Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Příspěvek od darwan23 »

Tak se nám v září nějak s loopery roztrhl pytel... Asi vyndám odpoledne pájku a pár součástek a do týdne taky s něčím přijdu... :D

Koncept EHX jinak celkem povedený - až na tu cenovou hladinu (180 dolarů). Za tuhle pálku už bych chtěl doma mít alespoň stereo I/O + nějaké to nastavení navíc. Pochvalu si nicméně zaslouží 24-bitový záznam, Boss pravděpodobně stále zůstává u svých 16.
Jenom mi vrtá hlavou, proč po těch designově povedených overdrivech a B9 musí EHX "vyzdobit" svůj looper zrovna takovouhle obyčejnou maskou. Barevné LEDky na bílém pozadí kontrastu taky dvakrát nepřidají...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
filo01

Příspěvek od filo01 »

darwan23 píše: Pochvalu si nicméně zaslouží 24-bitový záznam, Boss pravděpodobně stále zůstává u svých 16.
Tohle bych zrovna jako výhodu nepovažoval. CD jede taky na 16bit a nemám pocit, že by ve zvuku bylo něco špatně.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ehm, ehm ....doporucuju si dat blind testik z audiomyths na YT, abyste hodne nebyli nemile prekvapeni kdy az poznate snizovani bitu 8)

jinak jsem si ted zacal zpetne prochazet moznosti (Akai E2 je zbytecne velky, a ma kratsi casy), jenomze na nic moc (pro me) vhodnejsiho jsem nenarazil. Akorat Nux loop core umoznuje zmenit logiku rec/play/dub nebo rec/dub/play, tak kdyby se podarilo jeste nejaky maly stop prepinac k nemu, nebo by zacli delat dvoutlacitkovy Force Loop, tak mozna tam bych se dival.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
filo01

Příspěvek od filo01 »

Rec/play/dub & rec/dub/play umí (z těch malých co znám) měnit i RC-3, Jamman Solo XT a Ditto X2.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

filo01 píše:
darwan23 píše: Pochvalu si nicméně zaslouží 24-bitový záznam, Boss pravděpodobně stále zůstává u svých 16.
Tohle bych zrovna jako výhodu nepovažoval. CD jede taky na 16bit a nemám pocit, že by ve zvuku bylo něco špatně.
Hloubku 24 bitů jsem chválil jen proto, že je to zas krok dopředu - byť malý... Moje malá RC-3 i velká RC-50 jede na 16 bitech a pro běžné hrátky doma i na pódiu je to opravdu OK :D

OT: Nahrávání muziky v 16 bitech je už ale dneska IMHO krok zpátky. Ano, je to kvalita CD - ano, ucho to u velké části produkce a při nejrůznějších podmínkách ani nepozná, ale...
Nechat si například softwarově vytáhnout hladký a hustý reverb na 32bitové úrovni a pak ho "splácnout" převzorkováním na 16 (jenom kvůli tomu, že "to stačí") je už trochu rasovina... :?
Rozdíl při poslechu v běžných podmínkách je určitě malý, ale lepší vzorkování určitě není bez užitku – Srovnávat objektivně bitovou hloubku je jako zeptat se pětiletého dítěte na rozdíl mezi citrónem a limetkou :)

Btw. věřit bezmezně slepým testům na Youtube, kde jde už takhle komprimované audio většinou ještě přes 16bitovou interní zvukovku v PC - z toho pomalu vyrůstám... :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

takze vlastne slyset to neni, ale urcite je to lepsi 8)
jasne, víc pruhu = vic adidas

filo: Diky, uz to nemusim studovat.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Tohle už je hodně OT... :D
Moje řeč směřovala obecně na kvalitu audia při nahrávání, ne jen nutně na loopery (ty vem s bitovou hloubkou čert...) Jestli nahráváš v 16, tvoje volba, no offense... 24 bitů je každopádně méně náchylnější na nežádoucí artefakty, pokud s nahrávkou ještě dál manipuluješ + není už potřeba dodatečná konverze signálu z efektových jednotek, které posílají signál rovnou do DAW.

Tvůj příběh s pruhama mě jinak rozesmál - mě vyšší kvalita nevadí, ale každý máme holt jinačí potřeby :)
(slyšel jsem, že v tržnici taky svým výrobkům říkají "boty"...)
Takže ano, pětiletému dítěti je jedno jestli dostane citronovou nebo limetkovou limonádu - já osobně ale radši limetky... :) (a pořádné pohorky k tomu...)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ok, nechal ses unest ;)
pro recording je to 24 samozrejme ok, pro loopery samozrejme k nicemu (kdyz rozdil neni slyset jak jsme se shodli).
Firmy to na ten adidas hraji (nic jineho jim nezbyva) a spousta lidi se pruhy dnes a denne chyta.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak EHX už má taky malý looper - Nano Looper 360

http://www.ehx.com/products/nano-looper-360
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Smrťáku, přišel jsi o 10 příspěvků pozdě :)

Filův post sice zapadl jako poslední na předchozí stránce, ale diskuze načatá darwanem se týká právě jej :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

já to čekal, zkoušel jsem hledat a nic jsem nenašel. Proto jsem taky napsal do svého příspěvku název... tak pro příště to jenom neproletím :|
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

RC 1 se už prodává cena je 129 USD : http://www.sweetwater.com/store/detail/RC1

Ehx je dokonce o drobet dražší 135 USD: http://www.sweetwater.com/store/detail/NanoLooper360

Nějak u mně vyhrává ten Boss RC1 díky dlouhé životnosti baterky a sympatickému rozehrání...
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
filo01

Příspěvek od filo01 »

No, nevím, jestli není lepší přidat 20$ a mít Solo XT od Digitechu, což je úplně jiná liga. Teda až na tu interní baterku ;)
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Máš pravdu, ten je nepřekonatelný, bedlivě sleduji nějakou výhodnou nabídku na bazaru:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Není to určeno pro kytaru, ale jistě se i mezi kytaristy najdou zpěváci, kterým by se to mohlo hodit:
http://digitech.com/en-US/products/jamman-vocal-xt#
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Hendrek píše:Není to určeno pro kytaru, ale jistě se i mezi kytaristy najdou zpěváci, kterým by se to mohlo hodit:
http://digitech.com/en-US/products/jamman-vocal-xt#
Ten mini-potenciometr úrovně mikrofonu se bude zpěvačkám s dlouhými nehty skvěle nastavovat... :D
Ještě že má tu rýhu na šroubovák... :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Asi to není určeno na nastavování za chodu. Prostě jednou nastavíš pro svůj mikrofon (indikace úrovně signálu je dobrý nápad) a pak už jen šlapeš na switch - minimalistické řešení pro jednoduché loopování. Taky to má phantom, to mi přijde šikovné, ne každý vokální looper to má. Pokud člověk potřebuje třeba v refrénu udělat dvojhlas, pak to bude asi šikovné a nenákladné řešení, vhodné ale spíše pro one-man band (kvůli synchronizaci).
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Souhlasím - to ani neměla být kritika, jenom první vizuální dojem bez pročtení manuálu :)

Kladné body naopak sbírá barevná signalizace klipování, která je v tomhle plastovém minipoťáčku schovaná - kéž by ji měly i některé jiné malé kytarové loopery...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“