V kontaktu 5 mi nefungujou midi klávesy
Pravidla fóra
V kontaktu 5 mi nefungujou midi klávesy
Zdar teď jsem si koupil komplete 9 a ktomu midi klávesy .. chvíli jsem hrál v kontaktu na Gianta a pak najednou přestali fungovat .. tak jsem si otevřel kontakt nastavení .. a píše mi to že jsou off tak nevím jak je zapnout .. moc bych byl vděčný za odpověď
Re: V kontaktu 5 mi nefungujou midi klávesy
-Kde se ti to píše? V Options|Midi|Inputs? Ale tam to nastavuje uživatel, nastavení Off znamená, že se má zařízení ignorovat.
-Pro lepší detekci toho, co se přesně děje, doporučuji podívat se na příjimané MIDI zprávy v MIDI-OX - výborný návod od Pavliiho je zde. Alternativní cesta je nainstalovat si demo Pianotequ, který má v menu Audio/Midi setup|Midi také zobrazení příjimaných zpráv.
- Nepíšeš pomocí čeho se připojuješ, jaké jsou to klávesy ani jaký máš počítač. U Usb připojení třeba bývá často problém v nastavení šetřících režimů v počítači, u Midi v nespolehlivém Usb/Midi kabelu. Napiš taky, zda pomůže restart (nejlépe obou a se skutečným vypnutím).
- Osobní poznámka: Gratuluji ke koupi. Giant je vynikající piano, i když trochu netradiční. Jen u něj hodně záleží na klávesách, na klávesách s horší dynamikou IMHO ztrácí hodně ze svého kouzla.
-Pro lepší detekci toho, co se přesně děje, doporučuji podívat se na příjimané MIDI zprávy v MIDI-OX - výborný návod od Pavliiho je zde. Alternativní cesta je nainstalovat si demo Pianotequ, který má v menu Audio/Midi setup|Midi také zobrazení příjimaných zpráv.
- Nepíšeš pomocí čeho se připojuješ, jaké jsou to klávesy ani jaký máš počítač. U Usb připojení třeba bývá často problém v nastavení šetřících režimů v počítači, u Midi v nespolehlivém Usb/Midi kabelu. Napiš taky, zda pomůže restart (nejlépe obou a se skutečným vypnutím).
- Osobní poznámka: Gratuluji ke koupi. Giant je vynikající piano, i když trochu netradiční. Jen u něj hodně záleží na klávesách, na klávesách s horší dynamikou IMHO ztrácí hodně ze svého kouzla.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Moc děkuji za rozsáhlou odpověď jinak byla to moje blbost jen stačilo nastavit porty a hned to šlo.
Jinak jsem v této branži uplný začátečník a s kontaktem hraju teprve pár dní a když už se mi povedlo zahrát něco co dobře zní tak tu nastal problém nevím jak nahrávat zvuk z Kontaktu .. hledal jsme to všude a nemohl jsem to nikde najít..
Byl bych fakt vděčný za pomoc
Jinak jsem v této branži uplný začátečník a s kontaktem hraju teprve pár dní a když už se mi povedlo zahrát něco co dobře zní tak tu nastal problém nevím jak nahrávat zvuk z Kontaktu .. hledal jsme to všude a nemohl jsem to nikde najít..
Byl bych fakt vděčný za pomoc
Klasický způsob je: Spustíš nějaký DAW (Reaper, Cubase, ...), tam si vytvoříš novou stopu, kam navěsíš Kontakt jako VST nástroj. V Kontaktu rozjedeš Gianta nebo jinou knihovnu a můžeš nahrávat 
Pokud ještě žádný DAW nemáš, je IMHO pro začátek dobrá volba Reaper. Funguje 60 dní na zkoušení zdarma, pak jen navíc při startu zobrazí hlášku a ani není drahé ho koupit. Mě se s ním pracuje výborně.
Pokud ještě žádný DAW nemáš, je IMHO pro začátek dobrá volba Reaper. Funguje 60 dní na zkoušení zdarma, pak jen navíc při startu zobrazí hlášku a ani není drahé ho koupit. Mě se s ním pracuje výborně.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Cubase 5 už mám nějakou dobu, ale prořád nevím jak spojit cubase s konktaktem
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Protože ses za celou tu "nějakou dobu" evidentně ani nenamáhal otevřít manuál; ani k jednomu z produktů...
P.
P.
Cubase 5 problém s Kontaktem 5
Zdravím,
Nainstaloval jsem Kontakt do cubase a zapnu ho.
Zkoušel jsem hrát na nástroje v kontaktu a prostě nic neslyším.
Nevíte kde je chyba ?
Pro mě jako začínajícího ve skládání hudby na pc neznalého bych byl rád kdyby mi to někdo vysvětlil.
Nainstaloval jsem Kontakt do cubase a zapnu ho.
Zkoušel jsem hrát na nástroje v kontaktu a prostě nic neslyším.
Nevíte kde je chyba ?
Pro mě jako začínajícího ve skládání hudby na pc neznalého bych byl rád kdyby mi to někdo vysvětlil.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cubase 5 problém s Kontaktem 5
Ne, že bych se chtěl opakovat, ale.......že by pomohl manuál? 
P.
P.
Re: Cubase 5 problém s Kontaktem 5
Neumím anglicky proto se ptám.
Manuál mám v angličtině.
Manuál mám v angličtině.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 13.12.2014 14:38, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit. Rovněž sloučeno do původního tématu.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit. Rovněž sloučeno do původního tématu.
Zdar, a co takhle použít Google Translator:
https://translate.google.com/?hl=cs
přeloží to sice "kostrbatě", ale o co jde snadno pochopíš
.
https://translate.google.com/?hl=cs
přeloží to sice "kostrbatě", ale o co jde snadno pochopíš
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Zkus nastavit směrování toku MIDI dat. Tj. v Cubase ze správného MIDI vstupu (klávesy) nasměruj tok dat do správného MIDI výstupu (Kontakt).
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
V manuále jsme to nikde nenašel.
Prostě kontakt si nechce k sobě vzít moje midi klávesy ..
Zkouším nastavovat jak to jde a pořád nic.
Nevim proč se signál z midi nechce přeníst do kontaktu.
Mohl by někdo odpovědět jinak než: najdi si to v munuále . ?
Prostě kontakt si nechce k sobě vzít moje midi klávesy ..
Zkouším nastavovat jak to jde a pořád nic.
Nevim proč se signál z midi nechce přeníst do kontaktu.
Mohl by někdo odpovědět jinak než: najdi si to v munuále . ?
BTW tohle také nepomohlo.Microdesignum píše:Zkus nastavit směrování toku MIDI dat. Tj. v Cubase ze správného MIDI vstupu (klávesy) nasměruj tok dat do správného MIDI výstupu (Kontakt).
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem v Kontaktu něco dělal a taky jsem to řešil, že to nechtělo hrát, ale byla to nějaká drobnost - něco jsem prostě někde zapnul a hrálo to.
Když to pošleš z Cubase někam jinam než do Kontaktu, tak to hraje?
Když to pošleš z Cubase někam jinam než do Kontaktu, tak to hraje?
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
Funguje .. bude to něco v kontaktu.
Ostatní jde přehrát, ale kontakt ne.
Ostatní jde přehrát, ale kontakt ne.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm. Co třeba Youtube - Kontakt 5 audio and MIDI settings?
P.
P.
Zkoušel též.
Na youtube je minimum tutoriálů.
BTW bež si radši honit ego někde jinde kde ostatním nadáváš že dávaj ke stažení manuál ke cubase a začátečníky co chtějí skládat hudbu nech být děkuju.
Na youtube je minimum tutoriálů.
BTW bež si radši honit ego někde jinde kde ostatním nadáváš že dávaj ke stažení manuál ke cubase a začátečníky co chtějí skládat hudbu nech být děkuju.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo a jinak si neskromně myslím, že kdybych nechal všechny mnou dotčené začátečníky být, tak spousta z vás hudbu do dneška neskládá
Takže sem vlož pár screenů a uvidí se dál. Zatím je to v rovině, že máš někde něco špatně nastaveno.
P.
Tady nebude problém v Midi, ale v kontaktu i když mačkám klávesy myší tak stejně nic z toho nevymáčknu.
Já jen jdu do instruments a zapnu kontakt .. jestli to mám nějak napojovat do cubase tak o tom nevim.
O tomhle jsme též žádné tutoriály nenašel.
Já jen jdu do instruments a zapnu kontakt .. jestli to mám nějak napojovat do cubase tak o tom nevim.
O tomhle jsme též žádné tutoriály nenašel.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, takže problémy dělá i standalone verze a při klikání na virt. klaviaturu. Takže poněkolikáté - jak máš Kontakt nastavený? Idelně prosíme screenshoty.
P.
P.