Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Nazdar, možná budu vypadat jako pitomec, ale nemáš ty díry na struny nějaký velký? To bude mít struny ukotvený jako španěla? Kolíčkem? Podle mýho odhadu je ta díra tak 5 mm, to je strašně moc. Leda bys měl rolny z obou stran. Jle T
proč to kupovat, když se to dá postavit
Presneji je ta dira o prumeru 6,3mm a hluboka cca 8mm jak zepredu tak zezadu. Vlozky, ktere se tam zaklepavaji az po lakovani maji vnejsi prumer 6,5mm s hrubym povrchem, takze je vse v poradku
Ale průchodky zepředu nejsou stejné jako ty zezadu. Určitě to máš ale vymyšlené, tak nebudu rýpat 
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Pouzivaji se pruchodky na kytarach zepredu i rozmerove, co se davaji zezadu.
tohle je ciste individualni vec. Uplne stejna jako nekdo chce mit na tele cerny pruh. Funkcne to ma nulovy vyznam.
Napr. http://www.mayones.com/en/katalog/setiu ... ahogany_EN
Napr. http://www.mayones.com/en/katalog/setiu ... ahogany_EN
oficiálně nejsou, ale 90% velkovýrobců používá ze předu ty samé co zezadu - ty větší
správně by se měly používat tyto

ale plno výrobců to neřeší

takže nevidím problém
správně by se měly používat tyto

ale plno výrobců to neřeší

takže nevidím problém
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Presne tak. U tech s mensim prumerem by mohl nastat problem u hracu, kteri hraji v drop Ais a natahuji na Eckovou strunu 60-ku
myslim si, ze z hlediska univerzalnosti je lepsi pouzit vetsi prumer.
Nazdar, já to bral podle origo plánu Fender Telecaster, kdy ta šachtička pod kobylkou je 0,125 palce, což je nějakých 3,175 mm. Proto se mi ty díry zdály velký. Tož tak . JleT
Naposledy upravil(a) lathur dne 13.10.2014 23:21, celkem upraveno 1 x.
proč to kupovat, když se to dá postavit
Do běžných průchodek se vleze i struna ,70 o to bych se nebál. Při použití těch zadních průchodek na topu kytary bych viděl jedinej problém v tom, že je vespod zúžená díra, takže se to bude při protahování strun zezadu v těle blbě trefovat. Ta zúžená díra by šla převrtat na větší průměr.
EDIT: Pain, Jak jsi dělal ty nápisy?
EDIT: Pain, Jak jsi dělal ty nápisy?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Tu pruchodku zbrusuji, co davam zepredu. Jsem si plne vedom zuzeni. Vrtanou diru tam mam 3mm, jen to mam rozsirene u povrchu pro pruchodky.
Motivy na predku mam z grafickeho studia. Rezana folie na plotru. Ta matna jde zalakovat v pohode.
Motivy na predku mam z grafickeho studia. Rezana folie na plotru. Ta matna jde zalakovat v pohode.
Jo myslel jsem si to. Já takhle stříkám logo. Přenést ten nápis pod strunama to musel být docela porod, ne? Zatím pěkný. Líbí se mi, že ses dokázal udržet původního návrhu i se všemi detaily.pain2 píše: Motivy na predku mam z grafickeho studia. Rezana folie na plotru. Ta matna jde zalakovat v pohode.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Tak ono tam je nalepena ta folie. Cely cerny pruh vepredu je folie a v ni vyrezany ten napis. Na ten material se polyuretan chyta, ale to jsem mel jinou znacku. Ted objednam od Milesi, tak to zkusim na nejakych zbytkach, co to udela. Kdyz by se to nechytalo, tak si holt necham udelat negativ tech motivu a striknu to. Pruhy z boku tela a zezadu mam normalne strikle
Zdravím. Jsem tu nový. Postavil jsem 2 kytary a 3. je v procesu. Rád bych se tu tímto prezentoval fotky jsou na: http://lespaul00.rajce.idnes.cz/
a více info na : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
Rád bych kritiku, dojmy atd..
Budu rád pokud by si je někdo chtěl i vyzkoušet. Bohužel nemám žádnou ukázku zvuku, ale pracuju na tom.
a více info na : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
Rád bych kritiku, dojmy atd..
Budu rád pokud by si je někdo chtěl i vyzkoušet. Bohužel nemám žádnou ukázku zvuku, ale pracuju na tom.
Vítej. Začátek výborný. Vypadají velice dobře. Poziční značky jsou pro slabozraké?
To se mi nelíbí. U druhé se mi nelíbí světlý skunkstrip a hlavně viditelně nerovnoměrná linka lepidla. A vruty spoje krku. Kup nerez s menší hlavou nebo originály s čočkovou hlavou. Jsou i nerez s čočkou, jen mají PZ drážku.
Jinak je dobře, že věnuješ pozornost a peníze kvalitním komponentům.
Víc se rozepiš, co jsi jak dělal, co je koupený polotovar (3. tělo na to vypadá) a co komplet vlastní výroba. Nejhodnotnější je (foto)dokumentace z výroby, na tom se ostatní můžou poučit.
Jinak je dobře, že věnuješ pozornost a peníze kvalitním komponentům.
Víc se rozepiš, co jsi jak dělal, co je koupený polotovar (3. tělo na to vypadá) a co komplet vlastní výroba. Nejhodnotnější je (foto)dokumentace z výroby, na tom se ostatní můžou poučit.
S pozičníma i vrutama plně souhlasím s Kmensikem, strašně to kazí dojem. Osobně bych zvolil jinou povrchovku ale to je jen můj názor. Co se tvaru týče, vypadá dobře a že děláš i krky to je +.
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
Dělám si všechno sám. Nic není polotovar - jak krk tak tělo. Proto se mi někdy stane, že nemám všechno přesně tak jak chci. Ty poziční značky byl čistě můj omyl. Nadává na ně spousta lidí a je fakt že do očí moc bijou. Stejně jako "Skunk stripem"..takže jo sem tam se mi objeví nějaká nepřesnost.. jestli ale myslíte tu u spoje na tělo (2. kytara )..tak tak jsem to musel zatmelit ( lepidlo+prachové piliny),protože se mi tam vyštípl kus dřeva. bohužel to takhle ztmavlo. Díry na vruty pro spojení krku u 2. kytary jsou o něco větší, takže jsem tam ty klasické s hezkou hlavou dát nemohl. Jsem holt už v polospánku vrtal díry větším vrtákem než jsem měl. Ten "Světlý skunk strip" (javor místo ořechu) má své zvukové opodstatnění, ale taky beru, že to někomu nešmakuje..samozřejmě když jsme zvyklí se dívat po několik desítek let na tmavou čáru, světlá se nám nelíbí. Zvukově je to dost velký rozdíl.
Seřadím a někdy brzy dám fotky z výroby na rajče.
Seřadím a někdy brzy dám fotky z výroby na rajče.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Nic ve zlým, ale to je hroznej blábol.lespaul00 píše:. Ten "Světlý skunk strip" (javor místo ořechu) má své zvukové opodstatnění, Zvukově je to dost velký rozdíl.
Re: J.J.
Testoval jsem to na oné kytaře (oproti tomu strat orig 96, strat mij 95, moje 1.) Stejná elektronika, hardware, šnůra, kombo (stejná eq ), trsátko a ruce. Změny? - jiné profily krku a jiný skunkstrip. Zvuk? hlasitější presence, více výšek, jasnější a čitelnější zvuk.
Testoval jsem to na oné kytaře (oproti tomu strat orig 96, strat mij 95, moje 1.) Stejná elektronika, hardware, šnůra, kombo (stejná eq ), trsátko a ruce. Změny? - jiné profily krku a jiný skunkstrip. Zvuk? hlasitější presence, více výšek, jasnější a čitelnější zvuk.