Blackstar Amplification
Pravidla fóra
Re: Blackstar Amplification
Poměrně dopodrobna rozebrané.
a jeden uživatelský na Core 10, hrát začíná od 4:00
a jeden uživatelský na Core 10, hrát začíná od 4:00
Naposledy upravil(a) filo01 dne 14.04.2014 8:58, celkem upraveno 1 x.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Zdravím, mohl bych poprosit někoho, kdo má zkušenosti s řadou HT-venue o informaci, jak je na tom kombo HT-40 s hlasitostí? Uvažuji o pořízení buď HT-20 nebo 40 a zatím nevím, které spíš upřednostnit. Na HT-20 jsem hrál, bavilo mě a pro moje účely je hlasitost dostačující. Verze 40 má více funkcí, teď je navíc za dobrou cenu, ale bojím se, že už bude moc řvát. Je ten rozdíl v hlasitosti markantní? Nebo se zeptám ještě jinak. Jak je na tom HT-40 v porovnání např. Hot rod deluxe (co se pouze hlasitosti týče)? Ten zná každý, ale já bych si ho nepořídil, protože už na hlasitost 3-4 je to prostě pro mě fakt moc. Občas hrajeme s kapelou i malé koncerty a potřebuji se krotit. Navíc ve zkušebně taky nijak nahlas nevalíme (rock, jedna kytara, rozumnej bubeník). Dá se to tím master volume ztlumit tak, aby i při nižší hlasitosti byl zvuk použitelnej? Díky za reakce. Nemám teď moc možnost jet přes půl republiky to někam zkoušet.
Epiphone Les Paul Studio, Tenson strat HSS + Duncan designed pickups, Laney TF200, BOSS SD-1, elektro-akustika Crafter DE 6/N
- Alternátor
Zkus napsat uživateli Bummer. Jednu dobu ho vlastnil. Já osobně bych asi zvolil spíš HT-40, kvůli lampám EL34 v konci. Ale oba aparáty hrajou slušně i při nižších hlasitostech.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Já myslím, že obě verze mají v konci EL34. Nevím tedy jakým způsobem je ta HT-20 na výkonu konce "ztlumená", ale je to tak (alespoň dle toho, co uvádí výrobce).
Epiphone Les Paul Studio, Tenson strat HSS + Duncan designed pickups, Laney TF200, BOSS SD-1, elektro-akustika Crafter DE 6/N
Rozdíl v hlasitosti nedokážu posoudit, ale nemyslím si, že by stál za to. Máš tam ostatně master volume, takže se ani nemusíš bát, že by nebylo možné nakroutit něco mezi "nehraje to" a "hraje to moc nahlas". Kombo HT-Club jsem jistou dobu měl a dalo se s tím hrát i doma.
Jinak po delší zkušenosti už bych si ho podruhé nekoupil. Jednak jsem se trochu zmlsal a vím, že se na bazaru dají za stejnou cenu sehnat lépe hrající věci a jednak bohužel patří mezi aparáty, které opravíš jen výměnou kus za kus.
Jinak po delší zkušenosti už bych si ho podruhé nekoupil. Jednak jsem se trochu zmlsal a vím, že se na bazaru dají za stejnou cenu sehnat lépe hrající věci a jednak bohužel patří mezi aparáty, které opravíš jen výměnou kus za kus.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Díky za reakci. To o čem mluvíš dál je i dle mého názoru ta stinná stránka toho aparátu, ale já bych pořizoval spíš nový, takže je tam ta záruka. Co mi na nich vyhovuje je to, že jsou docela univerzální (hraju v podstatě v zábavové kapele), mají zmíněný master volume a nedá moc práce z nich dostat použitelný zvuk, což se o některých dalších aparátech, které jsem zkoušel někdy říct nedá. Třeba gainu to má pro moje potřeby až zbytečně moc. Koukal jsem i po jiných, ale třeba Statesman mi moc nesedl, Laney LC30 taky ne, levnější Marshally mi znějí moc jedovatě, takže to vypadá na tohle. A popravdě kdybych do toho chtěl vrazit víc a koukal o třídu výš, tak bych možná nevybral jinak.
- Alternátor
Omlouvám se, měl jsem za to, že HT-20 má EL84, ale podle Blackstar webu jsou tam EL34.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Ahoj máte někdo doma vyzkoušené:Blackstar ID:CORE 20 Stereo ?
Tady silně pochybuju. Na TGP je pár vláken o ID Core (v modelingové sekci), pohledej tam. Matně si pamatuju, že 10 i 20 dost haněli, 40 už prý stojí za to.
Nové "kombo" FLY 3. Moc nechápu, na jaký segment kupujících tím míří.
http://www.musiciansfriend.com/amplifie ... -combo-amp
Power: 3W (solid state),Two channels, Speaker: 1x3” Blackstar design, Infinite Shape Feature
Built-in digital delay, DC- or battery-powered, Aux. in, Headphone out, Emulated line out
Tohle mě dostalo úplně: And, if you want to really rock in small-scale form, you can chain the Fly combo to a Blackstar Fly 103 1x3” extension cab, and turn your rig into a 6W stereo setup that’s also perfect for playback of your own music library.
Jaký je důvod si dokupovat si 3" bedýnku, navíc připojitelnou přes nějaký RJ-45 konektor? To už si rovnou můžu pořídit Core10, kde mám presety, efekty a editaci přes USB.
edit: Mým uším to zní teda dost tragicky:
http://www.musiciansfriend.com/amplifie ... -combo-amp
Power: 3W (solid state),Two channels, Speaker: 1x3” Blackstar design, Infinite Shape Feature
Built-in digital delay, DC- or battery-powered, Aux. in, Headphone out, Emulated line out
Tohle mě dostalo úplně: And, if you want to really rock in small-scale form, you can chain the Fly combo to a Blackstar Fly 103 1x3” extension cab, and turn your rig into a 6W stereo setup that’s also perfect for playback of your own music library.
Jaký je důvod si dokupovat si 3" bedýnku, navíc připojitelnou přes nějaký RJ-45 konektor? To už si rovnou můžu pořídit Core10, kde mám presety, efekty a editaci přes USB.
edit: Mým uším to zní teda dost tragicky:
Naposledy upravil(a) filo01 dne 1.11.2014 9:50, celkem upraveno 1 x.
Hledal jsem kombo do zkušebny s malým výkonem, hrajeme klasický rock a nijak do toho neřežem. Na prodejně se mi hodně líbil Blackstar HT-5 a nakonec jsem ho koupil . Blackstar HT-5 TH, je to nějaká výroční edice, kombo s 2x10 celestion. Ve zkušebně to nakonec neobstálo. Čistý zvuk nestačil a zkreslený byl na hraně, slyšet byl, ale bez dynamiky. Nakopnout do sola to nešlo ani TS9, trošku se změnila frekvence, ale hlasitosti ani gainu nepřibylo. Myslím že tam je v předzesilovači nějaký digitál který to nakopnutí lampy prostě neumožňuje. Kombo je skvělý nadoma, dobře simuluje zvuk vytavených 100w zesilovačů i při nízké hlasitosti, ale ve zkušebně tomu prostě chybí dynamika, tlak a celkově koule (a to nejsme žádní řezníci). Kombo jsem vrátil a pátrám dál.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail
Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail
Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
To dává smysl - pokud kombo vytavíš na max, tak už tam nezbývá moc "prostoru" jak pro dynamické hraní nebo pro nakopnutí krabičkou - když přitlačíš (ať už pravačkou nebo krabičkou), vroste maximálně gain. A není to žádným digitálem, takhle se chová i čistokrevný lampový aparát. Ikdyž si myslím, že tam v cestě nějaký polovodič bude.man píše:Hledal jsem kombo do zkušebny s malým výkonem, hrajeme klasický rock a nijak do toho neřežem. Na prodejně se mi hodně líbil Blackstar HT-5 a nakonec jsem ho koupil . Blackstar HT-5 TH, je to nějaká výroční edice, kombo s 2x10 celestion. Ve zkušebně to nakonec neobstálo. Čistý zvuk nestačil a zkreslený byl na hraně, slyšet byl, ale bez dynamiky. Nakopnout do sola to nešlo ani TS9, trošku se změnila frekvence, ale hlasitosti ani gainu nepřibylo. Myslím že tam je v předzesilovači nějaký digitál který to nakopnutí lampy prostě neumožňuje. Kombo je skvělý nadoma, dobře simuluje zvuk vytavených 100w zesilovačů i při nízké hlasitosti, ale ve zkušebně tomu prostě chybí dynamika, tlak a celkově koule (a to nejsme žádní řezníci). Kombo jsem vrátil a pátrám dál.
Lampových 5W na zkušebnu nestačí snad do žádné kapely (s akustickýma bicíma), taky jsem to zkoušel. Ale pokud vyhovuje zvuk, dá se použít mikrofon do mixu se zpěvem.
Nechcu rozjíždět nějaké OT, ale s tímto si dovolím nesouhlasitsimiruz píše:Lampových 5W na zkušebnu nestačí snad do žádné kapely (s akustickýma bicíma), taky jsem to zkoušel. Ale pokud vyhovuje zvuk, dá se použít mikrofon do mixu se zpěvem.
Ale se svým 6W zesilovačem uhraju metalcore kapelu po boku s 100W Englem a bubeníkem lámající paličky
Clean samozřejmě zaniká, ale nepoužitelný taky není.
Ono asi hodně záleží jakých 5W, ale ten výkon sám o sobě jako číslo úplně vypovídající není. Alespoň podle mě.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
No hlavně máš 2x12 se dvěma 100dB reprákama, to je několikanásobně hlasitější varianta, než tyhle stock repra.Radagabi píše:Nechcu rozjíždět nějaké OT, ale s tímto si dovolím nesouhlasitsimiruz píše:Lampových 5W na zkušebnu nestačí snad do žádné kapely (s akustickýma bicíma), taky jsem to zkoušel. Ale pokud vyhovuje zvuk, dá se použít mikrofon do mixu se zpěvem..
Ale se svým 6W zesilovačem uhraju metalcore kapelu po boku s 100W Englem a bubeníkem lámající paličky(je, fakt, že mám 2×12 box, se stock reprákem to bylo, u výše zmíněné kapely, skoro naplno ) ! V kapele kde hrajem rock nejdu s hlasitostí za půlku.
Clean samozřejmě zaniká, ale nepoužitelný taky není.
Ono asi hodně záleží jakých 5W, ale ten výkon sám o sobě jako číslo úplně vypovídající není. Alespoň podle mě.
Můj Orange přepnutý na 7W s boxem 4* V30 okotlený na 3/4 gainu a skoro full volume udělá takový tlak a hlasitost, že jsou nutné špunty do uší. S hlasitým bubeníkem, v pohodě. Mně samotnému to taky přišlo celkem crazy, když vezmu v potaz na co jsem hrával v minulosti (Peavey 6505+, 100 Watt 4*6L6GC) a považoval to za nutnost na hlasitou hudbu. 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
Stanley Glazoff
Trochu podporim OT o Orange a asi nastveme tak moderátory,ale ten rozdil mezi 7 a 15ti watty tam moc nepoznam...Nevim jestli při 7mi se to opravdu neprepina do Acka,a to by pak hralo asi dost nahlas...Kazdopadne prcek uz mel krest,kulturak s Kryptorem,hlasitost na pulku,a v klidu to uhral...Ve zkusebne trochu vic,protoze bubenik se zvuci,ale porad rezerva tam je...Prijemnym prekvapenim bylo i to ze prubeh volume funguje az do konce,mezi 3/4 a full je slysitelny rozdil...Jinak třeba 5ti wattove marshally se i v kapelach pouzivaji,no holt bubenik nesmí byt masovy vrah
Ale holt zalezi na repraku,s nejakym co ma 98db asi uz by nastal problem 
Docela mě baví rozklíčovávat ty schovávačky od Blackstaru, než vypustí do světa nový amp. 
Udělal jsem si z hecu screenshoty toho níže a teaseru FLY3. Zvětšil jsem to a porovnáním přes jack a známou velikost FLY mi vyšlo, že by to mělo mít cca 34cm - stejně jako Core10. A má to i potenciometry ve stejných pozicích. Takže odhaduju, že stávajících 6 "slotů" zůstane, akorát se rozprostřou skrz basu, akustiku, flat a elektriku. Plus ten bluetooth, no, už se těším na NAMM
Udělal jsem si z hecu screenshoty toho níže a teaseru FLY3. Zvětšil jsem to a porovnáním přes jack a známou velikost FLY mi vyšlo, že by to mělo mít cca 34cm - stejně jako Core10. A má to i potenciometry ve stejných pozicích. Takže odhaduju, že stávajících 6 "slotů" zůstane, akorát se rozprostřou skrz basu, akustiku, flat a elektriku. Plus ten bluetooth, no, už se těším na NAMM