Drum Covery

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Re: Drum Covery

Příspěvek od necibici »

Tak nevim,ale jednoduše to asi nepůjde.Zkoušel jsem spojit video a nahrávku naší stejný skladby ve W.M.Makeru,ale prostě jsem to nedal správně k sobě,dost dobře to v tom nejde..Takže kamerka a nahrát si svoje bicí i se zvukem na ní,ale jak k tomu přidat origo nahrávku,aby z toho nebyl guláš,to fakt nevim.. :? Napadá mě nejjednodušší řešení a to pustit tu muziku do repráčků blízko kamery a sobě do sluchátek samo.. :mrgreen:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak normálně bys to dělal tak, že si do DAW vložíš podklad a pustíš si ho do sluchátek jako monitoring s přimícháním toho, co hraješ ty a co snímají mikrofony. Spojení s videem je pak jen otázka toho, aby vše bylo správně načasováno, tedy aby začátek videa byl ve stejném časovém okamžiku jako začátek audia. To nemůže být žádná věda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

W.M. Maker je peklo, pokud to člověk s děláním videa na PC myslí vážně, měl by si k tomu pořídit slušný SW.
Používám Pinnacle Studio 9 a s tím se dá pracovat. Akorát je třeba pamatovat na to, že je třeba z DAW exportovat audio se vzorkovací frekvencí 48kHz, kvůli synchronizaci obrazu se zvukem - kamery zaznamenávají 24 snímků za sekundu, 48kHz je násobek.
pehve

Příspěvek od pehve »

Není lepší nahrát vše najednou na kameru? Do vstupu mixnout podklad + výtvor a spustit rec? Jednou nastavíš a máš to nafurt, tedy, pokud postačí jeden záběr.
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

To jo,ale co když nemám na kamerce vstup? :?
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
pehve

Příspěvek od pehve »

ty jo ani nevim ze takove jsou
Skrb_12
Nový uživatel

Příspěvek od Skrb_12 »

necibici píše:Tak nevim,ale jednoduše to asi nepůjde.Zkoušel jsem spojit video a nahrávku naší stejný skladby ve W.M.Makeru,ale prostě jsem to nedal správně k sobě,dost dobře to v tom nejde..Takže kamerka a nahrát si svoje bicí i se zvukem na ní,ale jak k tomu přidat origo nahrávku,aby z toho nebyl guláš,to fakt nevim.. :? Napadá mě nejjednodušší řešení a to pustit tu muziku do repráčků blízko kamery a sobě do sluchátek samo.. :mrgreen:
Jednodušší to rozhodně bude, ale pak bude hodně těžký ovlivnit poměr skladba/nahrávka bicích.
Taky u toho bude hodně záležet na kvalitě mikrofonu v kameře. Mě při nahrávání coveru snímala kamera hlavně činely, a trochu virbl, ale kopák tam byl jenom v pozadí sotva slyšitelný. Navíc je to celkové vyznění bicích hodně zkreslené. (viz. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rVff8TiBA98[/youtube])

Co bys mohl zkusit je, že bys cover nahrál na elektronické bicí, kde si skladbu můžeš namixovat rovnou na té řídící jednotce a z výstupu ti pak vyleze smíchaná stopa bicích a té skladby.
(viz. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=G-a3CpS8aoo[/youtube])

Opravdu nejlepší řešení, pokud chceš mít nejkvalitnější cover je, když si nasnímáš bicí mikrofonama, a smícháš to s videem a tou skladbou potom v počítači. Pravda, s tou synchronizací je spousta práce, ale výsledek za to stojí. Nejvíc se mi osvědčil software od Pinnaclu, a s trochou cviku se ti to povede dát dohromady do půl hodiny. :)

V neposlední řadě taky záleží na tom, kde budeš cover nahrávat. Já jsem nahrával cover (s mikrofonama na bicích) v pokoji u zdi :( a to bylo špatný řešení, protože ten zvuk se tam stejně odrážel, a výsledek byl jenom o trochu lepší než ta nahrávka bez mikrofonů. (viz. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6DDt-AWmhvA[/youtube])
Tak to jenom moje zkušenost, doufám že se nikdo neurazí nad těma mýma coverama, oproti tomu "Paramore" od MáryZ kam se hrabu :D
Plechy Sabian B8 14" Hihat, Zildjian ZHT 10" China Splash, Zildjian A Custom 16" Crash, Zildjian Z Custom 16" Rock Crash, Sabian B8 20" Ride
bubny od Sonoru řada Force 1007
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“