zdar, děláš něco blbě při výměně, ale takhle se dá těžko říct co. Nejlepší by bylo aby ti někdo zkušenej ukázal jak na to. Odkud jsi?
Kdyžtak hoď aspoň fotku, jak to máš namotaný. Problém může být i jinde. Co se stane, když to po tom rupnutí zase dotáhneš?
Kytara nejde naladit
Pravidla fóra
Re: Kytara nejde naladit
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Čau, sorry za pozdní odpověď, byla to moje teprve druhá výměna strun a první na elektrice. Měl jsi pravdu a zároveň jsem si to i myslel. Struny byly málo navinuté a tudiž při vysokých frekvencích nedržely ladění a "prdly". Koupil sem nové a namotal pořádně a je to už v pohodě
Ale uvidíme jak dlouho vydrží... při hrají Johna Fruscianteho a RHCP..
Jinak struny sem koupil EXL110 jako má John a docela slušné struny 
Hele to se mi taky stává nejčastěji na Ečku a Hčku (tenké). Nevím, čím to je. Někdy mi taky jakoby rupne a někdy ne. Nijak to nehrotím, struny se potom naladí, jen to chvíli trvá. Já si osobně myslím, že je to způsobené tím, jak jsou v balíčku smotány a pak najednou se natáhnou.
Teď to dělám tak, že lehce struny naladím a na 12. pražci chytnu jednu za druhou a natáhnu směrem od kytary. Pak je naladím.
Teď to dělám tak, že lehce struny naladím a na 12. pražci chytnu jednu za druhou a natáhnu směrem od kytary. Pak je naladím.
To samé jsem měl u EPI. G a D buď málo, nebo po "lupnutí moc. Povolil jsem struny máznul do drážek nultýho pražce párátkem trochu grafitový vazelíny, natáhl struny a pořádně utřel aby to nešpinilo. Je to prasácký, ale pomohlo to.