efekt na sola
Pravidla fóra
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
na tom neco je. neni nad poradny sustain do pomalych sol. nebo je dalsi moznost nejaky overdrive a compresor. sice to lehce kazi dynamiku, ale to vetsina tvrdych zkresleni taky a hlavne to natahne sustain. a pak samozrejme se hodi delay/reverb.Dark Axel píše:k tomu že chce jemnější zkreslení - já například více bojuju za silněji zkreslený zvuk, to obvzláště u balad - více gainu, tóny déle drží, více to řve... ve stylu Garyho Moora
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Zatim si nemuzu vynachvalit Pro Co RAT ve spojeni s kobylovym snimacem (treba INF 4 na Ibanez RG321)... Ma to sustain, je to nataveny a da se s tim hodne hrat....Dark Axel píše:k tomu že chce jemnější zkreslení - já například více bojuju za silněji zkreslený zvuk, to obvzláště u balad - více gainu, tóny déle drží, více to řve... ve stylu Garyho Moora
A RAT docela dobre reaguje na prsty... podle me vic nez treba Jackhammer nebo podobny krabice...
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
Jo, efekt je dulezitej, ale prsty jsou dvakrat dulezitejsi...*Twisted.Brother* píše:Tvůj problém není v efektu
Pekny zvuk vykouzlis hlavne dobrym feelingem.
Cvic stupnice a techniku, at te neblokuji drevene prsty, a pak si hrej ty svy sola a nahravej si to, soustred se na ton... pripadne hrej jenom ty jednotlivy tony a snaz se je udelat hezky...
Ma na to vliv jak leva, tak prava ruka.
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
Boss SD-1 na sóla
Ahoj. Uvažuji o této krabce. Potřebuji zvýraznit a prodloužit tón při sólech. Jako zkreslení používám MXR GT- OD. přes čistý kanál komba. Nejsem si jist, jak budou ty dvě krabičky reagovat spolu.Nemá s tim někdo zkušenosti? Případně, jakou jinou alternativu navrhujete?
Re: efekt na sola
Zdar, jestli-že pojmem "zvýraznit" máš na mysli zvýšení hlasitosti, tak si asi tím bossem moc nepomůžeš. Je to stejný typ krabičky jako Tvůj MXR. Proč dávat za sebe dva "stejné" efekty ač od různých výrobců? Když Ti k dosažení Tvého cíle nestačí MXR, zkusil bych např. nějaký kompresor, ten Ti tón prodlouží téměř bez zkreslení a i hlasitostní zvýšení může poskytnout patřičným nastavením volume na něm.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Nebo ekvalizér a nebo nějaký lineární booster
právě že na sola je gt-od málo.Potřebuju SD-1 jako nakopávadlo toho mxr overdrive. Gain a volume mi jedině pomůžou. Zkoušel sem compresor/sustainer, ale tíženého výsledku jsem nedosáhl. Hraju přes čistej kanál, jiné zkreslení nemám. Představa je taková, že si sdjedničkou budu boostovat to zkreslení z mxr- při solech. Nebo je to blbost??? U zkreslrní ze zesilovačů se to normálně používá ne...
Zdar, myslíš, že "nakopávat" nakopávadlo je dobrý nápad? Overdrivery se používají k "nakopnutí" (i když jsem na to slovo alergický) lampového zesilovače pro dosažení "elektronkového" zkreslení. Jenže k takovému "nakopnutí" je vhodnější lineární booster, který signál jen dvakrát až desetkrát zesílí a ne ty "overdrivery", které už samotné zkreslují. Jestli se v tom trochu orientuješ, dá Ti pohled na schema jasnou odpověď.
Na to "nakopnutí" (ovšem elektronkového zesilovače) je fakticky nejvhodnější ten LPB-1 od EH. Krmit MXR zkresleným signálem je mírně řečeno nevhodné (natvrdo je to blbost). Z toho vyplývá, že k "nakopnutí" je vždy vhodnější LPB-1 než jakákoliv krabička nesoucí název Overdrive. Věřit tomu samozřejmě nemusíš a můžeš učinit za patřičný obnos vlastní zkušenost.
Na to "nakopnutí" (ovšem elektronkového zesilovače) je fakticky nejvhodnější ten LPB-1 od EH. Krmit MXR zkresleným signálem je mírně řečeno nevhodné (natvrdo je to blbost). Z toho vyplývá, že k "nakopnutí" je vždy vhodnější LPB-1 než jakákoliv krabička nesoucí název Overdrive. Věřit tomu samozřejmě nemusíš a můžeš učinit za patřičný obnos vlastní zkušenost.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Kombinaci booster + overdrive (keeley java boost + maxon 808) mám ověřenou a aspoň s mým bývalým 2203 to fungovalo perfektně.
Naposledy upravil(a) Latam dne 18.10.2014 10:12, celkem upraveno 1 x.
proto se na to ptám Tube Guru, protože v tom nejsem tak zběhlý. O linearnim boostru sem fakt nevěděl. Zkusim si o tom najít informace. Já prostě potřebuju mít výraznější sóla, s delším sustainem a zároven chci používat i ten MXR. Asi chci moc.
Ještě sem našel tohle. To MXR Micro AMP zní fakt dobře, ale ten cenovej rozdíl je opravdu velkej
https://www.youtube.com/watch?v=OPg0xl-rNMw
https://www.youtube.com/watch?v=OPg0xl-rNMw
Naposledy upravil(a) Fender1 dne 18.10.2014 10:38, celkem upraveno 2 x.
Tonda Salva teď má v nabídce luxusní lineární booster. Používá Radim Hladík a Honza Křížek z Blue Efektu.
můžeš hodit odkaz na ten booster od Salva mods?
Jsem mimo PC... Najdeš to i tady na fóru, v topicu Salvation Mode