Negativní vlivy na bubny

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
zzbar
Rádce

Re: Negativní vlivy na bubny

Příspěvek od zzbar »

Rockchild píše:Spíš nevidím rozdíl mezi tím, co mám postavené ted a tím, kdy bych koji dělal z osb desek a latí.. Myslel jsem, že pro to máš nějaký opodstatnění:) třeba lepší vlastnosti... A píšeš, že tim zamezim vlhkosti..
Copak nepíšeš, že tam máš volně zavěšený isover a pak nějakou vrstvu koberců?
Já naopak píšu, použít klasický způsob suché výstavby, tak jak se dělá v podkroví, včetně parozábrany (fólie).
Pokud se to dělá z latí a osb, postavíš si příčky, vycpeš vatou, nastřelíš tam fólii, zalepíš páskou, zaklopíš to osb a nazdar. Materiál na jednu cimru se mi vejde na vozík za auto. A bude to tuty.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Rockchild

Příspěvek od Rockchild »

Hergot, to by bylo ale znovu vše rozebírat.. Mam ty vrstvy fakt precizně na sobě:D Obalit tu koji folií by nemělo předpokládám žádnej efekt.. zvenčí... naopak, skleník, že?
Sonor Smart Force double kick set Brushed Copper ( 2x22"/10"/12"/13"/14"/16"/14"snare)
el.kytara: Harley Benton LP Progressive line, Randall RD1H, homemade 2x10" Celestion box. Ibanez Talman, baskytara Cort Action, Alesis IO 26
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Normálně se dávají fólie zvenku konstrukce (proti zvlhnutí izolace) a také zevnitř, pod sádroš, nebo OSB . Pokud ti na to nekape z venku voda, tak by stačila fólie zevnitř pod deskou. Nějaká vlhkost se do izolace dostane, ale není to budka nafurt, že?
Rockchild píše:Hergot, to by bylo ale znovu vše rozebírat..
No jak chceš. Jak říkám, dalo by to trochu práce a trochu peněz, ale měl bys vystaráno. Dekama si moc nepomůžeš.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Rockchild

Příspěvek od Rockchild »

No ono už to právě dost práce stálo.. Skrze práci, přítelkyni, nemoce a kdoví co jinýho se k tomu dostanu minimálně. Teď jsem koji budoval po večerech cca 14 dní. Pokud to bude mít význam, zevnitř nějakej igelit natáhnu klidně a rád. Ale bohužel nechci budovat právě nic "na furt" protože vim, že v létě tam ty bicí nemůžu nechat ani náhodou, to tam bývá ke 40ti.. takže tohle je spíš přes zimu a pak budu řešit co dál.. Přemejšlel jsem, že koupím na zahradu nějakou stavební boudu na bicí, nicméně tam bych nevěděl vůbec jak to odizolovat...
Sonor Smart Force double kick set Brushed Copper ( 2x22"/10"/12"/13"/14"/16"/14"snare)
el.kytara: Harley Benton LP Progressive line, Randall RD1H, homemade 2x10" Celestion box. Ibanez Talman, baskytara Cort Action, Alesis IO 26
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Rockchild píše:...v létě tam ty bicí nemůžu nechat ani náhodou, to tam bývá ke 40ti.. takže tohle je spíš přes zimu a pak budu řešit co dál.. Přemejšlel jsem, že koupím na zahradu nějakou stavební boudu na bicí, nicméně tam bych nevěděl vůbec jak to odizolovat...
Když jsi to odizoloval Isoverem, tak tam předci nebude takový vedro, ne?
Každopádně jsem ještě takovou zkušebnu neviděl..
Mám ale strach, že se ten hluk bude přenášet podlahou dolů do celýho baráku.. :?
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Rockchild

Příspěvek od Rockchild »

O barák a hluk v tuhle chvíli nejde vůbec.. Už bubnuju doma 10 let a všichni už jsou hluchý... Nicméně bohužel mam novej objev, naměřena 80% vlhkost vzduchu.. a teď jsem v háji.. protože fakt nevím, co s tím a nemám kde hrát.
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

To je normální, když je venku hnusně.. Nechat tam něco topit je hodně riskantní, já bych to viděl na to větrání. A kdyžtak si zatopit jenom chvíli předem(až bude -15°C). :twisted:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Rockchild

Příspěvek od Rockchild »

Po rodinné poradě přišla v úvahu ještě jedna varianta.. Vrátit bicí místo dílny (tam kde vždycky byly), kde je okno na odvětrání. Je to totiž jediná místnost, kde není problém dodělat topení, takže bychom tam nechali dát radiator na stěnu a topilo by se tam stejně jako v domě.. kdykoli by se dalo vyvětrat.. Použil bych material z koje na izolaci stropu a lehce stěn, aby to tam neplesnivělo.
To asi zní lépe, co?...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Zní, ale až na ten závěr. Plíseň a vlhkost nedostaneš ze zdi, když na ní napatláš vatu, nebo koberce...

a spousta No name...
Rockchild

Příspěvek od Rockchild »

To určitě ne, ale napadlo mě tam udělat rastry vzduchový, tzn 5cm vzduch, pak až izo.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

A proč chceš všechno dělat jen provizorně? Proč nechceš dostat plíseň z domu, protože tam prostě je?
Nehledě na bicí a cokoliv jiného, co v té místnosti budeš dělat?

a spousta No name...
Rockchild

Příspěvek od Rockchild »

Počkej, ale vždyť já nikde nepíšu, že tam je... jen jsem napsal, že to odizoluju stěny tak, aby tam nevznikala plíseň - tím rastrem. Špatně jsme si rozuměli.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

OK :wink: . Tak hodně zdaru. A ten nápad s tou boudou na dvoře není špatný. Chce to akorát větší investici. Ale jinak by to mohl být luxus.

a spousta No name...
Rockchild

Příspěvek od Rockchild »

To jo, ale to je uplně mimo když si to představíš.. Boudu koupíš za pár šupů, daj se sehnat od tisícovky.. No jo, ale tam vlhkost bude taky a topení určitě ne... Takže to by sice byl luxus, že by to byla separátní místnost jen pro bicí, ale takřka nepoužitelná.. To by se fakt muselo zateplit a topit furt.. To tim že tohle bude součástí baráku dost získám.. V tom sklepě je při venkovních -15 kolem nuly... takže když se tam bude topit, bude tam takových 10-15 stupňů..
Rockchild

Příspěvek od Rockchild »

Je tu někdo, kdo by věděl, jaké jsou vlastnosti Isoveru izolační vaty? Prostoupí jí vzduch - dýchá? Teď mi kdosi, když jsem se s ním o tom bavil říkal, že se dá dát rovnou na stěnu, že tím stěně neublížím, protože skrze isover dýchá.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Měli by ti pomoci technici přímo od Isoveru na jejich "help line" ;)
http://www.isover-eshop.cz/
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Jenom si pamatuju, že když jsem stavil barák a dělal podkroví, cpal jsem Isover (Domo) mezi krovy a nedalo se tam moc dýchat. Musel jsem dělat přestávky a mít na hubě roušku. Taky se to nedalo dělat bez rukavic a třeba jen v tričku. Byť doba skelné vaty je dávno pryč, ani tyto nové materiály nejsou zrovna příjemné. Chci tím říct, že pokud to budeš dávat na zeď, musíš dát ještě něco z vnitřní strany místnosti. Jinak tam bude nesnesitelně.

a spousta No name...
Rockchild

Příspěvek od Rockchild »

Na to mám připravené archy 1x2m, kterýma to zakryju, ale řešim, jestli za tou vatou nechat vzduch, nebo to plácnout na zeď. Samozřejmě že bych tam nejradši nechal vzduch, ale tahle místnost neni o moc větší než ta na půdě.. Má cca 220 na 330.....
Vojta_garage
Nový uživatel

Příspěvek od Vojta_garage »

Ahoj!

Nechci zakládat nové vlákno, protože se to trochu týká tématu, které se tady probíralo.
Mám bicí a mám je u kamaráda v garáži. Garáž je samostatná budova, kde se bohužel netopí (a žádné zateplení tam není - jen zděná budova, kde už neparkuje auto).
Chtěl bych se proto zeptat, jak těžce budou bicí snášet takové nízké teploty?
(vlhkost není problém vzhledem k tomu, že je tam teď zima) :)

Díky za každou radu,
Vojta
miky747

Příspěvek od miky747 »

Ahoj bubeníci, bubenice a bubenčata.
Snažil bych se to tu oživit otázkou:
Jak skladovat bicí soupravu v garáži a jaké jsou následky ? (ikdyž už se ptal kolega dříve) :?
Jelikož téměř nikdo nemá ideální studiovou místnost vyhrazenou pro bicí, tak je třeba používat sklepy, garáže, chaty. Jak moc může akustickým bicím vadit relativní vzdušná vlhkost od 30% do 70% a střídání teplot v rozmezí 5 až 30°C. Projevuje se to jen rozladěním nebo vše zrezne a korpusy se rozlepí, ztratí tuhost, ztratí zvuk ? :roll:
Teprve budu kupovat sadu, takže se ze mě stane začátečník. Řeším kam to dát a jak tomu nejvíce zpříjemnit život. Problém je, že v garáži bude jak auto, tak bicí. Takže asi budu muset mokré auto po dešti před uklizením utřít :D . Když nenakonzervuju ocelové plochy minisoustruhu, tak tam rezne, to samé asi můžu očekávat u bicích. Jedná se o řadovou garáž z cihel, kam nezatejká, ale není skoro vůbec teplotně izolovaná. Na zimu si dám bicí do bytu nebo do mini sklepa.

Fyzikální tip: čím je vzduch teplejší, tím více dokáže pojmout vzdušné vlhkosti. Takže topit tam elektrickým topením při zkoušení mi nepřijde jako dobrej nápad. Pak totitž zkondenzuje o to vetší množství vody.
Kdo si hraje, nezlobí.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“