Opravy aparátů

Seznam výrobců a opravářů aparatur
Odpovědět
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Janos píše:jasně, ještě jí dneska zkusim vyndat a zatřepat s ní, já jenom, že to před tim nedělalo. a ty dvě vokolo svítěj. a na tu zakrytou nevidim :shock: To stim reverbem sem si taky myslel, ale mám takovej pocit, že to de zezhora, reverb je důle. Je to vlastně složitější, to kombo hrát přestalo, tak sem dostal nový, stejný a todle sem zjistil, jenže se nemůžu ubránit pocitu, že todle hraje líp :D , ale ty lampy tam měly už rok v tom starym. tak nevim, sem z toho rozpolcen. taky mi příde divný, že by v novym apecu byla jeblá lampa, leda že by se s tim už narodila. no ale to co potřebuju vědět, je to jestli když bude náhodou fakt v čoudu, jesli můžu vyměnit jenomjednu. v koncáku mám pocit, že to nejde
v preampu muzes vymenit klidne jen jednu ECC83, jen se podivej na ostatni, jaky je to vyrobce a dej stejnou at hned zpocatku "neexperimentujes" se zvukem :) Jinak se docela divim, ze to neni poznat a ze to hraje... i kdyz, ta lampa muze byt treba na zkreslenym kanalu, coz znamena, ze by to tam nehralo, a clean ti normalne hraje
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Janos

Příspěvek od Janos »

Nevim jestli sem to dobře pochopil, ale kanály hrajou oba, nicméně čistej hlasitějš ale to mi nijak divný nepříde. Každopádně díky vim co sem potřeboval, ještě se na to kouknu a snad budu moudřejší. jestli to klepe ta lampa, je to jasný.
thunderstrike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunderstrike »

To že chrastí neznamená že je špatná,nedávno jsem kupoval 6l6 a ty chrastěj hodně ,ale na funkci to vliv nemá,jinak např ECC83 od EH nesvítí vůbec...
Janos

Příspěvek od Janos »

tak to je sqělí. tydlety sou EH. Ale nevim proč, sem měl pocit, že ty dvě okolo ní dole trochu svítěj a tajita ne. Asi je to dobrý, jenom mě to prostě vyvedlo z míry (Komu by taky nepřišlo divný, že kombo který nechrastí nehraje, tak mu daj nový a to chrastí ale hraje :D ) Každopádně kdyby byla vylágrovaná, tak by to asi nehrálo tak jak to hrát má, co...

a ještě jedno věc z trochu jinýho soudku. Časem bych chtěl vyměnit reprák za selejšna (teď je tam nějakej tovární). Můžu to udělat i když je kombo v záruce? Pečeť se přeci neporuší.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

co to je prosimTě za kombo?
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Janos píše:tak to je sqělí. tydlety sou EH. Ale nevim proč, sem měl pocit, že ty dvě okolo ní dole trochu svítěj a tajita ne. Asi je to dobrý, jenom mě to prostě vyvedlo z míry (Komu by taky nepřišlo divný, že kombo který nechrastí nehraje, tak mu daj nový a to chrastí ale hraje :D ) Každopádně kdyby byla vylágrovaná, tak by to asi nehrálo tak jak to hrát má, co...

a ještě jedno věc z trochu jinýho soudku. Časem bych chtěl vyměnit reprák za selejšna (teď je tam nějakej tovární). Můžu to udělat i když je kombo v záruce? Pečeť se přeci neporuší.
Pokud nemas nikde vzadu u sroubu (v pripade zadni steny) nejaky pecete nebo prelepky, tak si repro vymen, ale do dreva nevrtej, diry na repro by snad mely pasovat, draty na repru vetsinou byvaji z fabriky nastrceny medenyma "nastrckama" (nebo jak to rict :)), a i kdyby byly pajeny, tak jestli si uz nekdy pajel, tak to neni problem.... Kdybys ho reklamoval, repro zase musis prehodit zpatky...
Pokud je to kombo polootevreny, tak to mas snazsi...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Janos

Příspěvek od Janos »

dík za pomoc všem. celej problém dnes objasněn. zbytečně sem plašil, páč ta lampa co nesvítila (svítí ale míň) je ecc81 ostatní sou 83. Jinak to kombo je IMG Stage Line 1250R. Jestli to neznáte, tak se to dá přirovnat ke 40w kombu maršal 401. ten je sice dražší (o dost), ale měl sem možnost to srovnat a todle u mě vyhrálo. ten maršal má sice lepší čistej kanál, nicméně ten já zas tak často nepoužívám. No prostě když maršála tak pořádnýho. ty nižší série mi přídou nahraditelný levnějšíma věcma a myslim, že sem dobře vybral. je to docela dělo...

A taky sory, že sem votravoval, když s tim vlastně nic nebylo, ale aspoň sem se dozvěděl pár věcí vo kterejch sem neměl páru.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Midi Servis

607 487 781
Metodějova 6
612 00 Brno
http://www.volny.cz/midiservis/
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

I.T.R.A.

Provozovna:

Vítkova 15/236,
180 00 Praha 8 – Karlín (poblíž metra Florenc)
http://www.itra.cz/sluzby.html
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Petr Kler

U Kola 454 , 284 03 Kutná Hora 3

http://web.quick.cz/agentura.kler/
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

AC akustika- Cimbala

Krhová 390
Val.Meziříčí III.
756 63
okres Vsetín

http://www.ac-akustika.cz
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Audio&lights

http://www.auli.cz/
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ing. Mgr. Lubomír Nový

eltec(at)post.cz

okres Brno
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Opravy profesionální zvukové techniky.

Adresa: Lány - Kozojedy 101
53701
okres Chrudim

j.mastik(at)seznam.cz
tel:775582985
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

elsaaspol -Sound&light agency

http://www.elsasound.regia.cz/
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Rental Sound Systems
Servis Reproduktorov

* Ozvučenie koncertov a kultúrnych akcií, osvetlenie, pódiá, zastrešenie
* Servis reproduktorov, renovácia - recone kit, former - kapton, sklo, hliník, papier
* Membrány - papier, sklo, aramid
* Zákazková výroba reprosústav McPiper - prvý slovenský Line Array systém

Kontakt:
Na Bystričku 14
036 01 Martin
Slovakia
mobil: +421 907 82 76 73
mail: gajdos@mcpiper.sk
http://www.mcpiper.sk/
metlouss

Příspěvek od metlouss »

Zdravim, nemate někdo kobo VOX Valvetronix AD3OVT-XL? Mám ho teď nový a mam tam problém s těmi prvními dvěma efekty (Glass, Funked), neleze z toho žádnej zvuk, jen něco málo, když to uplně zesilim když je to nastaveny na 15W kombo.... tak jsem se chtěl zeptat jestli tam neni něco na co jsem nepřišel, nebo jsetli to dát reklamovat.. dik moc
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

metlouss píše:Zdravim, nemate někdo kobo VOX Valvetronix AD3OVT-XL? Mám ho teď nový a mam tam problém s těmi prvními dvěma efekty (Glass, Funked), neleze z toho žádnej zvuk, jen něco málo, když to uplně zesilim když je to nastaveny na 15W kombo.... tak jsem se chtěl zeptat jestli tam neni něco na co jsem nepřišel, nebo jsetli to dát reklamovat.. dik moc
Ten manual je trosku blbe prelozenej, zkus ho procist znovu a zkousej a zkousej... jestli neprijdes na chybku v nastavovani, tak reklamuj..

Jinak, normalne v originalnich tovarnich PRESETech to hraje v pohode? Nebo to nehraje i tady.... Pokud ti to nehraje jen v CH1 nebo CH2, asi bude malo nastaveny Volume (level) toho kanalu pri techhle dvou prvnich simulaci zvuku a neni to ulozeny v pameti...

Vyzkousej...
metlouss

Příspěvek od metlouss »

No, tak manuál jsem k tomu dostal jen anglický....

Takže, právěže teď jsem to zkoušel znovu, a hrál jsem čistě jenom přes ty PRESETy (bez EFEKTů, bez jakýhokoliv nastaven v MANUALU) a abych z toho něco dostal za zvuk (co se týče těch prvních dvou AMP kanálů) tak jsem kombo musel nastavit na 15W a úplně ho zesílit MASTRem, to už z tama něco asi o síle normalni akustiky lezlo, ale teda dost slabí, na to jak je to zesílený.

Pak jsem zkoušel, co ty první dva PRESETy udělají přes MANUAL, takže jsem si nastavil všechno min. přes půlku (GAIN, VOLUME, TREBLE, MIDDLE, BASS) a už to hrálo docela solidně i s EFEKTAMA, ale jak jsem to přepnul zas normálně na PRESET, tak to bylo zase takový hluchy....

Teď je otázka, jestli to tak má byt nebo ne. Myslím tím taky hlavně to zesílení, protože MASTER uplně naplno na 15W kobu a dá se s tím normálně v pokoji hrá ..... nevim

Tak dík za poznámky, typy, rady atd..... :shock:
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Tak pokud ti to hraje takhle potichu jen v tovarnich presetech, ale v MANUAL uz normalne jako ostatni zvuky (a muzes si to tak ulozit do CH1, CH2), tak je to tak zrejme jen nastaveny z fabriky.... Skoda ze si sam nevzpominam, jak to hralo, kdyz jsem to zkousel... hral jsem predevsim zkresleny zvuky...

Taky je ale mozny ze je to z fabriky nastaveny blbe a je to na reklamaci. Napis tenhle konkretni problem prodejci a taky napis o cesky manual, a uved tam ze ti ho dle zakoniku musi k vyrobku dodat (pokud si to kupoval u nas v CR)

JInak na mym VOX VT (chrom) ty prvni cisty zvuky byly taky v Presetu o neco min hlasitejsi.... vlastne, kdyz se zamyslim, kazdy zvuk mel uplne jinou hlasitost
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“