Ještě mě napadá jedno řešení, které může zvuk basy v nahrávce o něco zvýraznit, totiž najít si pomocí grafického ekvalizéru frekvence, typické pro basu. Zesílit ty, které ji charakterizují a naopak ubrat ty, které ji "mažou". Jedná se hlavně o pásma v rozsahu od řekněme 400 Hz do 4 kHz. Ovšem je to drbačka a výsledek bude platit jen pro jednu konkrétní skladbu (či v nejlepším případě album) jednoho interpreta.
Edit: Já to kdysi zkoušel, ještě v analogových dobách, s klasickým grafickým ekvalizérem, ovšem lepší je na to ekvalizér parametrický. Určitě existuje prográmek, který umožňuje mnohapásmovou plně parametrickou ekvalizaci. Takže si nastav šířku pásma asi půl oktávy, dej zesílit a projeď frekvence okolo 1 kHz. Určitě najdeš místo, kde bude ta basa trošku výraznější. OK, tak zuž pásmo a vylaď přesně. Pak zapni další pásmo, zase tak okolo půl oktávy, zeslab a laď okolo toho původního, až se zbavíš toho, co tu basu maže. A takhle furt dokola, dokud software povolí a ty nebudeš spokojen

a při tom si tu skladbu zároveň perfektně naposloucháš

Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.