý lepidlo ve spojích a vytváří zajímavý kontrast.
lespaul00

Příspěvek od lespaul00 »

Re: J.J.
Testoval jsem to na oné kytaře (oproti tomu strat orig 96, strat mij 95, moje 1.) Stejná elektronika, hardware, šnůra, kombo (stejná eq ), trsátko a ruce. Změny? - jiné profily krku a jiný skunkstrip. Zvuk? hlasitější presence, více výšek, jasnější a čitelnější zvuk.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“