takovej trik - zkus trochu stáhnout volume na kytařestalkertwo píše:Zdar mohu se zeptat, co znamená třeba volume na fuzzu 1/2. Mám dunlop Jimi Hendrix Fuzz Face a je to až moc zkreslený. A nevíte nějakej klasickej fuzz ze 60 let, když poslouchám ty fuzzy tak sou takový jemný díky.
FUZZ ?
Pravidla fóra
Re: FUZZ ?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
volume na 1/2 nechápeš? 12 hodin je srozumitelnější?
Souhlas se stažením hlasitosti na kytaře.
Jinak ´60 fuzz je široká kategorie. U mě to jsou především ty umělý bzučáky, který slyšim ve starym Olympicu (Krásná neznámá, Želva). Fuzz Face, to už je kultivátor.
Souhlas se stažením hlasitosti na kytaře.
Jinak ´60 fuzz je široká kategorie. U mě to jsou především ty umělý bzučáky, který slyšim ve starym Olympicu (Krásná neznámá, Želva). Fuzz Face, to už je kultivátor.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- stalkertwo
No jo dík. Mám dotáz je tento "fuzz" dobrý ELECTRO-HARMONIX Germanium OD.
Kytara Vintage V6JMH Jimi Hendrix Strat Model.
Kombo Fender Super Champ x2.
Vox 847-A.
Dunlop MXR JHM3 Jimi Hendrix 70th Anniversary Univibe.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
super, jak uz vyplyva z nazvu OD = overdrive, tak to je zrejme bude paradni fuzz. (facepalm)stalkertwo píše:No jo dík. Mám dotáz je tento "fuzz" dobrý ELECTRO-HARMONIX Germanium OD.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- stalkertwo
Vím ale slyšel jsem že to je spíše fuzz, i trochu mi to zní jako fuzz.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
tak tak, na krabičce Overdrive si nastav Fuzz zahraj si na kytaru s vibrační pákou, které se říká tremolo ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
uŽ HO NEKRMTE
.
- stalkertwo
Jenom se zeptám a je problém. Že to je overdrive vím jenom mi připadá spíše na fuzz, chtěl sem se jenom zeptat jestli to je dobrý efekt víc nic.
Naposledy upravil(a) stalkertwo dne 4.11.2014 14:32, celkem upraveno 1 x.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
A co kdyz bych napsal ze to neni dobry efekt? Anebo naopak ze je?
Co se tim pro tebe zmeni?
PS: otazka je irelevantni (ostatne, jak mas ve zvyku), protoze samozrejme existuji hybridy (OD/fuzz), ale jestli se neco jmenuje OD, tak je zrejme, ze hlavni teziste zvuku nebude fuzz (i kdyz ho treba umi taky). Dnes skoro vsechno, zvlast v efektech svuj ucel splni s prehledem (to ze se tady nekteri vypisuji ze svych marketingovych pomateni je druha vec. Ono svuj ucel splni i auto za 30litru a dobre. Zalezi na uhlu pohledu a kladenych pozadavcich). A to tolerantně pominu, ze otazka nebyla polozena v cestine ale v jakemsi patvaru s podivnym slovosledem a bez interpunkce.
Jeste mas dotaz, proc se zeptas a je hned problem?
Mala napoveda pro captaina obviouse - jestlize se ti to deje casto, tak jses bud genius ve svete blbcu, nebo....
Co se tim pro tebe zmeni?
PS: otazka je irelevantni (ostatne, jak mas ve zvyku), protoze samozrejme existuji hybridy (OD/fuzz), ale jestli se neco jmenuje OD, tak je zrejme, ze hlavni teziste zvuku nebude fuzz (i kdyz ho treba umi taky). Dnes skoro vsechno, zvlast v efektech svuj ucel splni s prehledem (to ze se tady nekteri vypisuji ze svych marketingovych pomateni je druha vec. Ono svuj ucel splni i auto za 30litru a dobre. Zalezi na uhlu pohledu a kladenych pozadavcich). A to tolerantně pominu, ze otazka nebyla polozena v cestine ale v jakemsi patvaru s podivnym slovosledem a bez interpunkce.
Jeste mas dotaz, proc se zeptas a je hned problem?
Mala napoveda pro captaina obviouse - jestlize se ti to deje casto, tak jses bud genius ve svete blbcu, nebo....
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
- stalkertwo
CHCI KOUPIT TENTO PEDÁL A PTÁM SE, JE DOBRÝ A DÁ SE DOCÍLIT TAKOVÉHO PRDLAVÉHO ZVUKU JAKO ZE 60 LET. NAPŘ.https://www.youtube.com/watch?v=KP5vngMSE_8 solo od 1:24.
PS A DÁ SE POUŽÍT K HENDRIXOVÉMU ZVUKU. MOHL BYCH DÁT KLIDNĚ NAHRÁVKU TOHO ELECTRA.
PS A DÁ SE POUŽÍT K HENDRIXOVÉMU ZVUKU. MOHL BYCH DÁT KLIDNĚ NAHRÁVKU TOHO ELECTRA.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/results?search_q ... rmanium+OD+
...a pouzij sve usi k posouzeni, jestli to je ten zvuk ktery hledas nebo ne.
...a pouzij sve usi k posouzeni, jestli to je ten zvuk ktery hledas nebo ne.
Hraju výhradně na šrot.
Musim se stalkertwo zastat, reagujeme zbytečně arogantně ! Nicméně ten EH OD opravdu nebude to, co hledáš. Poslech jsem si tu kapelu, to sólo uprostřed, a přijde mi to právě jako ty primitivní plechovkový fuzzy. Myslím, že i Fuzzface hraje hladšeji. Možná by to uměl fuzz z té stříbrné řady ibanez tone lock. Má přepínač "úroveň pokurvení".
hele, tohle jsem kdysi měl. Dělá to solidní čurbes ! http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
hele, tohle jsem kdysi měl. Dělá to solidní čurbes ! http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
- stalkertwo
Díky, taky mi to připadá takový lehký jemný fuzz. Myslel sem že se bude hodit protože je lehký a jemný a moc nezkresluje.Jinak ten dunlop JIMI HENDRIX je moc silný když uberu tak to je moc jalové. Když dám volume tak polovina ani ne spíše za polovinu, fuzz skoro na maximum, tak to stejně silné. Používám super champ x2 simulaci 9. Gain 6, Volume 3-4, Treble 4-5. Bass 2. Ale asi ho nebudu kupovat.
PS DOBREJ TEN FUZZ WAH.
PS DOBREJ TEN FUZZ WAH.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
A zkoušel jsi toho champa dát na čistý sound? Fuzz do nakresleného tranďaku asi bude hůře zvladatelný.. Jinač sám za sebe můžu práci s volume doporučit, jen to ale ženu na čistý zvuk aparátu
- stalkertwo
Je to lampa ten champ. Ale mam vic gainu takze to je zkreslene. Cisty kanal nemam. Hendrix nemel cisty zvuk mel trochu lehce zkreslenej a fuzzem to dokrmil. Napr woodstock voodoo child konec hraje pak slapne a hraje s kvakadlem. Sorry pisi z mobilu.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Na Champu je čistej kanál, ne?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- stalkertwo
Ano. Ale hendrix nemel cisty kanal nebo jo ? Kdyz hral treba bez fuzzu tak to nebylo ciste.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Podle těch ukázek hledáš spíš takový ten krémový, sirupovitý zvuk na sóla, tlustý, s nekonečným sustainem, který se trochu bortí a hltí jen na basových strunách. Přijde mi, že nechceš takové ty upištěné prskavé zvuky, které dělají octave fuzzy nebo fuzzy po stažení napájecího napětí (s vybitou baterkou). Mám zkušenosti s germaniovým fuzzem resp., i overdrivem (EHX Germanium 4 Big Muff Pi), který se chová docela podobně jako Fuzz Face ve spojení se Super Champem XD, což je předchůdce X2. Základem je hrát do mírně nakřáplého aparátu, nikoli čistého. Do čistého to většinou právě hraje tak tence, uprskaně, chrchlavě. Ale na Super Champu musíš dobře vybrat modelovaný typ aparátu. Pro Hendrixe samozřejmě něco á la Marshall, nikoli však hi-gain (JCM 800, nebo spíš JCM900), ale classic nebo vintage British stack ("plexi", Super Lead 1959), tak nějak to asi bude označené. Každopádně i ten "plexi" model, aspoň na SCXD, má na Hendrixe až moc gainu, tvoje nastavení na 6 už může být moc. Hendrix používal Fuzz Face údajně kontinuálně zaplou, a vyčištění dělal stažením poťáku na kytaře. Hendrix používal před plexinami model JTM45 s elektronkovým usměrňovačem, který má měkčí zvuk a míň gainu. Možná bych proto zkusil na SCX2 model Fender Bassman, ze kterého JTM 45 vychází. Na SCXD je ten zvuk docela použitelný, jsou tam 2 varianty s různým množstvím gainu, bral bych spíš tu základní s malým gainem, a spíš nastavil na vyšší, třeba i na 10, hodnotu gainu.
Důležité je taky hrát trochu nahlas, SCXD/X2 jsou sice modeling aparáty a hrajou slušně i při malých hlasitostech, ale platí to spíš pro hi-gainové zvuky, pro chování starých aparátů je potřeba dosáhnout i komprese koncových lamp, a možná i vybudit trochu repro. Taky nevím, jak hraje repro v SCX2, v SCXD určitě stálo za to vyměnit repro, nebo hrát do externího boxu. Pokud bys měnil repro, pak dobrá volba je Eminence Ragin Cajun, pro víc "British" zvuky pak spíš Eminence Ramrod, nebo přímo 10" Celestion Greenback G10. Ty Eminence jsou repra s vysokou citlivostí kolem 100 dB, což by se ti mohlo hodit pro hraní s kapelou, naopak ten G10 má malou citlivost (95 dB), takže bys ho mohl při hraní doma víc vybudit.
Každopádně, s tím fuzzem, co máš, bys hledaný zvuk měl určitě najít, v něm chyba nebude.
Důležité je taky hrát trochu nahlas, SCXD/X2 jsou sice modeling aparáty a hrajou slušně i při malých hlasitostech, ale platí to spíš pro hi-gainové zvuky, pro chování starých aparátů je potřeba dosáhnout i komprese koncových lamp, a možná i vybudit trochu repro. Taky nevím, jak hraje repro v SCX2, v SCXD určitě stálo za to vyměnit repro, nebo hrát do externího boxu. Pokud bys měnil repro, pak dobrá volba je Eminence Ragin Cajun, pro víc "British" zvuky pak spíš Eminence Ramrod, nebo přímo 10" Celestion Greenback G10. Ty Eminence jsou repra s vysokou citlivostí kolem 100 dB, což by se ti mohlo hodit pro hraní s kapelou, naopak ten G10 má malou citlivost (95 dB), takže bys ho mohl při hraní doma víc vybudit.
Každopádně, s tím fuzzem, co máš, bys hledaný zvuk měl určitě najít, v něm chyba nebude.
- stalkertwo
J bassman to je 4, tak dám 4, gain 5, treble 5-6, bass 3. A fuzz jak ho mám nastavit když dám volume tak na půlku, fuzz na skoro na max, furt je to silné i když stáhnu volume. A je ta 9 simulace Marshallu v manualu je to british něco. Jinak Díky a jdu nastavovat
PS ohledně fuzzu když poslouchám tak Hendrix ho měl takový jakoby kdyby neměl na fuzzu moc volume spíše fuzz.
Jo našel sem ty simulace
1Tweed Champ®
2 Tweed Deluxe
3 Tweed Deluxe
4 Tweed Bassman
5 65 Princeton
6 65 Princeton
7 65 Deluxe
8 65 Twin Amp
9 60s British —
10 60s British
11 70s British
12 80s British
13 Super-Sonic
14 90s Metal
15 2000 Metal
16 Jazzmaster
Mohu se zeptat na jakém volume mám hrát, a zlepší to ten zvuk trochu?
PS ohledně fuzzu když poslouchám tak Hendrix ho měl takový jakoby kdyby neměl na fuzzu moc volume spíše fuzz.
Jo našel sem ty simulace
1Tweed Champ®
2 Tweed Deluxe
3 Tweed Deluxe
4 Tweed Bassman
5 65 Princeton
6 65 Princeton
7 65 Deluxe
8 65 Twin Amp
9 60s British —
10 60s British
11 70s British
12 80s British
13 Super-Sonic
14 90s Metal
15 2000 Metal
16 Jazzmaster
Mohu se zeptat na jakém volume mám hrát, a zlepší to ten zvuk trochu?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 5.11.2014 15:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučen double post.
Důvod: Sloučen double post.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Stalkere, jestli budeš dále vytvářet double posty jako v minulosti, tak na to dojedeš jako v minulosti. To je poslední varování, pak víš co bude následovat. Pohár přetekl.