Klasicka kytara do 3000 Kč

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
lynx29

Klasicka kytara do 3000 Kč

Příspěvek od lynx29 »

cau,
byl bych rad kdyby mi zde nekdo pomohl s vyberem kytary, nemam zadneho znameho ktery by se vyznal v kytarach, jsem naprosty zacatecnik, nikdy jsem na nic nehral a hudebnim nastrojum nerozumim, rad bych si ale cas od casu sam zahral nejakou pisnicku a proto jsem si rekl ze si koupim kytaru a zacnu se ucit

mam rad ceske pisnickare (Karel Kryl), nevim jestli se k tomuhle nejlepe hodi spanelky, ale slysel jsem ze na uceni jsou klasicke kytary dobre a taky, ze se na klasickych kytarach pouzivaji nylonove struny a ja bych se v zacatku radeji kovovym strunam vyhnul, mam doma jednu 30 let starou kytaru s kovovyma strunama a kdyz se na ni snazim hrat, pripadam si jako kdybych v ruce drzel struhadlo

co se tyce ceny, vim ze za tuhle castku nemuzu cekat nic extra, ale jen nerad bych investoval vic, myslim si, ze je zbytecne investovat nekolik tisic do nastoje na kterem se budu snazit prvnich par mesicu vybrnkavat noty...
...EDGE...

Re: Klasicka kytara do 3000 Kč

Příspěvek od ...EDGE... »

Ja bych se tech kovovych strun nebal, jako struhadlo ti ta kytara pripada, protoze na ni zrejme ty struny nebyly menene kdovijak dlouho a budou rezave..Ale pravda je, ze Kryl hral predevsim na nylon no.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nicméně já bych klidně šel do dreadnoughtu...

lynxi, odkud jsi? Třeba by se našel někdo z okolí, kdo by ti s výběrem osobně pomohl. V téhle cenové relaci je to opravdu hodně o konkrétních kusech, ať už bys kupoval cokoli.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lynx29

Příspěvek od lynx29 »

Karviná...no uvazoval jsem nad tim a mozna bych ten svuj rozpocet zvednul na 5000,-....jinak dreadnoughtu bych fakt nechtel, rad bych spanelku s nylonovima struna, to je jedina vec v ktere mam jasno
Axlik

Příspěvek od Axlik »

Moje první kytara byla španělka a byla to největší chyba ..Nezahraješ na to nic tak pořádně jako na westernovku..Aspon můj názor..A na kovovy struny si zvykneš, kytara jde seřídit na lehčí dohmat..Na mé kytaře má 10ti letá neteř která kytaru držela poprvé v životě zmáčkla Ačko bez problémů :-) a to mě kdysi dělalo problém :D :D
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! :-)
Cort -> AD 810 / X1
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

lynx29 píše:Karviná...no uvazoval jsem nad tim a mozna bych ten svuj rozpocet zvednul na 5000,-....jinak dreadnoughtu bych fakt nechtel, rad bych spanelku s nylonovima struna, to je jedina vec v ktere mam jasno
Můžu ti zaručit,že na klasice,čili s nylonkama,tě budou prsty bolet taky budou bolet stejně jako na dreadnoughtu..Takže si dobře rozmysli,co chceš,protože pro tvoji hru a co chceš hrát (určitě ne jen Kryla) je si myslím dreadnought mnohem lepší volba.Přijde mi,že klasiku chceš jen proto,že na ní hrál Kryl a že tvoje stará kytara tě odradila,ale na to,co bys koupil,by se hrál úplně jinak,než jak na tu tvoji starou.
Co se týče tématu,na co je lehčí se naučit hrát,tak názory se různí,někdo říká klasika,někdo D.Z mého pohledu (jako že jsem taky nedávno začínal,zhruba rok) je právě lehčí začít na dreadnougtu,protože klasika má o docela dost širší hmatník a udržet třeba baré,ti bude trvat dýl,než na D.Ale pokud jsi rozhodlý,tak je to samozřejmě tvá věc,jen mi přijde,že ses kovových strun zbytečně zalekl,protože myslím,že pro tebe by to byla lepší volba,ale třeba se pletu.
lynx29

Příspěvek od lynx29 »

koukal jsem na par kytar, i kdyz se spanelky tady moc neresi a kazdy chce dreadnought, tak tu hodne lidi doporucuje cort:

http://kytary.cz/cort-ac-12-nat/HN111006/

a co rikate na tohle, osobne se mi vzhledove libi mnohem vic nez ten cort

http://kytary.cz/ibanez-g-100/HN110765/
http://kytary.cz/manuel-rodriguez-cabal ... /HN096399/

v tuhle chvili by byl pro me favorit ten ibanez, rad bych jeste kufr a nerad bych se dostal nejak moc nad 5000
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

lynx29 píše:osobne se mi vzhledove libi mnohem vic nez ten cort
to bude asi jen fotkou, protoze jsou to defacto stejne kytary z jedne fabriky (mrkni na treba na detaily rozety kolem ozvucneho otvoru - jsou totozne).

spanelka se moc neda vybirat na monitoru, pro tu si musis dojit...

edit: mrkni na znacku Francisco Esteve, ted jsem nekde videl pomerne velkou slevu (myslim ze skoro na polovinu). neco se resilo taky tady: akusticke-kytary/klasicka-misto-western ... 34469.html ... dal me zatim nic nenapada, vsechno zajimave, co jsem videl, slo hodne pres 4.000,-
(bazarova kytara by se asi dala taky vybrat... obcas se neco zajimaveho objevi, a lidi to moc nekupujou...)
Naposledy upravil(a) Paris dne 9.11.2012 10:15, celkem upraveno 1 x.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Tu Ibanez jsem kdysi zkoušel a přišla mi v pohodě. Jen se mi doma žádná klasika neválí, tak je možná nedokážu ocenit tak, jako westernovku. Kdyby sis to náhodou rozmyslel a chtěl struny kovové, jsem z Hlučína a často bývám v Ostravě, tudíž ti s výběrem klidně pomůžu ;)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
lynx29

Příspěvek od lynx29 »

Paris píše:edit: mrkni na znacku Francisco Esteve, ted jsem nekde videl pomerne velkou slevu (myslim ze skoro na polovinu).
http://www.prokapelu.cz/francisco-esteve-model-4ste/

asi si myslel tohle ne? byla by to podle vas dobra volba?...s tim ze si je treba pro spanelku dojit urcite souhlasim, ale asi risknu eshop, se svoji neznalosti by me snadno "natahnul" hned prvni obchodnik
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja nevim, nevidel sem ji (tenhle konkretni kus). Ale obecne mi u tyhle znacky mene vyhovoval tvar krku (ale uz si nevybavuju, jestli byl moc plochej nebo naopak), jenze to je individualni zalezitost...
marina
Nový uživatel

Kytara jako darek

Příspěvek od marina »

Dobry den, mam taku malu prosbu, vedel by mi niekto poradit kytaru v cene cca 2000 - 4000 Kc, klasicku akusticku pre mojho priatela? Priatel je sice levak, ale co som zistila hraval cele detstvo i mladi v hudebce i na ulici na klasicku kytaru ako pravaci :D Ja sa v tom vobec nevyznam ale rada by som mu niaku zohnala cez internet k jeho narodeninam, uz to mam v plane niekolko rokov :? Prosiiim poradte prip. poslite link na niaky typ :wink: Dakujem
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 13.10.2014 19:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s podobným threadem.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Čo je klasická gitara vieš?
doors84
V karanténě

Příspěvek od doors84 »

Jakou akustiku kolem 3 - 4 tis byste mi doporucili ?

co treba tahle ? http://akusticke-kytary.heureka.cz/cort-earth-70/ je dobra pro zacatecnika ?
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

lynx29 píše:Karviná...no uvazoval jsem nad tim a mozna bych ten svuj rozpocet zvednul na 5000,-....jinak dreadnoughtu bych fakt nechtel, rad bych spanelku s nylonovima struna, to je jedina vec v ktere mam jasno
Zmínil jsi jisté fysické obtíže při hraní. Ano, právě španěla je má. U začátečníků. Má příliš široký krk a placatý hmatník. (nám trošku obehraným plně vyhovuje - pro změnu) Prostě to ze začátku bolí a neumožní to míti rychlý výsledek v těch atraktivních věcech. Začátečník se potřebuje namlsat. Bolí ho to, chce něco slyšet. Když mu to nejde, neuslyší to.
Já dceři koupil překližkovou španělu Strunal s obtiskama místo rozety, nehrála na ni, mi se na ni hraje velmi dobře (a zní se strunami za pár set korun také dobře).
A hláška - mám v tom jasno - nějak neodpovídá situaci začátečníka. Hráti na nylonové struny vyžaduje mnohem větší cit a zručnost v tom smyslu, že přecjen chceš něco slyšet, nejsou tak zvukově atraktivní pro začátečníka s nevytříbeným sluchem.
Jinak, když se soustředíš na inzeráty, zjistíš, že můžeš mít za cenu tvého limitu pro nový nástroj (který by byl za pár let k nepotřebě) nástroj na celý život.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

doors84 píše:Jakou akustiku kolem 3 - 4 tis byste mi doporucili ?

co treba tahle ? http://akusticke-kytary.heureka.cz/cort-earth-70/ je dobra pro zacatecnika ?
Cort Earth 70 není klasická kytara, ujasni si pojmy, co vlastně chceš.
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Martina odpoveda na prispevok, ktory je 2 roky stary....

A doors84 netvrdil, ze chce klasicku gitaru. Podla mna chce westernku len sa pyta v zlom threade.
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud někdo zařadí dotaz do threadu klasická kytara a dá odkaz na westernku, tak je něco špatně. Chybovat je lidské, ale na druhou stranu dát si aspoň trochu práce zorientovat se na fóru nikoho nezabije. Zase tak složité to není.
Rajchu17
Nový uživatel

Kytara

Příspěvek od Rajchu17 »

Dobrý den, nevyznám se v tomhle a chtěl bych se zeptat zda je to výhodná nabídka a jestli to za to stojí...nechci vybrat špatně, ale zaujalo mě to vybavení k tomu za tu cenu 😅

https://alinda.cz/akusticka-kytara-s-pr ... 4227aa2558#
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud chcete atrapu na pověšení na zeď, tak prosím. Ale toto nemá s hudebním nástrojem mnoho společného. Prohlédněte si hmatník, resp. jeho absenci. Je to přímo dřevo krku pouze natřené na černo. A mohl bych pokračovat, ale nestojí to ani za tu námahu. Navíc neznámý eshop, nejspíše jen překupník s levným šuntem z Aliexpresu. Upřímně mám i pochyby o tom, zda máte vůbec o danou věc skutečně zájem, nebo jde o klasickou fintu obchodníků, jak prosadit svůj eshop pomocí vytvoření účtu na diskuzním fóru a položení dotazu s odkazem na jejich web. Protože normálnímu neznalému člověku, by např. na Heurece nebo na Googlu vyskočily po dotazu na levnou klasickou kytaru alespoň trochu normální hudební prodejny, ne tento pochybný eshop. Doufám, že mne přesvědčíte o opaku, ale to víte, doba je zlá a internet o to více, nevíte, kdo sedí na druhé straně sítě, i tak ovšem v rámci presumpce neviny tento dotaz pouštím do pléna.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“