takovou folii mám doma, vypadá to jako echt plech ale je to lehounké a tenké...dalabo píše:Rohožkovej plech se dá koupit i tenčí a taky jsem viděl imitaci na kufru- Byl to nějaký fíbrkarton a na tom hrubá hliníková fólie s takovými nálisy že to vypadá skoro stejně.
Pickguard - home made
Re: Pickguard - home made
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
a to je plastová nebo je to tenoučkej plech? samolepky je na to nejlepší nelepit vůbes cpo čase se to začne loupatduri píše:takovou folii mám doma, vypadá to jako echt plech ale je to lehounké a tenké...dalabo píše:Rohožkovej plech se dá koupit i tenčí a taky jsem viděl imitaci na kufru- Byl to nějaký fíbrkarton a na tom hrubá hliníková fólie s takovými nálisy že to vypadá skoro stejně.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Je to plast, ale nějak pokovený, na pohled je to k nerozeznání od plechu. A není samolepící.
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
plastova deska co vypada jako Rohožkovej plech ? taky moznost.duri píše:Je to plast, ale nějak pokovený, na pohled je to k nerozeznání od plechu. A není samolepící.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Nemáte někdo nějaký tip, kde levně sehnat černou desku na výrobu jednoho strat-PG? Je jedno jestli jednovrstvou nebo třívrstvou.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
ebay mě nenapadlo, díky 
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
Myslím že u B & Ch v Hodoníně to taky najdeš
U Bacha to nemaji. Bud Sivcak nebo Ebay
Stara gramodeska.. Sám jsem dělal už dva..
To možná zkusím, vejde se na ni stratovský PG? Jak jsi ji opracoval?
Až na špičku dolního rohu se mi tam vešel. Řezal jsem to nejtenčí omotanou starou strunou, co jsem našel, upnutou do rámu pilky, pak začistil. Druhá možnost je horkým drátem, pravděpodobně je to výrazně rychlejší, ale náročnější na přípravu a nevím jestli to trochu nesmrdí..
lupínkovka nebo pásovka a pilníky a smirkový papír. To je taky možnost.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Čím nejlépe udělat zkosení hrany po obvodu pickguardu? Mám trochu obavu, že když to budu dělat ručně pilníkem nebo šmirglem, tak to bude nerovnoměrné.
Zkusil jsi to frézovat či brousit, třeba i podle šablony? Nevím, jaký máš materiál, samozřejmě ... Frézka běžná, horní, ale ve stolku ... nebo prcek ala Dremel nebo Proxxonkodl258 píše:Čím nejlépe udělat zkosení hrany po obvodu pickguardu? Mám trochu obavu, že když to budu dělat ručně pilníkem nebo šmirglem, tak to bude nerovnoměrné.
Místo frézy se dá i použít brusný kužel (který si snadno vyrobíš) do běžné vrtačky ve stojanu (nebo ve stolku), ale je potřebí dát pozor na točky, aby se matroš nenapékal ....
Mám klasický třívrstvý plast. Ještě jsem to nevyříznul. Zatím sonduju další postup. Není to úplně standardní tvar, takže jsem postupoval takto: na kytaru jsem nalepil malířskou pásku, nakreslil na ní tvar pickguardu, který jsem pak pomocí průsvitného papíru přenesl na plast a měl jsem v plánu to přímo lupínkovou pilkou vyříznout. Možná jsem to měl tedy spíš nejdřív přenést na šablonu a řezat a následně frézovat podle ní.
-
arcilucifer
Nasel by se nekdo kdo mi vyrobí černý pickguard nevrstveny podle stareho?
+ teda jeste kousek bude navíc aby prekryl díru.
Materiál nemam.
+ teda jeste kousek bude navíc aby prekryl díru.
Materiál nemam.