Nahrávání aparátu (ENGL Powerball) do počítače

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Nik 555

Nahrávání aparátu (ENGL Powerball) do počítače

Příspěvek od Nik 555 »

Hudbě zdar :)

Nikde jsem nenašel přesné informace k mé problematice, proto jsem se rozhodl založit nový topic.
Potřeboval bych nahrát aparát do pc (Cubase) rovnou po lince a bez reproboxu. Nejspíš signál z aparátu vyvedu z výstupu "send" jde mi ale o to, že když aparát nebude mít zátěž (reprobox) aby mu to neuškodilo. Takže to bude řešit nějaká výkonová brzda? Nebo existuje nějaký jiný způsob díky kterému budu schopný nahrát do počítače aparát bez reproboxu rovnou po lince? Jedná se o aparát ENGL Powerball 1. Díky za případné rady :wink:
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Tube Guru
Odborník

Re: Nahrávání aparátu (ENGL Powerball) do počítače

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, proč si zbytečně komplikuješ život nějakým odpojováním reprobedny? Výstup efektové smyčky (send-vstup do efektu) je výstup předzesilovače, takže Ti úplně stačí dát "Master volume" A i B (snad si vzpomínám správně, že jsou tam dva) na nulu. Tím bude koncový stupeň bez signálu a o poškození výstupního trafa se nemusíš bát a reprobedna bude připojená kdyby Ti někdo z plezíru mastery vytočil naplno. :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Zdááár, jde mi o to že chci nahrávat doma.. A s bednou se mi tahat nechce.. Ale mám tam více výstupů na reproduktory, 4/8 a 16 ohm. Takže mě napadlo.. Co kdybych jako zátěž použil jeden reproduktor (1x12) ? A udělal to způsobem kterým píšeš, který je super vzhledem k tomu že mě to nenapdlo.. :D

EDIT: Půjde z té efektové smičky nějaký zvuk když bude stažená hlasitost? Jak si budu hlasitost regulovat?
Naposledy upravil(a) Nik 555 dne 28.10.2014 19:55, celkem upraveno 2 x.
kunec

Příspěvek od kunec »

Preampem
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Mám engla krátce, proto tak konkrétní dotazy.. Preampové regulárory hlasitosti jsou ty čtyři potenciometry? Clean, Crunch, Low gain a high gain..

Udělal bych 1x12 box ale jestli to zas nebude malá zátěž.. Když je aparát 100w..
Jinak musí být v aparátu vždy zapojená zátěž i když budu mít mastery volume na minumum? (ano jsou dva :) )
Naposledy upravil(a) Nik 555 dne 28.10.2014 20:12, celkem upraveno 1 x.
kunec

Příspěvek od kunec »

Vždyť ti to Tube Guru píše!! Četl jsi to? Pokud budou mastery na nule, nemusíš se bát
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Jsem hold špatně chápající člověk a mám s tím problém i v práci.. Díky za pomoc guru.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, ten reprák tam stačí jeden, při stažených masterech do něj stejně nic nepůjde, bude to jen jakási "pojistka" kdybys omylem třeba ten master nestáhnul. Ani by to nemusel být reproduktor, stačil by i odpor přiměřené hodnoty - např. 22Ω/10W do výstupu 16Ω. Všechny ovládácí prvky na preampu budou fungovat jako obvykle když hraješ přes bednu, jen ty mastery MUSÍ BÝT NA NULE, aby sis neodpálil výstupák. Ať se daří :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Ok super diky vazne mi to pomohlo. A stanley mi psal ze by i stacilo mit vypnute standby a tim padem se nezapne power amp a pojede jen preamp.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Jo, jo to je u tohoto zesilovače pravda, protože standby jen odpojuje katody výkonových lamp a ne anodové napětí jako je tomu u většiny zesilovačů. Tak je po starosti :-)
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Super, takze ja jedu pro engla do garage a muzu zacit experimentovat!
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Ja nahrávám přes load box od HOT a musel jserm ještě použít simulator reproboxu od gerhat. Load box stál 2000 a speaker simulator asi 1600 ale ještě plánuju dokoupit nějakej parametrickej EQ. Můžu nahrávat třebas o půlnoci přes sluchátka.
kunec

Příspěvek od kunec »

Nějaký speak sim, nebo impulsy v DAW potřeba budou
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“