MIDI kontroler - kazdy pad / zvuk z jine stopy?
Pravidla fóra
MIDI kontroler - kazdy pad / zvuk z jine stopy?
Zdravim,
poridil jsem si KORG nanopad2 a zajimalo by me, zda jej lze nastavit, aby se mi z kazdeho padu ozyval konkretni sampl, z jine MIDI stopy.
Snazim se docilit napriklad toho, ze pri zivem hrani mohu spoustet samply z ekolika MIDI stop zaroven. (ale treba to technicky vubec nepujde. Moc do toho zatim nevidim)
Jako host aplikaci pouzivam Cubase 5
V prilozene aplikaci (NANO kontrol editor) lze kazdemu padu nastavit MIDI Channel, ale v Cubase jsem nepostrehl zadny vliv a vzdy se pehravaji samply pouze z aktivni MIDI stopy.
poridil jsem si KORG nanopad2 a zajimalo by me, zda jej lze nastavit, aby se mi z kazdeho padu ozyval konkretni sampl, z jine MIDI stopy.
Snazim se docilit napriklad toho, ze pri zivem hrani mohu spoustet samply z ekolika MIDI stop zaroven. (ale treba to technicky vubec nepujde. Moc do toho zatim nevidim)
Jako host aplikaci pouzivam Cubase 5
V prilozene aplikaci (NANO kontrol editor) lze kazdemu padu nastavit MIDI Channel, ale v Cubase jsem nepostrehl zadny vliv a vzdy se pehravaji samply pouze z aktivni MIDI stopy.
Re: MIDI kontroler - kazdy pad / zvuk z jine stopy?
Prosím zkus se na příchozí MIDI zprávy podívat v MIDI-OX. Má tam každý pad jiný channel (jestli to máš teď na Korgu nastaveno)? Návod na MIDI-OX od Pavliiho je zde.
Pokud ano, máš špatně nastavené stopy v Cubase a dotaz přesuneme do příslušného tématu. Jestli ne, dá se dál řešit problém s KORGem.
Pokud ano, máš špatně nastavené stopy v Cubase a dotaz přesuneme do příslušného tématu. Jestli ne, dá se dál řešit problém s KORGem.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, tak především zřejmě nepouštíš samply z MIDI stopy, ale to je jedno. Můžeš poslat třeba screenshot projektu, na kterém to zkoušíš? Nějak jsem moc nepochopil, o co vlastně přesně jde.
Jak už psal PtJaa - zkontorluj si, jesti nanoPad posílá opravdu to co chceš. Nastavení MIDI kanálu bude ale podle mě málo. Budeš potřebovat ještě přiřadit "sampl" k padu. K tomuhle účelu by ti ale mělo stačit místo nastavování nanoPadu jenom "MIDI learn" (Cubase nemám, tak nevím, jak to tam funguje)
Podle toho, co píšeš bych ale řekl, že pro tebe bude ideální místo Cubase používat Ableton v Session View
Jak už psal PtJaa - zkontorluj si, jesti nanoPad posílá opravdu to co chceš. Nastavení MIDI kanálu bude ale podle mě málo. Budeš potřebovat ještě přiřadit "sampl" k padu. K tomuhle účelu by ti ale mělo stačit místo nastavování nanoPadu jenom "MIDI learn" (Cubase nemám, tak nevím, jak to tam funguje)
Podle toho, co píšeš bych ale řekl, že pro tebe bude ideální místo Cubase používat Ableton v Session View
Hraju na kytary a mašinky
Mozna jsem to blbe popsal.
jako priklad jsem si v Cubase nastavil do midi stopy A - bici a do stopy B - sytezator.
Nyni hledam odpoved na to, zda muzu na osmi levych padech "hrat" na bici a na pravych na syntezator zaroven.
Pokud pomineme nanoPAD, tak u midi klaviatury bych takto chtel prehravat v ruznych oktavach jine nastroje z jinych VSTi soucasne.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/64132978/cubase.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/641 ... anopad.JPG
Pouzivam predevsim VSTi samplery, takze predpokladam, ze se spousti samply
jako priklad jsem si v Cubase nastavil do midi stopy A - bici a do stopy B - sytezator.
Nyni hledam odpoved na to, zda muzu na osmi levych padech "hrat" na bici a na pravych na syntezator zaroven.
Pokud pomineme nanoPAD, tak u midi klaviatury bych takto chtel prehravat v ruznych oktavach jine nastroje z jinych VSTi soucasne.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/64132978/cubase.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/641 ... anopad.JPG
Pouzivam predevsim VSTi samplery, takze predpokladam, ze se spousti samply
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, chce to mít přehled, co obě strany (nanoPAD & Cubase) dělají s MIDI. Takže na jedné straně správné přiřazení samplů + MIDI kanálů na nanoPADu a správné nastavení MIDI stop v Cubase (to podle screenshotů vypadá, že máš).
MIDI-OX v tomhle případě pomůže pro případné odstranění chyb hned v zárodku, pouze při použití s Cubase bude třeba to "propojit" přes virtuální MIDI kabel (MIDI Yoke, Hubi`s Loopback Device apod.), protože jinak by oba programy nemohly současně pracovat se stejným MIDI portem.
P.
MIDI-OX v tomhle případě pomůže pro případné odstranění chyb hned v zárodku, pouze při použití s Cubase bude třeba to "propojit" přes virtuální MIDI kabel (MIDI Yoke, Hubi`s Loopback Device apod.), protože jinak by oba programy nemohly současně pracovat se stejným MIDI portem.
P.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To už je lepší popissektor7g píše:jako priklad jsem si v Cubase nastavil do midi stopy A - bici a do stopy B - sytezator.
1) Nastav si na každém padu u Korga kanál, které chceš použít - tzn. půlku padů např. na kanál 1 a druhou na kanál 2
2) Nastav si v Cubase u každé stopy (MIDI IN) správný kanál.
Problem bude nekde v kanalech. V nanoPAD sice nastavit jednotlive kanaly muzu, ale Cubase na zmenu kanalu vubec nereaguje. Prehrava se vsti pouze z aktivni stopy a vubec nezalezi, jaky v ni mam zvoleny kanal.
Pokud aktivuji obe stopy, tak se prehrava pri stisku padu z obou stop zaroven.
Pokud aktivuji obe stopy, tak se prehrava pri stisku padu z obou stop zaroven.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak uz jsem psal. Je potreba mit v Cubase u kazde stopy nastaven kanal (MIDI In). Cubase nepouzivam a z tech screenu to nepoznam. Taky by asi mela mit kazda stopa zapnute nahravani nebo monitoring.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Cajk
chce to trochu pokračujícího studia MIDI ve spojení s konkrétním DAW (zde tedy Cubase).
Nastavení má sektor v pořádku. Chyba (pokud se o tom dá takhle hovořit) je v nedotažení práce záznamu MIDI dat v prostředí Cubase tak, aby mu to dělalo požadované. Lze si všimnout, že Inspektor nabízí volby Vstupu, Výstupu a Kanálu; poslední jmenovaný se však týká jen výstupu, do MIDI stopy se zaznamenávají všechna data ze zvoleného MIDI vstupu (čili bez ohledu na kanál).
Řešením je zařadit do MIDI stopy Insert MIDI efekt - Input Transformer a v něm nastavit podmínku propouštění pouze požadovaných MIDI dat, čili (například) jen z určitého kanálu.
Pak budou do jedné stopy zaznamenávána MIDI data pouze z kanálu "1" a do druhé z kanálu "2". Případně kanály 1-8 do jedné stopy a 9-16 do druhé - vynalézavosti se meze nekladou, stačí vhodně zapsat podmínku/podmínky do Input Transformeru.
Voila - a je to!
P.
Nastavení má sektor v pořádku. Chyba (pokud se o tom dá takhle hovořit) je v nedotažení práce záznamu MIDI dat v prostředí Cubase tak, aby mu to dělalo požadované. Lze si všimnout, že Inspektor nabízí volby Vstupu, Výstupu a Kanálu; poslední jmenovaný se však týká jen výstupu, do MIDI stopy se zaznamenávají všechna data ze zvoleného MIDI vstupu (čili bez ohledu na kanál).
Řešením je zařadit do MIDI stopy Insert MIDI efekt - Input Transformer a v něm nastavit podmínku propouštění pouze požadovaných MIDI dat, čili (například) jen z určitého kanálu.
Pak budou do jedné stopy zaznamenávána MIDI data pouze z kanálu "1" a do druhé z kanálu "2". Případně kanály 1-8 do jedné stopy a 9-16 do druhé - vynalézavosti se meze nekladou, stačí vhodně zapsat podmínku/podmínky do Input Transformeru.
Voila - a je to!
P.
Pavle moc dekuju. Pres Transformer to maka tak jak jsem chtel 
A mel bys jeste radu jak docilit podobneho vysledku pri pouziti klaviatury? Mam tu staricky KORG M1 a nastavit oktavam ruzne midi kanaly asi nepujde....
A mel bys jeste radu jak docilit podobneho vysledku pri pouziti klaviatury? Mam tu staricky KORG M1 a nastavit oktavam ruzne midi kanaly asi nepujde....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.