Negativní vlivy na bubny
Pravidla fóra
Negativní vlivy na bubny
Kamarádi,
popíši Vám situaci.
Vzhledem k tomu, že jsem byl nucen doma zavést dílnu - a vybavit ji stroji, bohužel místo mé původní místnosti na bicí ve vlhkém sklepě, jsem si postavil místnost (2,5mx2,8m) na vlhké půdě.
Jedná se o kóji (místnost v místnosti, jednou stranou přilepena ke stěně domu) postavená z volného ISOVERU a několika vrstev svisle pověšených koberců a plstí.
Šířkou jsem se dostal až na nějakých 20-25cm izolace.
Jedná se o dřevěnou půdu s plechovou střechou, takže se tam dostane i voda sem tam. Není vytápěná. Nicméně v kóji jsem se snažil seč to šlo odizolovat i strop isoverem. Jde mi o to, čím zamezit působení negativních vlivů, zejméně vlhkosti na bicí v takové malé místnůstce. Topit tam budu vždy když budu cvičit, což samo o sobě vím, že není nic dobrého, bohužel není jiného zbytí.
Napadlo mě že celou místnost ještě oblepím polystyrenem, alespoň Pětkou, aby teplo neutíkalo tak rychle (i když bohužel se určitě stane, že se tam řadu dní po sobě nedostanu), ale alespon to nebude za hodinu zase na nule v zimě.. A taky bych bicí vždy přikryl například zakrývací folií na malování. Na internetu všichni radí, a určitě dobře, že je nejlepší najít místo kde tohle není nutné řešit, ale jak píši, není v tomhle případě jiného zbytí. Vážně ocením každou funkční radu.
Díky;)
popíši Vám situaci.
Vzhledem k tomu, že jsem byl nucen doma zavést dílnu - a vybavit ji stroji, bohužel místo mé původní místnosti na bicí ve vlhkém sklepě, jsem si postavil místnost (2,5mx2,8m) na vlhké půdě.
Jedná se o kóji (místnost v místnosti, jednou stranou přilepena ke stěně domu) postavená z volného ISOVERU a několika vrstev svisle pověšených koberců a plstí.
Šířkou jsem se dostal až na nějakých 20-25cm izolace.
Jedná se o dřevěnou půdu s plechovou střechou, takže se tam dostane i voda sem tam. Není vytápěná. Nicméně v kóji jsem se snažil seč to šlo odizolovat i strop isoverem. Jde mi o to, čím zamezit působení negativních vlivů, zejméně vlhkosti na bicí v takové malé místnůstce. Topit tam budu vždy když budu cvičit, což samo o sobě vím, že není nic dobrého, bohužel není jiného zbytí.
Napadlo mě že celou místnost ještě oblepím polystyrenem, alespoň Pětkou, aby teplo neutíkalo tak rychle (i když bohužel se určitě stane, že se tam řadu dní po sobě nedostanu), ale alespon to nebude za hodinu zase na nule v zimě.. A taky bych bicí vždy přikryl například zakrývací folií na malování. Na internetu všichni radí, a určitě dobře, že je nejlepší najít místo kde tohle není nutné řešit, ale jak píši, není v tomhle případě jiného zbytí. Vážně ocením každou funkční radu.
Díky;)
Sonor Smart Force double kick set Brushed Copper ( 2x22"/10"/12"/13"/14"/16"/14"snare)
el.kytara: Harley Benton LP Progressive line, Randall RD1H, homemade 2x10" Celestion box. Ibanez Talman, baskytara Cort Action, Alesis IO 26
el.kytara: Harley Benton LP Progressive line, Randall RD1H, homemade 2x10" Celestion box. Ibanez Talman, baskytara Cort Action, Alesis IO 26
Re: Negativní vlivy na bubny
Jestli máte špatnou střechu a teče vám tam tak je to problém, to můžeš zateplovat jak chceš a promáchá se to přes tu izolaci. To je hloupost. Nejdříve se musí spravit střecha tak aby tam neteklo. Od toho je to střecha. Teprve potom můžeš zateplovat.
To zateplení je dobrý ale stejně tam bude chladno a tím pádem vlhčí vzduch. Nejlépe by bylo kdybys tam dal nějaký topítko a temperovat teplotu tak na 10 st. Potom se HW nebude tak potit až si tam zatopíš.
Nejvíce škodí nástrojům právě velké střídání teplot. Pokud je vzduch vlhký vždy se ti to orosí.
To zateplení je dobrý ale stejně tam bude chladno a tím pádem vlhčí vzduch. Nejlépe by bylo kdybys tam dal nějaký topítko a temperovat teplotu tak na 10 st. Potom se HW nebude tak potit až si tam zatopíš.
Nejvíce škodí nástrojům právě velké střídání teplot. Pokud je vzduch vlhký vždy se ti to orosí.
Tak abych to zase uvedl správným směrem.. Teče střechou... minimálně. to jsem přehnal, že teče. Při hodně velký přeháňce se může stát, že celou střechou proteče 10 kapek vody.. A to v místech mimo tu mnou vybudovanou koji.
Sonor Smart Force double kick set Brushed Copper ( 2x22"/10"/12"/13"/14"/16"/14"snare)
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Já jsem si to myslel, že to nebude tak horký s tou vodou ze střechy, spíš se obávám vlhka z tebe, ze mě se v zimě úplně kouří! Tak jak jsi to popsal to bude docela utěsněná kabina, takže bych hlavně řešil to větrání a to průběžný nějakýma větracíma mřížkama. My máme ve zkušebně pořád přiotevřený okýnko..
Jinak k tomu topení, my v zimě taky topíme jenom když tam jsme, propanovým zářičem a žádnej rez na stojanech nemám. Ale nic nezkazíš, když si je nakonzervuješ třeba mým oblíbeným sprejem WD-40, který používám i na činely.
Takže se zaměř určitě na to odvětrání
Jinak k tomu topení, my v zimě taky topíme jenom když tam jsme, propanovým zářičem a žádnej rez na stojanech nemám. Ale nic nezkazíš, když si je nakonzervuješ třeba mým oblíbeným sprejem WD-40, který používám i na činely.
Takže se zaměř určitě na to odvětrání
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
necibici píše:..... žádnej rez na stojanech nemám. Ale nic nezkazíš, když si je nakonzervuješ třeba mým oblíbeným sprejem WD-40, který používám i na činely. .....
????
Namastit olejem ve spreji činely??? Trošku prasečina, ne??
Kdyby tohle udělal mému nástroji, urazím tomu kutilovi ruku a pošlu ho nechat vyšetřit!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- necibici
- Moderátor
Ale no tak.. Nastříkám si trochu na hadr a vyleštim činel, to co na něm zbyde je právě ta ochranná vrstvička. 
Tak já je tam zkusim dát.. uvidíme.. Jinak byste nepřikrývali? například látkou nějakou alespon?
Střídání teplot v kombinaci s vlhkem, to je fakt pro bicí peklo. Tady je každá rada drahá
. Bez úplné znalosti prostředí se k tomu těžko vyjadřuje.
Snad jen.. napadá mě, že jsem kdysi řešil podobný problém s vlhkou zkušebnou. Vyřešil jsem to tak, že jsem si za pár šupek pořídil další bicí, ty jsem tam nechal a s sebou jsem si vozil virbl a pedál.
Snad jen.. napadá mě, že jsem kdysi řešil podobný problém s vlhkou zkušebnou. Vyřešil jsem to tak, že jsem si za pár šupek pořídil další bicí, ty jsem tam nechal a s sebou jsem si vozil virbl a pedál.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
- necibici
- Moderátor
Přehoz zabrání akorát zaprášení.Rockchild píše:Tak já je tam zkusim dát.. uvidíme.. Jinak byste nepřikrývali? například látkou nějakou alespon?
Vlhko je největší nepřítel bicích a nejvíc ho vyprodukuje právě bubeník. Pokud neuvažujeme o garáži, nebo sklepu.zzbar píše:Střídání teplot v kombinaci s vlhkem, to je fakt pro bicí peklo. Tady je každá rada drahá. Bez úplné znalosti prostředí se k tomu těžko vyjadřuje.
Zkusím tedy koupit ty dvě tablety od ceresitu. Je to to nejmenší, co můžu udělat.. Myslím si osobně, že na té půdě je víc zima, než vlhko. Když to porovnám s tím sklepem, kde jsem bicí vždycky měl a neřešil to, tam to i takovym tim divnym vlhkym vzduchem smrdělo kolikrát..
Včera jsem ještě večer došel k zajímavému zjištění, že to vypadá, že se do té koje ani nevejdu se soupravou:D mám dva kopáky, dva floor tomy vpravo, dva větší tomy vlevo, rampu nevedu, bude to laborování.. místnost má nějakých 2,60 na 2,20... Viz http://thursko.rajce.idnes.cz/Sonory/ a to je zatím bez činelů... 
Brzo, čovečeRockchild píše:Včera jsem ještě večer došel k zajímavému zjištění
Rockchild píše:jsem si postavil místnost (2,5mx2,8m)
Původně jsi počítal s venkem a pak přeměřil vnitřek? Jinak praktikábl mám zhruba stejných rozměrů, ale bubnů tak o polovinu míňRockchild píše:místnost má nějakých 2,60 na 2,20
a spousta No name...
a spousta No name...
Jak si tím podle tebe pomůžu?zzbar píše:Vypadá to, že cimru zboříš a postavíš ji znovu a lépe. Klasika - OSB, latě, nebo C/D profily, isover atd... Dvě soboty a máš to.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Shrnu postřehy z diskuze:
- leštit a konzervovat činely čímkoliv, zvláště pak mastným olejem, to rozhodně ne! je to nesmysl který navíc činel zvukově znehodnocuje....
- přikrývat soupravu látkou.... to fakt pomůže jen tomu že se nezapráší. Na zachování nějakých "konstantních klimatických podmínek" to fakt nefunguje.
- nechápu nač potřebuješ s tou soupravou Sonorů místo větší než 2,6 x 2,2m?? Myslím že mám soupravu o kus větší, na třístranné rampě a naprosto natěsno se s tím vejdi na 2x2m obestavěného prostoru, což je zhruba velikost bubenických koberců... a taky je to častá velikost prakťáků různě v klubech.....
- leštit a konzervovat činely čímkoliv, zvláště pak mastným olejem, to rozhodně ne! je to nesmysl který navíc činel zvukově znehodnocuje....
- přikrývat soupravu látkou.... to fakt pomůže jen tomu že se nezapráší. Na zachování nějakých "konstantních klimatických podmínek" to fakt nefunguje.
- nechápu nač potřebuješ s tou soupravou Sonorů místo větší než 2,6 x 2,2m?? Myslím že mám soupravu o kus větší, na třístranné rampě a naprosto natěsno se s tím vejdi na 2x2m obestavěného prostoru, což je zhruba velikost bubenických koberců... a taky je to častá velikost prakťáků různě v klubech.....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Nikde jsem nepsal, že se nevejdu. Bicí jsem tam fyzicky ještě neměl, pouze jsem řekl, že si myslím, že se tam jen tak tak vejdu. A že aby bylo vše pohodlné, bude to laborování.Monikad píše:- nechápu nač potřebuješ s tou soupravou Sonorů místo větší než 2,6 x 2,2m?? Myslím že mám soupravu o kus větší, na třístranné rampě a naprosto natěsno se s tím vejdi na 2x2m obestavěného prostoru, což je zhruba velikost bubenických koberců... a taky je to častá velikost prakťáků různě v klubech.....
Dále s činely nemam problém. Do teď jsem je vždy měl v chladu, teple a neměl jsem problém. Jediný co mě děsí je, aby nezačlo slejzat pochromování z mušlí. - u Basixů jsem to trošku měl, nicméně nevím, zda-li to bylo z půdy, nebo ze sklepa (když byly basixy na půdě, nebyla odizolovaná koje, byly volně, tudíž nedokážu říct, jaký to bude mít efekt ted). Pocitově, když vlezu do koje, tak krom stejné teploty jako mimo ní to na mě působí dost jiný, vzduch je tam jinej, není tak ostrej - možná nižší vlhkost, netuším.
No a s tou látkou - to je čistě úvaha, možná špatná. Představuju si vzdušnou vlhkost jako miniaturní kapičky vody, co dosedají na předměty v závislosti na teplotě - ta látka jsem si myslel, že je dostatečně prodyšná, ale chytala by tyhle kapičky.. Nejsem fyzik a ve škole jsem bejvával na fyziku blbej jak lokomotiva, ale logicky uvažující snad jsem.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No podle mě je to úvaha nepřesná. Vzdušná vlhkost je přítomná jak mimo plachtu tak pod plachtou (vodní pára je součástí vzduchu). V případě rychlého ochlazení tato pára zkondenzuje na studeném předmětu. Ať je pod plachtou, nebo mimo plachtu.
No to mi bylo jasný, nicméně pořád jsem si myslel, že to alespoň omezí. Ne eliminuje.
No, z tvé další reakce jsem myslel, že jsi si jistý, se tam nevejdeš. Takže proto jsem psal- zbořit a postavit větší. A když to uděláš pořádně, nemusíš se bát vlhkosti a taky to můžeš líp temperovat. Je to lepší a hlavně účinnější cesta, než to přikrývat hadrem. Jestli je to půda ve vlastním domě, tak to chce jen trochu práce, času a ani né moc peněz.Rockchild píše:Jak si tím podle tebe pomůžu?
a spousta No name...
a spousta No name...
Spíš nevidím rozdíl mezi tím, co mám postavené ted a tím, kdy bych koji dělal z osb desek a latí.. Myslel jsem, že pro to máš nějaký opodstatnění:) třeba lepší vlastnosti... A píšeš, že tim zamezim vlhkosti.. jak, jediný co by přibylo je hodně dřeva (osb+latě), který budou zase v kontaktu s kontrukcí střechy (takže budou tahat vlhkost). Takhle je vše volně.
Odpoledne Vám to vyfotím, abyste měli trošku představu, jak to vypadá.
Odpoledne Vám to vyfotím, abyste měli trošku představu, jak to vypadá.